Σύστημα Γενικής Καθαριότητας: 10 - 10 - 10. Με τρία δεκάλεπτα καθάρισες!



Μάθε όλα τα βήματα για την καθαριότητα και την οργάνωση του σπιτιού σου, με το αποτελεσματικό Σύστημα Καθαριότητας 10 - 10 - 10, για ένα σπίτι πάντοτε καθαρό από τη ρίζα, μέσα σε 3 μόλις δεκάλεπτα τη μέρα... ή λιγότερο!

Σπίτι καθαριότητα νοικοκυριό, σύστημα καθαριότητας, σύστημα γενικής, δουλειές σπιτιού,

Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα, ενώ μπορείς να βάλεις 2 μόνο δεκάλεπτα ή λιγότερες μέρες δουλειάς τη βδομάδα, ανάλογα το χρόνο και την όρεξή σου!

Πώς;

Για τις περισσότερες νοικοκυρές, ένα αληθινά καθαρό σπίτι σημαίνει γενικές που κρατούν για πολλές μέρες (ή δεν σταματούν ποτέ) ή ακόμη πιο συχνά, μια μόνιμη καθαρίστρια 1-2 φορές την εβδομάδα που την πληρώνεις χρυσάφι. Τι θα έλεγες όμως να μπεις κι εσύ στη σύγχρονη εποχή της οργάνωσης; Σκέψου το λίγο, ακόμη και η καθαρίστρια, όσες φορές κι αν έρχεται το μήνα δεν μπορεί να τα κάνει όλα μα όλα, ενώ σίγουρα δεν νιώθεις το σπίτι σου πραγματικά καθαρό όπως θα το καθάριζες εσύ. Και ειδικά αν έχεις παιδιά.

Τι μπορείς να κάνεις; 

Να εφαρμόσεις για λίγο την έξυπνη μέθοδο που κερδίζει όλο και περισσότερες νοικοκυρές στον πλανήτη και δεν απαιτεί ξεσηκώματα που δεν θα ευχόσουν ούτε στον εχθρό σου! Λίγες μόλις μέρες θα σε πείσουν ότι τα τρία δεκάλεπτα δουλεύουν μαγικά στο Σύστημα Καθαριότητας 10 - 10 - 10. Η όλη φιλοσοφία είναι βασισμένη πάνω στο σοφό Διαίρει και Βασίλευε!
Πώς;

Ακολούθησε τα απλούστατα βήματα:


Βήμα 1 - Κατέγραψε όλες τις δουλειές γενικής του σπιτιού 

Πάρε ένα κομμάτι χαρτί και γράψε εκεί όλες τις δουλειές γενικής του σπιτιού σου. Μην βάλεις εδώ τις καθημερινές δουλειές σου, όπως μαγείρεμα, άπλωμα ή καθάρισμα των πάγκων της κουζίνας, αλλά μόνο εκείνες που δεν κάνεις κάθε μέρα. Για παράδειγμα, τζάμια, μπαλκόνια, ντουλάπες, πατάρια. Πρόσεξε μην ξεχάσεις καμιά και επίσης, αν είναι χρονοβόρες, φρόντισε να τις "σπάσεις" ώστε να μην διαρκεί κάθε μία πάνω από 10 λεπτά. Για παράδειγμα, το πλύσιμο στα πορτοπαράθυρα του σπιτιού μπορεί να "σπάσει" ανά δωμάτιο ή και ανά παράθυρο!

Όσο πιο μικρές οι δουλειές τόσο πιο εύκολο θα σου φανεί το γενικό καθάρισμα!


Συμβουλή: έχε υπόψη σου πως πολλές νοικοκυρές δεν γνωρίζουν πραγματικά τη διάρκεια κάθε δουλειάς του σπιτιού. Μπορεί στο μυαλό να σου φαίνονται βουνό μερικές δουλειές, όμως σε πραγματικό χρόνο διαρκούν πολύ λιγότερο απ΄όσο φαντάζεσαι.

Για παράδειγμα, μπορεί το καθάρισμα των τζαμιών ενός μπαλκονιού να σου φαίνεται μεγάλη υπόθεση, όμως ένα δεκάλεπτο είναι υπέρ αρκετό για να γυαλίσουν (μπορεί και λιγότερο!).

Άρα, αν δεν το 'χεις κάνει, χρονομέτρησε τον εαυτό σου σε μια-δυο δουλειές, έτσι από περιέργεια και έπειτα κατέγραψε στο σύστημά σου, τους πραγματικούς χρόνους που θα σου πάρει να τις κάνεις. Θα εκπλαγείς πόσο λίγο χρόνο απαιτεί το σπίτι μας τελικά!


Βήμα 2 - Κατέγραψε τώρα τις υπόλοιπες εβδομαδιαίες δουλειές σου

Γράψε τώρα και μια λίστα με όλες τις δουλειές που τις κάνεις πιο συχνά αλλά όχι κάθε μέρα. Από το άλλαγμα των σεντονιών και το τίναγμα στα χαλιά και τα πατάκια σου, μέχρι τα πλυντήρια, τα σιδερώματα, τα ξεσκονίσματα και τα μπάνια. Γενικά, δες ποιες δουλειές κάνεις συχνά αλλά όχι κάθε μέρα (όπως μαγείρεμα π.χ.), σπάσε τις σε δεκάλεπτα και κατέγραψέ τις και αυτές.


Βήμα 3 - Χώρισε όλες τις 10λεπτες δουλειές σου, στις μέρες του μήνα

Τώρα πρέπει να φτιάξεις ένα ημερολόγιο και να μοιράσεις τις 10λεπτες δουλειές που έγραψες σε όλες τις μέρες του μήνα. Πρόσεξε όμως γιατί η συχνότητά τους δεν είναι ίδια.

Για να μην μπερδευτείς, μοίρασε πρώτα τις εβδομαδιαίες δουλειές σου (που κατέγραψες στο βήμα 2) σε όλες τις εβδομάδες του μήνα και έπειτα πρόσθεσε δίπλα τους τις επιπλέον δουλειές γενικής (που κατέγραψες στο βήμα 1). Φρόντισε όμως κάθε μέρα σου να μην ξεπεράσει στο σύνολο, τα 3 δεκάλεπτα διαφορετικών εργασιών. Ή και 2 αν το προτιμάς για αρχή, κανείς δεν σε τρέχει!

Αν έχεις κάνει σωστή καταγραφή, θα διαπιστώσεις πως θα μείνουν αρκετές μέρες κενές! Μπορεί βέβαια, κάποιες μέρες να θελήσεις από μόνη σου να μείνουν κενές για να ξεκουράζεσαι ή μπορεί ακόμη να έχεις ένα πολύ μικρό σπίτι που χρειάζεται πολύ λιγότερα δεκάλεπτα. Μπορεί πάλι, κάποιες δουλειές να μην θέλεις να τις επαναλαμβάνεις κάθε μήνα όπως π.χ. το τράβηγμα του ψυγείου. Μην ακολουθείς κανόνες που δεν σε βολεύουν. Εσύ μόνο θα καθορίσεις το πρόγραμμά σου. Φτιάξε το όπως θέλεις!

Βήμα 4 Το θαύμα ξεκινά σιγά σιγά

Τις πρώτες μέρες λίγα θα έχουν αλλάξει, μα και η καθημερινή σου ρουτίνα δεν θα σου φαίνεται πολύ πιο κουραστική. Το θαύμα όμως ξεκινά σύντομα.

Σπίτι καθαριότητα νοικοκυριό, σύστημα καθαριότητας, σύστημα γενικής, δουλειές σπιτιού,

Κάθε πρωί, το σπίτι σου θα σου φαίνεται διαφορετικό. Σιγά σιγά θα αρχίσεις και εσύ μα και η υπόλοιπη οικογένεια να βλέπετε τη διαφορά γύρω σας! Τα μπάνια θα λάμπουν, το ψυγείο μπορεί να τραβηχτεί έκτακτα από έναν μάστορα χωρίς την αγωνία, ενώ όταν χτυπά το κουδούνι σου, μπορεί να υπάρχει λίγη ακαταστασία μα θα είναι όλα ξεσκονισμένα και πεντακάθαρα!


Δώσε στο Σύστημα Καθαριότητας 10 - 10 - 10 λίγο χρόνο να κάνει έναν-δυο κύκλους λίγο καιρό και έπειτα κατέβασέ το στα 5 - 5 - 5 ή άλλαζέ το κάθε χρόνο, κάθε σεζόν ή ανάλογα πόσες παραπάνω ή λιγότερες δουλειές θέλεις εντάξεις στο σύστημά σου για ένα τέλειο σπίτι.

Απλά ξεκίνα το και δεν θα το πιστεύεις!


Ένα ακόμη χέρι βοήθειας: 

Καθαριστικά & προϊόντα που θα φτιάξεις εσύ για το νοικοκυριό σου!

Φτιάξε οικολογικά χειροποίητα καθαριστικά για το σπίτι σου!

Πως να φτιάξεις το δικό σου σούπερ απορρυπαντικό πλυντηρίου σκόνη ή υγρό, εύκολα και οικονομικά!

Φτιάξε απορρυπαντικό οικολογικό που καθαρίζει τα πάντα στο σπίτι!

Οξυζενέ, η “πράσινη” χλωρίνη! Ένα μαγικό υγρό με χιλιάδες χρήσεις! Μάθε τις!


Φτιάξε πανέμορφα φυσικά αρωματικά χώρου σε σκόνη για να έχεις πάντοτε -εκτός από καθαρό- ένα μυρωδάτο σπίτι! Εδώ, θα βρεις και χειροποίητα αρωματικά σε τζελ ή αρωματικά χώρου που θα φτιάξεις από φρούτα και βότανα;


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»