Το πιο εύκολο, γρήγορο και ζουμερό παντεσπάνι για τις τούρτες σου!



Μια απλούστατη συνταγή με τα λιγότερα υλικά για ένα πραγματικά νόστιμο, αφράτο και ζουμερό παντεσπάνι που μπορείς να υιοθετήσεις για κάθε τούρτα σου!

Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Συνταγές, Τούρτες, επιδόρπιο, Σπιτικές Συνταγές, DIY,

Τέλος οι περίπλοκες συνταγές, τα άπειρα υλικά και ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας για να φτιάξεις την τούρτα σου. 

Με αυτό το παντεσπάνι θα γλιτώσεις χρόνο, κόπο και υλικά ενώ θα προσθέσεις πόντους στην τούρτα σου σε νοστιμιά!



Υλικά για τη ζύμη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (2 φορές κοσκινισμένο)
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1 βανιλίτσα
  • 4 αυγά (όχι παγωμένα άστα λίγο έξω από το ψυγείο)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο (εάν το θέλεις με γεύση σοκολάτα)
Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Συνταγές, Τούρτες, επιδόρπιο, Σπιτικές Συνταγές, DIY,

Υλικά για το σιρόπι
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση
  • Χτυπάς πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρος αφρός και προσθέτεις τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτεις το αλεύρι λίγο - λίγο και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Βάζεις το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα (η δόση είναι για μια μικρή στρογγυλή τούρτα αλλά μπορείς να το κόψεις και να φτιάξεις δύο λεπτά παντεσπάνια) και το ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάζεις το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Εάν δεν είναι επίπεδο, το “ξυρίζεις” με ένα μαχαίρι για να ισιώσει.
  • Βράζεις όλα τα υλικά του σιροπιού για 1-2 λεπτά, ίσα να αρχίσει να αφρίζει και κατεβάζεις από τη φωτιά.
  • Βάζεις το σιρόπι σε δοχείο με ψεκαστήρα και ψεκάζεις πολλές φορές κάθε πλευρά από το παντεσπάνι, ανάλογα πόσο υγρό το θέλεις!
Έτοιμο!  :)

Δοκίμασε ακόμη, την πιο εύκολη συνταγή για ζαχαρόπαστα για να στολίσεις τις τούρτες σου!


Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

3 σχόλια:

  1. Μόλις το έφτιαξα αλλά βγήκε λίγο σκληρό, λαστιχωτό θα έλεγα καλύτερα, με αποτέλεσμα να μην κόβεται εύκολα και να μου φεύγει η κρέμα από τα πλαινά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Auto to pantespani ftaxno panta gia oles tis tourtes mou.
    Ego to psino perisoteri ora mesa se 24ari tserki kai to kovo me
    odontiko nima afou exei kriosi poles ores prota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Olga, πιθανόν όπως λέει και το πιο κάτω σχόλιο να φταίει το μέγεθος της φόρμας σου. Καθώς η μαγειρική είναι καθαρή χημεία, κάθε αλλαγή στην συνταγή ή τα μεγέθη μπορεί να αλλάξει ριζικά το αποτέλεσμα. Αν θες δοκίμασε την 24άρα φόρμα (αντί την 30άρα που χρησιμοποίησες μάλλον) για να είσαι σίγουρη.
    Ευχαριστούμε και τους δύο σας για το ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή