Μάθε να φτιάχνεις το τέλειο κάστρο στην άμμο!



Φέτος, γίνε ο γονιός της χρονιάς και φτιάξε μαζί με τα παιδιά το τέλειο κάστρο στην άμμο ακολουθώντας τις πολύ απλές οδηγίες μας! Θα το λατρέψεις!

Αντηλιακό, Παιδί, Παιχνίδι, Παραλία, Καλοκαίρι,

Θα χρειαστείς (ανάλογα το σχέδιο φυσικά) μεγάλους και μικρούς κουβάδες για να καλουπώσεις ή να μεταφέρεις νερό και άμμο, ενώ για τις λεπτομέρειες πρέπει να έχεις μερικά κουτάλια, μαχαίρια και σπάτουλες. 

Για τη διακόσμηση ετοίμασε καλαμάκια όλων των χρωμάτων, σημαιάκια, πλαστικά ποτήρια, μικροσκοπικά παιχνίδια, playmobil και γενικά, βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει.

Τα βασικά
  • Βρες το κατάλληλο, στεγνό και όχι πολύ κοντά στο νερό, σημείο που θα χτίσεις το κάστρο σου. Εάν είναι πολύ κοντά στο νερό κινδυνεύει να γκρεμιστεί από ένα κύμα ενώ αν είναι πολύ μακριά θα κουραστείς να κουβαλάς νερό.
  • Με ένα λεπτό ξύλο χάραξε ένα μεγάλο τετράγωνο περίγραμμα που θα σκιαγραφεί τα όρια του κάστρου σου.
  • Ρίξε μπόλικο νερό εντός του τετραγώνου και βάλε όσους περισσότερους μπορείς να το πατήσουν καλά για να έχεις γερά θεμέλια στο κάστρο σου.
  • Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Θες άμμο. Πολλή. Πρέπει να φτιάξεις ένα ψηλό (οκ, όσο ψηλό θέλεις να είναι το κάστρο σου) βουναλάκι από άμμο βρεγμένη (για να στέκεται), έτσι ώστε να αρχίσεις το σκάλισμα και το σουλούπωμα.
Αντηλιακό, Παιδί, Παιχνίδι, Παραλία, Καλοκαίρι,

Το σχέδιο

Είναι κυριολεκτικά άπειρα τα σχέδια των κάστρων που μπορείς να διαλέξεις ανάλογα την όρεξή σου, τον χρόνο σου, τον αριθμό των βοηθών σου, την επιδεξιότητά σου και το πόσο εξοικειωμένος είσαι. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να το αποφασίσεις όσο πιο νωρίς γίνεται για να ξέρεις πώς θα προχωρήσεις.



Τα βήματα
Εμείς θα προτείναμε για αρχή το κάστρο της φωτογραφίας μας το οποίο μπορείς να φτιάξεις σχετικά εύκολα εως εξής:
  • Αφού έφτιαξες το απαραίτητο βουναλάκι από βρεγμένη άμμο, πάρε έναν μέτριο κουβά, γέμισέ τον επίσης βρεγμένη άμμο και φτιάξε τους τέσσερις πύργους στις άκρες του (αναποδογυρίζοντας την καλουπωμένη άμμο).
  • Πάρε ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα και ίσιωσε τα τοιχώματα που ενώνουν τους τέσσερις πύργους. Τα οδοντωτά σχεδιάκια στα τελειώματα τα κάνεις στο τέλος, μην ανησυχείς αν δεν είναι τέλειο ακόμη.
  • Με τη σπάτουλα φτιάξε στρώσε έναν πλατύ διάδρομο στο εσωτερικό του κάστρου μέσα από τους πύργους και τους τοίχους που μόλις έχτισες ένα επίπεδο πιο ψηλά. Πατίκωσέ το καλά.
  • Με έναν μεγαλύτερο κουβά, φτιάξε έναν ακόμη πύργο (αναποδογυρίζοντας την καλουπωμένη άμμο) μέσα από τον πλατύ διάδρομο και στη συνέχεια με το μαχαίρι “κόψε” έναν ακόμη τοίχο.
  • Πατίκωσε την άμμο ένα ακόμη επίπεδο πιο ψηλά από τον δεύτερο πύργο και τοίχο που μόλις έφτιαξες και στρώσε με τη σπάτουλα ακόμη έναν διάδρομο.
  • Είσαι τώρα στην κορυφή. Μένει ένας ακόμη πύργος που θα φτιάξεις με έναν λεπτό και ψηλό κουβά, στον οποίο θα στήσεις τη σημαία του κάστρου σου.
  • Με ένα μαχαίρι, φτιάξε τα δοντάκια στις κορυφές του και μετά, στόλισέ το όπως νομίζεις!

Μην ξεχάσεις να το φωτογραφίσεις προτού το διαλύσουν τα παιδιά!  ;)



Συμβουλή: Εάν στο χτίσιμο η άμμος σου στεγνώνει, πάρε ένα ψεκαστήρι και ρίχνε διαρκώς νερό για να στέκεται ό,τι χτίζεις.

Α! Και θέλουμε φωτογραφία, ναι;  :)

!!! Μην ξεχάσεις το αντιηλιακό σου τόσες ώρες στον ήλιο, εάν δεν θέλεις να γιατρεύεις εγκαύματα!!!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»