Υαλουρονικό οξύ. Το υπέρτατο όπλο των biohackers για τέλειο δέρμα



Το υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με το microneedling (ή dermarolling) και τη φυσική ζελατίνη είναι η καλύτερη και η μόνη θεραπεία που μπορεί διαχρονικά να κρατά το δέρμα σου σε άψογη κατάσταση.


Δεν χρειάζεσαι ούτε ακριβές κρέμες, ούτε θεραπείες σε ειδικούς, ούτε κουραστικές ρουτίνες καθημερινά. Ακριβώς αυτή είναι η φιλοσοφία των biohackers. Εκμεταλλευόμαστε τα επιστημονικά δεδομένα για να έχουμε καλή υγεία, καλύτερη ποιότητα ζωής και άψογη εμφάνιση.

Πάμε λοιπόν να δούμε περισσότερα για το υαλουρονικό οξύ:

Πολλοί ακούν το όνομα υαλουρονικό οξύ και νομίζουν πως πρόκειται για άλλη μια από εκείνες τις θεραπείες που το δέρμα τσούζει ή ξεφλουδίζει και παθαίνει εγκαύματα και μεγάλες κοκκινίλες για να δεις αποτέλεσμα. Κάνουν λάθος.

Τι είναι και τι κάνει το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ παρότι λέγεται οξύ, το παράγει ο οργανισμός μας και είναι πολύ απαλό με το δέρμα συστατικό που δεν προκαλεί τίποτε από όλα αυτά. Όμως, είναι το ισχυρότερο από όλα καθώς προσφέρει θεαματικά περισσότερη ενυδάτωση και ανάπλαση των ιστών του δέρματος από μέσα. Γι' αυτό και θεωρείται ίσως μια από τις πιο πολύτιμες ανακαλύψεις της επιστήμης της αντιγήρανσης.

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται από το σώμα μας και βρίσκεται στις αρθρώσεις, το δέρμα, τα μάτια. Λιπαίνει τις αρθρώσεις μας και κρατά ενυδατωμένο το δέρμα και τα μάτια μας. Αυτό τράβηξε την προσοχή της επιστήμης και ξεκίνησαν να το μελετούν και να το απομονώνουν.


Τα επιστημονικά κριτήρια

Σύντομα έγινε ελιξήριο ομορφιάς αλλά με τη λάθος μορφή. Παρότι το υαλουρονικό οξύ έχει κάποιο μικρό αποτέλεσμα εάν εφαρμοστεί εξωτερικά, η πραγματική του δύναμη είναι εάν το λαμβάνουμε ως συμπλήρωμα. Για παράδειγμα, σε μια από τις μελέτες, παρατηρήθηκε μείωση των ρυτίδων σε ανθρώπους που λάμβαναν 120mg υαλουρονικού οξέος σε συμπλήρωμα για 12 εβδομάδες (σε σύγκριση με το placebo group). Έτσι...

Προτίμησε υαλουρονικό οξύ για εξωτερική χρήση μόνο σε συμπλήρωμα

Για να δεις σημαντικά αποτελέσματα και με διάρκεια μην προτιμήσεις τις κρέμες και τα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος για εξωτερική χρήση. Δύσκολα θα διαπεράσουν το δέρμα σου για να το επαναφέρουν και να το ωφελήσουν σωστά. Προτίμησε τα συμπληρώματα με υαλουρονικό οξύ που λαμβάνονται από το στόμα και μπορείς να τα βρεις σχεδόν σε κάθε φαρμακείο με ελάχιστο κόστος. Μπορεί στη συσκευασία τους να γράφουν ότι βοηθούν στις αρθρώσεις, όμως η πραγματική τους δύναμη είναι οι ρυτίδες. 

Θυμήσου επίσης, να πίνεις πολύ νερό. Και όταν ξεδιψάς, άλλο τόσο! :)

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»