Το ζελέ φρούτων το ξέρεις. Ήρθε λοιπόν καιρός να μάθεις και τα περίτεχνα ζελέ με gelatin art που έχουν ξεπροβάλλει και μας έχουν κατακλύσει. Και όπως θα διαπιστώσεις, δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα φτιάξεις!
Για να φτιάξεις αλλά και να εξασκηθείς στην όμορφη αυτή τεχνική, χρειάζεσαι λίγο χρόνο, οικονομικά υλικά και τα κατάλληλα εργαλεία. Παρότι θα δεις πως υπάρχουν άπειρα εργαλεία που μπορείς να αγοράσεις, τουλάχιστον για αρχή μερικά απλά αντικείμενα θα κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά!
Το τέλειο ζελέ - καμβάς
Για πρώτη φορά, φτιάξε αρκετή διάφανη ζελατίνη που θα την τοποθετήσεις σε μερικά μικρά κυκλικά μπολ. Σε δύο ώρες περίπου θα έχεις αρκετά γλυκά να πειραματιστείς.θα χρειαστείς:
- 3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη
- 1 κουτ. του γλυκού κιτρικό οξύ σε σκόνη
- Άρωμα βανίλιας (ή φρούτων ή ό,τι άλλο άρωμα θέλεις)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
Οδηγίες παρασκευής:
- Ανακάτεψε τη ζελατίνη με μια κούπα κρύο νερό και άσε την να μουλιάσει για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις υπόλοιπες 3 κούπες νερό, τη ζάχαρη, το κιτρικό οξύ και βάλε τα να ζεσταθούν ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθούν πολύ καλά.
- Απομάκρυνέ το από τη φωτιά αμέσως μόλις δεις ατμό πάνω από το κατσαρολάκι.
- Πρόσθεσε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακάτεψέ τα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Άφησε το μίγμα στο κατσαρολάκι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες. Σκοπός είναι να γίνει διάφανο και να φύγει κάθε ίχνος αφρού από τη βάση του.
- Μοίρασε το μίγμα σε μικρά μπολάκια και αφαίρεσε τυχόν φυσαλίδες.
- Τοποθέτησε τα μπολάκια στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
- Μόλις πήξουν, τοποθέτησε καπάκια στα μπολ για να αποφύγεις να σκληρύνει η ζελατίνη ή να γεμίσει ρωγμές.
Τα ζελεδάκια σου είναι έτοιμα για νόστιμη τέχνη!
Πάμε τώρα να δούμε τί άλλο χρειάζεσαι.
Το ζελέ γέμισης
Ακόμη, για το γέμισμα των ζελέ με σχέδια, θα χρειαστείς ένα έγχρωμο υγρό που θα φτιάχνεις εσύ με εξίσου απλά υλικά!
Θα χρειαστείς
- 1 κουταλιά σούπας ζελατίνη
- 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
- 1 κούπα γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
Πώς να το φτιάξεις
- Ρίξε τη ζελατίνη στο κρύο νερό και άσε την να μουλιάσει για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
- Ζέστανε τα υπόλοιπα υλικά με το μισό γάλα σε κατσαρολάκια και πριν δεις ατμό πάνω από την κατσαρόλα, βγάλε την από τη φωτιά και πρόσθεσε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Ρίξε το υπόλοιπο γάλα και ανακάτεψε.
- Τώρα, μπορείς να προσθέσεις χρώμα ή να το μοιράσεις σε μπολάκια εάν θέλεις πάνω από ένα χρώματα.
Τα απλά εργαλεία της gelatin art
Ψάχνοντας online θα βρεις δεκάδες εργαλεία για να "παίξεις" όσο θέλεις με το ζελέ σου. Αυτό όμως που θα διαπιστώσεις κι εσύ είναι πως μερικές απλές σύριγγες (με βελόνα), λίγα πλαστικά κουτάλια που μπορείς αλλάξεις λίγο το μέγεθος και το σχήμα τους ανάλογα το λουλούδι που φτιάχνεις και λίγα μολύβια διαφόρων μεγεθών είναι υπεραρκετά για να μεγαλουργήσεις!
Δες τα εργαλεία, την τεχνοτροπία και... μια αράχνη!
Στο παρακάτω video μπορείς να δεις πώς με πολύ απλά αντικείμενα, φτιάχνονται υπέροχα σχέδια στο ζελέ και όχι μόνο λουλούδια αλλά και αράχνες και ό,τι άλλο αντικείμενο σκεφτείς!Ρίξε μια ματιά:
Αλήθεια, εσύ το ήξερες ότι η ζελατίνη είναι φυσικό κολλαγόνο και ο πιο γρήγορος τρόπος να απαλλαγείς από πολλά προβλήματα υγείας αλλά και να διώξεις ρυτίδες και χαλάρωση; Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις:
Ζελατίνη η Θαυματουργή!
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |