Οδηγός για άνδρες - Πώς να βγάλεις τα φρύδια σου



Όχι, στις γυναίκες δεν αρέσει καθόλου η όψη νεάτερνταλ! Φτιάξε τώρα το σχήμα των φρυδιών σου για να απαλύνει το πρόσωπό σου, πανεύκολα!

Σχήμα

Όλα εξαρτώνται από το σχήμα των φρυδιών που θέλεις να επιτύχεις. 

Θέλεις να απομακρύνεις λίγες σκόρπιες τριχούλες που περισσεύουν, θέλεις να επηρεάσεις το μήκος, είναι απλά μακριές οι τρίχες των φρυδιών σου, ενώνονται μεταξύ τους ή μιλάμε για ολική ανακατασκευή που περιλαμβάνει όλο το μέτωπο και τους κροτάφους;

Αφιέρωσε πρώτα λίγο χρόνο λοιπόν, να αποφασίσεις καλά τί θες. 

Μπορείς να επεξεργαστείς την εικόνα σου ψηφιακά για να δεις τί σου ταιριάζει, να ρωτήσεις φίλες σου ή μπορείς να κάτσεις απλά στον καθρέφτη και να κρύψεις με τα δάχτυλά σου τα τμήματα που σε ενοχλούν για να δεις πως θα δείχνεις.


Τρόποι


Κόψιμο: Ξυράφι ή Ψαλίδι
Εάν δεν αντέχεις καθόλου τον πόνο και η αλλαγή που θέλεις αφορά λίγες τρίχες, μπορείς απλά να πάρεις το ψαλίδι ή το ξυράφι και να τις απομακρύνεις. 

Σημείωσε όμως, ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, ενώ ενδέχεται οι τρίχες που κόβεις να δυναμώσουν ή και να πολλαπλασιαστούν.

Ξερίζωμα: Τσιμπιδάκι, Κερί ή Ηλεκτρικό μηχάνημα αποτρίχωσης
Δεν πρόκειται για ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία εάν την κάνεις σωστά. Είναι ο καλύτερος τρόπος αν θέλεις αποτέλεσμα που διαρκεί για να μην επαναλαμβάνεις συχνά τη διαδικασία. 

Επίσης, ο όποιος πόνος, με τις επαναλήψεις γίνεται λιγότερο αισθητός ενώ οι τρίχες εξασθενούν και κάποιες, εξαφανίζονται ή γίνονται χνούδι.


Οδηγίες

Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις, καθάρισε καλά την περιοχή με σαπούνι. Πάρε έπειτα ένα παγάκι και κράτησέ το όσο αντέχεις πάνω στην επιφάνεια που θα αποτριχώσεις. 

Έτσι, το δέρμα θα παγώσει και ο πόνος θα ελαχιστοποιηθεί.

Κόψιμο: Ξυράφι ή Ψαλίδι
Σοβαρά τώρα, πες μας ότι δεν ξέρεις να τα χειρίζεσαι! :P

Τσιμπιδάκι
Με το ένα σου χέρι τσίτωσε καλά το δέρμα του σημείου που θες να αποτριχώσεις και πιάσε με το τσιμπιδάκι στο άλλο χέρι, όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείς, μία-μία την κάθε τρίχα που θέλεις να απομακρύνεις. 

Τράβηξέ την με μία γρήγορη κίνηση και πίεσε το σημείο με το δάχτυλό σου δυνατά. Αυτό ήταν! Κάνε το ίδιο με όλες τις τρίχες που θέλεις να απομακρύνεις!

Κερί
Αγόρασε ταινίες αποτρίχωσης με κερί που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ. Εάν είσαι άσχετος δεν πειράζει, πάρε όποια μάρκα βρεις αρκεί να γράφει “Ταινίες αποτρίχωσης με κερί”. :P

Επίσης, είτε η συσκευασία γράφει για πόδια, είτε για μπικίνι, το ίδιο είναι καθώς δεν μας πειράζει το μέγεθος. 

Πάρε ένα ψαλίδι και κόψε μία ταινία πολύ λεπτή, όσο το μισό πάχος του αντίχειρά σου (εκτός κι αν είσαι τίποτα μπετατζής οπότε φαντάσου το μισό ενός κανονικού δαχτύλου).

Βάλε την ταινία μπροστά σε θερμαινόμενο αέρα (πιστολάκια για μαλλιά, αερόθερμο) και τρίψε την μέχρι να μαλακώσει καλά το κερί. Πιάσε την από την άκρη και ξεχώρισέ την διότι είναι δύο φύλλα.

 Πάρε το ένα και κόλλησέ το προσεκτικά στο (στεγνό & καθαρό) σημείο που θέλεις να αποτριχώσεις. 

Πρόσεξε, διότι εάν το κολλήσεις λάθος πρέπει να το βγάλεις με πολύ αργές κινήσεις, για να μην αποτριχώσεις και περιοχές που δεν θες.

Όταν το κολλήσεις σωστά πίεσε την επιφάνειά του καλά με τα δάχτυλά σου για να κολλήσουν όλες οι τρίχες.

Έπειτα πιάσε εκείνη την άκρη του φύλλου που βρίσκεται αντίθετα με τη φορά των τριχών και τσίτωσε με το άλλο σου χέρι καλά το δέρμα για αντίσταση.

Θυμήσου ότι πρόκειται να τραβήξεις το φύλλο αντίθετα από τη φορά της τρίχας. Πιάσε καλά την άκρη του φύλλου και με μια πολύ γρήγορη κίνηση τράβα το. 

Κάλυψε γρήγορα την περιοχή με τα δάχτυλά σου και πίεσε το σημείο. Τέλος!

Μπορείς προτού συνεχίσεις στο άλλο φρύδι, να περάσεις ξανά το παγάκι για αναισθησία, αρκεί να σκουπίσεις καλά το δέρμα διότι σε βρεγμένη επιφάνεια δεν κολλάει το κερί.

Σημείωσε ακόμη, ότι ο πόνος της αποτρίχωσης γενικά, είναι στιγμιαίος και θα δεις ότι δε θα σε νοιάζει μετά τις πρώτες τριχούλες. 

Ηλεκτρικό μηχάνημα αποτρίχωσης
Πλένεις καλά και στεγνώσεις ακόμη πιο καλά την περιοχή, βάζεις την πιο μικρή κεφαλή στο μηχάνημα (ή αν δεν έχει, προσέχεις πολύ πολύ τις κινήσεις σου μην πάρεις όλο το φρύδι) και τσιτώνοντας με το ένα χέρι το δέρμα περνάς το μηχάνημα πάνω από την περιοχή που θες να αποτριχώσεις, πάντα αντίθετα από τη φορά της τρίχας.

Σημαντικό: Έπειτα από κάθε αποτρίχωση με κερί, τσιμπιδάκι ή μηχάνημα, πέρασε γρήγορα ένα βαμβάκι με οινόπνευμα στην περιοχή και βάλε αμέσως μετά λίγη ενυδατική κρέμα (ή αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, βάλε βούτυρο) για να ηρεμήσει το δέρμα.

Συντήρηση

Η συντήρηση εξαρτάται καθαρά από το πόσο έντονη τριχοφυία έχεις. Πάντως, εάν έκοψες τις τρίχες στα φρύδια σου, τα νέα δεν είναι καλά, καθώς κάθε εβδομάδα τουλάχιστον, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. 

Εάν όμως επέλεξες τσιμπιδάκι ή κερί, μπορεί να χρειαστεί να το κάνεις μία ή δύο φορές τον μήνα ενώ σταδιακά θα αραιώσει η συχνότητα καθώς οι τρίχες θα εξασθενούν. Δοκίμασέ το και στο στήθος σου!

Τιπ: 
Μπορείς τις παραπάνω μεθόδους να τις εφαρμόσεις και σε άλλα σημεία με τρίχες που σε ενοχλούν, όπως τα ρουθούνια και τα αφτιά σου. 

Οκ, με τα αφτιά ίσως χρειαστείς βοήθεια από φίλο ή φίλη. Μην έχουμε σουξουμούξου μετά. :P  

Οδηγός για άνδρες: Πώς να περιποιηθείς το μούσι ή τη γενειάδα σου!


Καλή επιτυχία!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»