Έπεσε το κινητό σου στη θάλασσα; Μάθε τις πρώτες βοήθειες για να το σώσεις!



Έχεις ελάχιστο χρόνο αλλά εάν κινηθείς σωστά μπορείς να σώσεις το κινητό σου τηλέφωνο εάν σου πέσει στη θάλασσα, στην πισίνα αλλά και οπουδήποτε. Μάθε τι πρέπει να κάνεις!


Κινητό, Παραλία, Πρακτικά, Συμβουλές,

Ο πιο συχνός τρόπος να καταστρέψεις το κινητό σου είναι να σου πέσει στη θάλασσα, στην πισίνα, στη λεκάνη της τουαλέτας, στη σούπα. Ακολούθησε τους παρακάτω γενικούς κανόνες στα πρώτα κιόλας λεπτά και το πιο πιθανό, θα το σώσεις!

Βήμα - βήμα:

  • Αφαίρεσε όσο πιο γρήγορα μπορείς την μπαταρία του και ό,τι ηλεκτρονικά μέρη μπορείς να λύσεις
  • Εάν έπεσε σε θάλασσα και όχι σε πισίνα, για να βγάλεις το αλάτι ξεπλένεις με καθαρό νερό όλα τα σημεία του τηλεφώνου σου
  • Στη συνέχεια τα σκουπίζεις ένα προς ένα, όχι με πίεση αλλά ταμποναριστά, με ένα στεγνό απορροφητικό πανί και δίνοντας περισσότερη έμφαση στο κύριο σώμα του τηλεφώνου.
Εάν σκουπιστεί σωστά και από τη στιγμή που έχει αφαιρεθεί η μπαταρία, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Κινητό, Παραλία, Πρακτικά, Συμβουλές,
  • Εάν κάποια βρωμιά επιμένει ή έχει ακόμη στάμπες από αλάτι μπορείς να τις καθαρίσεις με μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα
  • Το τελευταίο κομμάτι απαιτεί χρόνο. Όταν σιγουρευτείς ότι σκούπισες όλα τα κομμάτια του κινητού πολύ καλά, τότε πρέπει να το απλώσεις στον ήλιο για ώρες ή ακόμη και μέρες μέχρι να στεγνώσει τελείως.
Ακόμη και μια μικρή υποψία υγρασίας είναι ικανή να στο βραχυκυκλώσει και να το χάσεις για πάντα!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»