Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζαχαρόπαστα ή φοντάν, για τις πιο όμορφες τούρτες!



Χρειάζεσαι μόνο τρία απλά υλικά για να φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύπλαστη ζαχαρόπαστα για να στολίσεις τις τούρτες σου!

Γλυκά, Διακόσμηση, Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Συνταγές, Τούρτες, Φυσικές Συνταγές, DIY,


Η ζαχαρόπαστα ή φοντάν, είναι εκείνο το υλικό που θα δώσει ένα καταπληκτικό, “επαγγελματικό” φινίρισμα στις τούρτες σου ενώ είναι ιδανικό και για τα στολίδια/κατασκευές για να διακοσμήσεις όλα τα γλυκά σου.  

Χρειάζεσαι μόνο 3 απλά υλικά, ζύμωμα και χρώματα ζαχαροπλαστικής!

Υλικά
  • 100γρ. φυτικό λίπος
  • 800γρ. ζάχαρη (άχνη)
  • 4 κουταλιές σούπας φυσικός χυμός λεμόνι (σουρωμένος)


Εκτέλεση
  • Βάλε τη μισή ζάχαρη, το φυτικό λίπος, 5 κουταλιές της σούπας νερό και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και άσε τα να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.


  • Βγάλε τα από τη φωτιά και άρχισε να ρίχνεις σιγά -σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, ξεκινώντας να ζυμώνεις όταν γίνει πολύ πηχτό το μείγμα.

    Στο πλάσιμο, βλέπεις τις αναλογίες και βάζεις παραπάνω ζάχαρη αν γίνει πολύ αραιό ή παραπάνω λίπος εάν γίνει πολύ σφιχτό.


  • Μόλις γίνει μια εύπλαστη ομοιόμορφη ζύμη, την τυλίγεις σε μεμβράνη και την αποθηκεύεις στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσεις.


  • Εάν θέλεις να την βάψεις, την χωρίζεις σε τόσα κομμάτια όσα τα χρώματα και το μέγεθος των κατασκευών που θέλεις να φτιάξεις και ρίχνεις στο καθένα μια σταγόνα χρώμα.

    Ζυμώνεις πολύ καλά το κάθε κομμάτι ξεχωριστά μέχρι να πάει παντού το χρώμα, τυλίγεις ξεχωριστά σε μεμβράνη και αποθηκεύεις στο ψυγείο για 4-5 μέρες το πολύ.


  • Εάν σκληρύνει πολύ στο ψυγείο, μπορείς να την ζεστάνεις για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμμάτων (ή στον κανονικό σε αερόθερμο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς) και μετά με ζύμωμα και λίγο νεράκι να την μαλακώσεις όσο θες!
Γλυκά, Διακόσμηση, Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Συνταγές, Τούρτες, Φυσικές Συνταγές, DIY,


Για να την τοποθετήσεις, ανοίγεις φύλλο με τον πλάστη και τοποθετείς πάνω στην τούρτα ή τα κέικ σου. 

Εάν θέλεις να φτάξεις στολίδια, απλά την πλάθεις σαν πλαστελίνη.  :)


Μυστικά
  • Μπορείς να αντικαταστήσεις το λίπος με ένα σακουλάκι Marshmallows. Δεν θα πιστεύεις γεύση!
  • Μπορείς, εάν γίνει πολύ σκληρό το μείγμα σου ή δεν ζυμώνεται να το "δέσεις" με λίγο ζαχαρούχο γάλα!


    Γλυκά, Διακόσμηση, Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Συνταγές, Τούρτες, Φυσικές Συνταγές, DIY,

    Μάθε εδώ κι άλλα μυστικά για να κάνεις τη ζαχαρόπαστά σου ασύγκριτα νόστιμη!


    Καλή επιτυχία!  :)


    Δες και το
    πιο εύκολο, γρήγορο και ζουμερό παντεσπάνι για τις τούρτες σου!


    Εάν ψάχνεις κι άλλες εύκολες συνταγές για "δύσκολα" γλυκά, διάβασε την εύκολη συνταγή για αυθεντικό πολίτικο σάμαλι!  ;)


    Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



    Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

    12 σχόλια:

    1. Λίπος φυτικό και όχι ζωικό. Μαργαρίνη για παράδειγμα. :)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ok! epidi den imou sigouri.efharisto!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. To xrwma pou prosthetw ti eivai pou to vriskw???

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. χρωματα ζαχαροπλαστικης στα σουπερμαρκετ!!!

        Διαγραφή
      2. Γίνετε να βάλεις και άλλα πραγματα για χρώμα Π.χ. γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού για κόκκινο, λικέρ ακτινίδιο για ωραίο καραμελένιο χρώμα και σοκολάτα (άσπρη+μάυρη) για ένα όμορφο δίχρωμο σχέδιο...

        Διαγραφή
    4. Υπάρχει κάποιο μυστικό ώστε να πλάθετε πιο εύκολα? Πως μπορείς να κάνεις φιγούρες χωρίς να φαίνονται σκασίματα?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Υπάρχει κάποιο κόλπο ώστε να μην κάνει σκασίματα όταν πλάθεις φιγούρες?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Γειά σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πόσα γρ πρέπει να είναι τα μαρσμελοου; και ποια είναι η διαδικασία να φτιάξω την ζαχαρόπαστα με αυτα; ευχαριστώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή