Microneedling ή dermarolling. Το κορυφαίο biohack για τέλειο δέρμα χωρίς ρυτίδες με επιστημονική τεκμηρίωση



Επιστημονικά τεκμηριωμένο biohack, εύκολο στη χρήση, κοστίζει ελάχιστα και ξανανιώνει με φυσικό τρόπο το δέρμα σου.


Η συσκευή Microneedling ή dermarolling αποτελείται από ένα ρολό με μικροσκοπικές βελόνες που αισθάνεσαι ελάχιστα σαν να ακουμπάς αχινό.

Πώς δουλεύει;

Η επιστήμη πίσω από το microneedling ή dermarolling αφορά το μηχανισμό του σώματός μας όταν τραυματιζόμαστε. Πιέζοντας τις μικροβελόνες στο δέρμα μας και προκαλώντας πολλά μικροσκοπικά τραύματα (δεν είναι εμφανή στο μάτι), προκαλούμε τον μηχανισμό ίασης του σώματός μας να στείλει νέα, φρέσκα κύτταρα να αντικαταστήσουν τα παλιά (τραυματισμένα) κύτταρα και επίσης προκαλείται να λειτουργήσει και η παραγωγή κολλαγόνου τοπικά.

Έτσι, έχουμε ανανέωση όλων των κυττάρων του σημείου που περάσαμε με microneedling ή dermarolling.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μόνο σημείο που πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο microneedling ή dermarolling είναι η υγιεινή του derma roller σου και η αποστείρωση των βελονών του πριν από κάθε χρήση. Ακριβώς επειδή διεισδύει βαθιά στο δέρμα είναι πολύ εύκολο να μεταφέρει μικρόβια και βακτήρια και να σου προκαλέσει μόλυνση εάν δεν καθαριστεί πριν από κάθε χρήση.

Πονάει;

Το derma roller δεν προκαλεί πόνο η χρήση του, παρά μόνο μια μικρή ή μεγαλύτερη ενόχληση ανάλογα το χρόνο και τη συχνότητα που κάνεις microneedling ή dermarolling. Μπορεί να αφήσει μια μικρή κοκκινίλα για λίγα λεπτά μετά τη χρήση ή να νιώθεις ένα μικρό μούδιασμα,  όμως κάθε φορά που το χρησιμοποιείς βλέπεις το δέρμα σου καλύτερο! Αν δεν σου αρέσει η αίσθησή του, "πέρασε" ένα παγάκι στο δέρμα σου για λίγα δευτερόλεπτα να το μουδιάσεις καλά και έπειτα κάνε microneedling. Δεν θα νιώσεις τίποτα!

Χρησιμοποίησε το microneedling ή dermarolling για: 

Ρυτίδες, ουλές και ουλές από ακμή, μικρά σημάδια, ρυτίδες και γενικά για ανάπλαση δέρματος σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι και σε όποιο σημείο του σώματος θέλεις να βελτιώσεις το δέρμα σου.

Βοηθά ακόμη σε τριχόπτωση, σε κηλίδες και πανάδες αλλά και για σύσφιξη στη χαλάρωση του δέρματος λόγω της παραγωγής κολλαγόνου μα όχι στην κυτταρίτιδα. Αυτό, διότι οι βελόνες είναι σχεδόν μικροσκοπικές και δεν φτάνουν βαθύτερα για να θεραπεύσουν και την κυτταρίτιδα.

Που το αγοράζω;

Συσκευές microneedling ή dermarolling βρίσκεις παντού και σε κάθε πιθανή τιμή. Μια απλή συσκευή των 5-6 ευρώ θα είναι μια χαρά πάντως καθώς το αποτέλεσμά της είναι μηχανικό και δεν έχει να κάνει με κρέμες και ακριβά συστατικά.
Απλά κράτησέ το καθαρό!

Τι μέγεθος βελόνας να πάρω;

Στην αγορά θα βρεις πολλά μεγέθη συσκευών microneedling ή dermarolling. Παρακάτω, θα δεις τί derma roller ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου δέρμα από άποψη μεγέθους βελόνας και συχνότητας χρήσεων. Πάντως και λάθος να κάνεις, είτε αυξάνεις τη συχνότητα (αν πάρεις μικρότερο μέγεθος) ή το χρησιμοποιείς πιο αραιά (αν πάρεις μεγαλύτερο). Το αποτέλεσμά σου θα σε οδηγήσει να βρεις την ιδανική συχνότητα χρήσεων.  Πάμε να τα δούμε:



Βελόνες και συχνότητα χρήσης microneedling ή dermarolling για κάθε πρόβλημα δέρματος

Τα μεγέθη βελόνας που θα συναντήσεις στο εμπόριο στις συσκευές microneedling ή dermarolling είναι τα εξής: 0.25mm, 0.50 mm, 0.75-1.0 mm , 1.5-3.0 mm

Ξεκίνα από τις παρακάτω προτάσεις μεγεθών και μπορείς πάντα μετά να δοκιμάσεις και μεγαλύτερο μέγεθος ή συχνότητα χρήσης:

Εφάρμοσε το microneedling ή dermarolling μία φορά την εβδομάδα με πέρασμα 10-20 φορές το λιγότερο, για:

  • Ρυτίδες ρηχές ή βαθιές: βελόνες από 0.50 μέχρι 1.50 mm ανάλογα. Ξεκίνα από τις πιο μικρές βελόνες και τις αυξάνεις αν χρειαστεί.
  • Κηλίδες: βελόνες από 0.25 μέχρι 0.50 mm 
  • Ρηχές ουλές ή σημάδια από ακμή: βελόνες 1.00 mm 
  • Βαθιές ουλές ακμής: βελόνες 1.50 mm
  • Μεγάλοι πόροι: βελόνες 0.25 με 0.50 mm
  • Χαλάρωση δέρματος: βελόνες από 0.50 μέχρι 1.50 mm
  • Δυσχρωμίες, πανάδες ή βλάβες από τον ήλιο: βελόνες από 0.25 μέχρι 1.00 mm
  • Ενδέχεται να βοηθά ακόμη και σε τριχόπτωση αλλά δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμη αυτό. :)

Γενικά να θυμάσαι ότι derma rollers μέχρι 0.75-1.0 mm είναι για τα προβλήματα του δέρματος που είναι πιο επιφανειακά ενώ οι μεγαλύτερες βελόνες που εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος θα σε βοηθήσουν με βαθύτερες βλάβες.

Για χρήση στο σπίτι θα σε συμβουλεύαμε να μην υπερβείς το 1.00 mm. Τα μεγαλύτερα μεγέθη είναι για τους επαγγελματίες που κάνουν θεραπείες microneedling ή dermarolling σε ειδικούς χώρους.

Η διαδικασία

  • Πλύνε καλά το δέρμα και στέγνωσέ το
  • Πέρασε με το ρόλερ του microneedling το σημείο που θέλεις περίπου 10-20 φορές.
  • Δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτε μετά αν και μια κρέμα ή serum με βιταμίνη C και Ε θα βοηθούσε

Διάβασε ακόμη μερικά biohacks:


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»