Η πιο εύκολη και γρήγορη Πάστα Φλώρα για να στολίσεις το τραπέζι σου!



Ένα εντυπωσιακό γλυκό από μαλακό μπισκότο και μαρμελάδα που όμως μπορεί να γίνει με ελάχιστα υλικά και να ξετρελάνει από γεύση!


Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Συνταγές, Σπιτικές Συνταγές, επιδόρπιο,

Υλικά


  • 2 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή και για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 βανιλίτσα

Εκτέλεση

  • Χτυπάς στο χέρι βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα, ρίχνεις τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προχωράς με τη βανίλια, το baking powder και τέλος, το αλεύρι
  • Όταν η ζύμη σου γίνει ομοιόμορφη παίρνεις ένα βαθύ ταψάκι και αφού ξεχωρίσεις λίγη ζύμη για το στόλισμα, το “ντύνεις” με ένα λεπτό στρώμα ζύμης (θα φουσκώσει αρκετά, μην το κάνεις παχύ)
  • Στρώνεις από πάνω τη μαρμελάδα σε όλο το ταψί σου με μαχαίρι μέχρι να σκεπάσει τη ζύμη ισόπαχα
  • Παίρνεις το τελευταίο κομμάτι ζύμης και πλάθεις μακρόστενα κομμάτια για να σχηματίσεις τα “καγκελάκια”. Η ζύμη σου θρυματίζεται και δύσκολα πλάθεται. Δεν χρειάζεται να τη ρολάρεις στον πάγκο. Σχημάτισε με το χέρι σου μικρά μικρά μακρόστενα κομμάτια και ένωνέ τα πάνω στο γλυκό. Όταν ψηθεί θα έχουν φουσκώσει και θα φαίνονται τέλεια!
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα καγκελάκια!


Ακόμα:
Φτιάξε πανεύκολα μπισκότα Πάστα Φλώρα γεμιστά ή με επικάλυψη μαρμελάδας!


κι ένα τελευταίο...

  • Δοκίμασε να την φτιάξεις με γλυκό του κουταλιού ή σπιτική μερέντα αντί για μαρμελάδα. Θα ξε-τρε-λα-θείς!


Καλή επιτυχία!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»