Για τις τούρτες ή τα γιορτινά γλυκά σου, για φανταστικά σχέδια και χρώματα σε όλες τις δημιουργίες σου, αυτή η επαγγελματική αλλά πανεύκολη συνταγή θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την τέλεια ζαχαρόπαστα ή φοντάν με υπέροχη εμφάνιση και γεύση!
Υλικά
- 1 κιλό άχνη ζάχαρη
- 20 γραμμάρια ζελατίνη σκόνη
- 1 βανιλίτσα
- 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή αλλιώς, φυτικό βούτυρο
- Μισή κούπα γλυκόζη
- 1 κουταλιά σούπας γλυκερίνη
- Ένα τέταρτο της κούπας κρύο νερό
Εκτέλεση
1. Βάλε σε χαμηλή φωτιά ένα μεσσαίο κατσαρολάκι με νερό και πάνω του ένα μικρότερο για να φτιάξεις μπεν μαρί.
2. Στο μικρό κατσαρολάκι, ρίξε το κρύο νερό και τη ζελατίνη και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί καλά.
3. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη, πρόσθεσε σιγά-σιγά και τη γλυκόζη ανακατεύοντας πάλι.
4. Στη συνέχεια, συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα, πρόσθεσε σταδιακά τη βανιλίτσα, τη μαργαρίνη και τη γλυκερίνη.
5. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το βγάζεις από το μπεν μαρί.
6. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίξε την μισή άχνη ζάχαρη.
7. Κάνε λακκούβα στη μέση και ρίξε το ζεστό μείγμα σου.
8. Ανακάτεψε με τη σπάτουλα για να πάει σε όλη την άχνη.
9. Άδειασε τη ζαχαρόπαστα στον πάγκο και άρχισε να ζυμώνεις, προσθέτοντας σιγά σιγά και την υπόλοιπη άχνη.
10. Μπορεί να μην χρειαστείς όλη την άχνη, θα το διαπιστώσεις τη στιγμή που θα σταματήσει η ζαχαρόπαστα να κολλάει στα δάχτυλά σου.
Συντήρηση
1. Χρησιμοποίησέ την αμέσως ή τύλιξέ την σε πλαστική μεμβράνη και βάλε την σε ξηρό μέρος ή στην ψύξη του ψυγείου σου. Θα διατηρηθεί για 4-5 μέρες.
2. Θυμήσου πως για να την χρησιμοποιήσεις και πάλι θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!