Σελίδες

Τυπώνεις και παίζεις - Τύπωσε δωρεάν 10 επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά και όχι μόνο!

Βρες εδώ μοναδικά δωρεάν επιτραπέζια παιχνίδια με όλες τις οδηγίες για ατέλειωτο παιχνίδι! Εσύ απλά διαλέγεις, τυπώνεις και παίζεις!

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Τύπωσε γνωστά αγαπημένα επιτραπέζια αλλά και πολλά ακόμη που θα λατρέψεις. 

Έγχρωμο εκτυπωτή, έχεις;
Στην περίπτωση που δεν έχεις έγχρωμο εκτυπωτή δεν πειράζει καθόλου! Μπορείς είτε να τα παίξεις ασπρόμαυρα ή να τα χρωματίσεις πρώτα.

Ζάρι έχεις; 
Για κάποια παιχνίδια ίσως χρειαστείς ζάρι. Έχεις; Αν όχι, δες το βίντεο παρακάτω και φτιάξε το χάρτινο ζάρι σου στο λεπτό!  😉



Ξεκινάμε λοιπόν!

1. Τύπωσε και παίξε Ντάμα! 

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Πρόκειται για το παραδοσιακό αγαπημένο παιχνίδι των μαμάδων που λατρεύουν να μαθαίνουν στα δικά τους παιδιά. Ρίχνεις το ζάρι και κινείσαι 1 βήμα μπροστά ή διαγώνια. Πλάγια και πίσω βήματα δεν επιτρέπονται. Αν δεν θυμάσαι όλες τις οδηγίες, μπορείς να τις δεις αναλυτικά εδώ
Για την ντάμα θα χρειαστείς ένα ζάρι, τον πίνακα (ίδιος με το σκάκι) και είκοσι πιόνια στρογγυλά (10 μαύρα - 10 άσπρα). Όλα θα τα βρεις στον σύνδεσμο παρακάτω.
Παίχτες: Δύο

2. Τύπωσε και παίξε Σκάκι!

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Το διασημότερο επιτραπέζιο παιχνίδι διαχρονικά, είναι τώρα διαθέσιμο να το τυπώσεις. Ο πίνακας και τα πιόνια σε διάφορα χρώματα μπορεί να τυπωθεί στη στιγμή και να σου προσφέρει ώρες υπέροχου παιχνιδιού. Για τις οδηγίες του σκακιού μπες σε αυτόν το σύνδεσμο. 

Για να το τυπώσεις, επισκέψου τον παρακάτω σύνδεσμο, κάνε κλικ στο χρώμα πίνακα, διάλεξε τα πιόνια που σου αρέσουν και κλικ.

3. Τύπωσε και παίξε Τάνγκραμ!

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Το εκπληκτικό κινέζικο παιχνίδι παζλ είναι ίσως το πιο εύκολο να τυπώσεις και να παίξουν τα παιδιά. Απλά τύπωσε την εικόνα, κόψε τα κομμάτια και έπειτα προσπαθήστε να την ξανασυνθέσετε!
Παίχτες: όσοι θέλεις!
Τύπωσε επιτραπέζιο τάγκραμ παζλ στα εξής σχέδια: γάτα, κερί, σκύλος, ψάρι, σπιτάκι, κουνελάκι, κύκνος, πύραυλος, άλογο, και οι λύσεις τους, μόνο για τους γονείς: 1 και 2.

4. Τύπωσε και παίξε Τελίτσες

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Είναι πανεύκολο και πολύ διασκεδαστικό. Μπορείς να εκτυπώσεις όσες σελίδες θέλεις για να παίζουν τα παιδιά διαρκώς ενώ στον σύνδεσμο δίνεται σε διάφορα μεγέθη. Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παίχτης να ενώνει δύο τελίτσες όταν έρχεται η σειρά του, με σκοπό να δημιουργήσει ένα τετράγωνο. Όποιος παίχτης δημιουργήσει τα περισσότερα τετράγωνα, κερδίζει. 
Παίχτες: Όσοι θέλεις!

5. Τύπωσε και παίξε "Μάντεψε Ποιος"

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Πρόκειται για ένα πανεύκολο, αστείο και εκπαιδευτικό παιχνίδι. Οι παίχτες κρατούν από ένα σετ κάρτες και προσπαθούν με ερωτήσεις να μαντέψουν ποια είναι εκείνη η μυστική κάρτα που διάλεξε ο αντίπαλος παίχτης. Τα θέματα των παιχνιδιών αυτών είναι πολλά. 
Παίχτες: Όσοι  θέλεις, αρκεί να τυπώσεις τον ανάλογο αριθμό σετ καρτών.
Τύπωσε εδώ τις κάρτες του επιτραπέζιου παιχνιδιού:

6. Τύπωσε και παίξε επιτραπέζια παιχνίδια τύπου φιδάκι 

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Χρειάζεσαι μόνο ένα ζάρι και πιόνια και ξεκινάς. Όποιος φτάσει στο τέρμα πιο γρήγορα, κερδίζει. Διάλεξε το σχέδιο που σου αρέσει, κλικ στο όνομά του, τύπωσέ το και ξεκινήστε το παιχνίδι.
Παίχτες: Όσοι θέλεις!

Και για τα πιο μικρά παιδιά:

7. Τύπωσε και παίξε "Πιάσε Μυγούλες"

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Όλα όσα χρειάζεσαι για αυτό το παιχνίδι δίνονται στο αρχείο εκτύπωσης ακόμη και οι 40 μυγούλες. Σημείωσε πως και εδώ θέλεις ζάρι. Οι οδηγίες είναι απλές: α. αν πέσεις πάνω σε νούφαρο χάνεις μια γύρα, β. αν πέσεις πάνω σε βάτραχο χάνεις όλες τις μυγούλες σου, γ. αν δεις κόκκινο τόξο πρέπει να ακολουθήσεις ανάποδη φορά για μια γύρα. Νικητής είναι εκείνος που θα πιάσει τις πιο πολλές μυγούλες.
Παίχτες: Έως τέσσερις


8. Τύπωσε και παίξε "Κυνήγι Θησαυρού"Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,


Όλα όσα χρειάζεσαι για αυτό το παιχνίδι δίνονται στο αρχείο εκτύπωσης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζάρι. Οι οδηγίες είναι απλές: 
Όλοι οι παίκτες ξεκινούν με 5 νομίσματα και μετά το ρίξιμο του ζαριού, οι κάρτες δίνουν οδηγίες πόσα νομίσματα παίρνει και πόσα χάνει ο κάθε παίχτης. Νικητής είναι εκείνος με τα πιο πολλά νομίσματα.
Παίχτες: Όσοι θέλεις

9. Τύπωσε και παίξε "Πού είναι ο αρκούδος Barnaby;"

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι για μικρά παιδιά, καθώς ο αρκούδος "κάνει βόλτες" από χώρα σε χώρα. Όλα όσα χρειάζεσαι για αυτό το παιχνίδι δίνονται στο αρχείο εκτύπωσης εκτός από το ζάρι. Οι οδηγίες είναι απλές: 
Κινείσαι στο παιχνίδι με το ζάρι και κάθε φορά που πέφτεις πάνω σε εικόνα χάρτη, μπορείς να τον προσθέσεις στο διαβατήριό σου. Νικητής είναι εκείνος με τους πιο πολλούς χάρτες.
Παίχτες: Όσοι θέλεις αρκεί να εκτυπώσεις ένα σετ διαβατηρίου και χαρτών, για τον καθένα.

10. Τύπωσε και παίξε "Φτιάξε τη μεγαλύτερη κάμπια"

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,

Ένα υπέροχο παιχνίδι για μικρά παιδιά, καθώς εκτός από το κλασικό παιχνίδι με το ζάρι, πρέπει ο κάθε παίχτης να "κτίσει" και τη δική του κάμπια.  Όλα όσα χρειάζεσαι για αυτό το παιχνίδι δίνονται στο αρχείο εκτύπωσης εκτός από το ζάρι. 
Οι οδηγίες είναι απλές: Δίνεται σε όλους από ένα κεφάλι κάμπιας και οι πολύχρωμοι κύκλοι που θα αποτελούν το σώμα της. Κινείσαι στο παιχνίδι με το ζάρι και ανάλογα πόσους κύκλους απεικονίζει το σημείο που φτάνεις, τόσα κομμάτια προσθέτεις στην δική σου πολύχρωμη κάμπια. Νικητής είναι εκείνος με την πιο μεγάλη κάμπια.
Παίχτες: Όσοι θέλεις αρκεί να εκτυπώσεις ένα σετ κάμπιας για τον καθένα.

Συμβουλή

Εάν θέλεις να κρατήσουν πιο πολύ οι πίνακες, οι κάρτες και τα πιόνια από τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα τυπώσεις, κόλλησέ τα σε χαρτόνια!

Ακόμη:

Παιδί, Παιχνίδι, Χειροτεχνία, DIY, hacks,