Φτιάξε ολόκληρο γουρουνόπουλο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!




Μια ολονύχτια πανεύκολη συνταγή για ζουμερό ψητό γουρουνόπουλο, τη λεγόμενη γουρουνοπούλα, με πολύ τραγανή πέτσα που θα κυριαρχήσει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου και όχι μόνο!



Υλικά
  • 1 ολόκληρο γουρουνόπουλο γάλακτος κάτω των 5 κιλών
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • ½ κούπα μουστάρδα
  • Χυμός από 3 - 4 λεμόνια

Εκτέλεση
  • Περιχύνεις το γουρουνόπουλο με τον χυμό λεμονιού
  • Ανακατεύεις το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και τρίβεις καλά όλο το γουρουνόπουλο μέσα-έξω να πάει παντού
  • Ψιλοκόβεις σε κομματάκια τις σκελίδες σκόρδου που θα σφηνώσεις σε τρυπούλες που θα ανοίξεις σε διάφορα σημεία κατά μήκος του (βάλε και εσωτερικά στην κοιλιά)
  • Βάλε το γουρουνόπουλο στον φούρνο αποβραδίς και άστο να ψήνεται στους 100 βαθμούς Κελσίου μέχρι το πρωί ή (αν είναι πρωί και θα καταναλωθεί το βράδι) ψήστο για 4-5 ώρες στους 140  βαθμούς Κελσίου (πάντα αερόθερμο, έτσι; )
Σέρβιρέ το ζεστό!


Επιπλέον συμβουλές που ίσως κάνουν τη διαφορά!
  • Αν θες τέλειο άρωμα, βρες μπόλικα φύλλα λεμονιάς και ψήσε το γουρουνόπουλο πάνω σε αυτά. Μαγικά!
  • Όσο μπορείς (το περισσότερο ανά μία ώρα) ρίχνε ζουμί από το ταψί πάνω στο κρέας για να γίνει πιο τραγανιστή η πέτσα
  • Μη φοβηθείς τον χρόνο ψησίματος. Όσο πιο πολύς ο χρόνος τόσο καλύτερα.

Καλή όρεξη!


Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

1 σχόλιο:

  1. τύλιξε τα αυτιά και την ουρά με αλουμινόχαρτο(για να μην καούν όπως αυτό στη φωτογραφία) και βγάλε το μια ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή