Πώς να αδυνατίσεις στα μπούτια σου!Τα μπούτια, οι μηροί, οι γλουτοί, τα ψωμάκια και το εσωτερικό των μηρών, είναι ίσως τα πιο επίμονα σημεία για να φτιάξεις ένα καλλίγραμμο σώμα. Δες τους πιο αποτελεσματικούς και γρήγορους τρόπους για αδύνατα πόδια και ένα σώμα όπως το θες!

Αδυνάτισμα, Μπούτια, Μηροί, Απώλεια βάρους, Γυμναστική, Γυναίκα, Εγκυμοσύνη, Κυτταρίτιδα, Ομορφιά, Σώμα, Υγεία,

Τα "ψωμάκια" και γενικά τα προβληματικά μπούτια, ειδικά στις μεσογειακές γυναίκες είναι κάτι συνηθισμένο. Μετά από μια εγκυμοσύνη μάλιστα, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Και σίγουρα σε όλους τους άνδρες αρέσουν οι καμπύλες, όμως όταν οι παραπάνω πόντοι αρχίσουν και φαίνονται πάρα πολύ, είναι δύσκολο να το καταπολεμήσεις.

Οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στη δίαιτα αλλά δυστυχώς καμία δίαιτα δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις μόνο από τα σημεία που θες. 

Θα αδυνατίσεις από το πρόσωπο, την κοιλιά και το στήθος και έπειτα από τα μπούτια. Αλλά και πάλι, με ένα πιο αδυνατισμένο σώμα, τα μπούτια σου θα φαίνονται πιο έντονα. Ας δούμε λοιπόν τί μπορείς να κάνεις για να αδυνατίσεις στα σημεία που εσύ θέλεις.


Πρώτα κάνε το τεστ για να μάθεις τί είδους τοπικό πάχος έχεις:


Βήμα 1: Κάθισε σε μια καρέκλα με το εσώρουχο και ίσιωσε το πόδι σου.

Βήμα 2: Σφίξε όλους τους μυς του ποδιού καλά και κράτησέ τους έτσι για λίγο.

Βήμα 3: Πιάσε με τον αντίχειρα και τον δείκτη το σημείο που έχεις τοπικό πάχος.

Έτσι, θα δεις αν πρόκειται στ' αλήθεια για πάχος ή απλά έχεις μεγάλους μυς. Αν είναι πάχος, θα πιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι δέρματος που δεν έχει σφίξει.

Αν πιάσεις μικρό κομμάτι, τότε το τοπικό σου πάχος, δεν οφείλεται σε λίπος αλλά μυς. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως φαίνεται και περισσότερη κυτταρίτιδα.

Ανάλογα λοιπόν το είδος του τοπικού σου, δες παρακάτω την αντιμετώπιση:

NEO: Ψωμάκια, χοντρά μπούτια και κυτταρίτιδα; Εξαφάνισέ τα μόνη σου ανέξοδα, σε λίγες μέρες!


Πόδια με τοπικό πάχος που οφείλεται σε λίπος:


Τί να αποφύγεις:
Τρέξιμο, αερόμπικ και γενικά έντονη άσκηση. Αυτό, γιατί ενώ είναι θαυμάσιες μορφές άσκησης, δεν θα έχουν άμεσα τοπικά αποτελέσματα και θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να φτιάξεις ωραία πόδια.

Τί να κάνεις:
Προτίμησε βάρη, στεπ και οτιδήποτε ασκεί τοπικά τους μυς ώστε να γραμμωθούν, να τονωθούν και να αποτινάξουν το λίπος γύρω τους.

Βάλε shapers!
Με ελάχιστο κόστος, τα shapers είναι ελαστικά wraps που μπορείς να φοράς μέσα από τα ρούχα σου ή στον ύπνο σου και εκείνα κάνουν κυριολεκτικά γλυπτική στα μπούτια σου, αφαιρώντας κάθε ίχνος περιττού λίπους. θα τα βρεις σε μεγάλα καταστήματα με περίπου 20 ευρώ αλλά τα βρήκαμε και με λιγότερο από 10€ από εδώ.

Τα καλά νέα:
Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί, όταν το τοπικό σου είναι λίπος και όχι μυς. Άρα δεν θα σε παιδέψει πολύ αλλά ενδέχεται να σου αφήσει άτονο δέρμα ή και χαλαρό. Δες παρακάτω τι να κάνεις.

Η συντήρηση
Όταν χάσεις το τοπικό πάχος, μπορείς να το συντηρήσεις αλλά και να σφίξεις αρκετά το δέρμα σου με περπάτημα, τρέξιμο ή ακόμη και αερόμπικ.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρίσκεσαι πάντα σε κάποιο πρόγραμμα άσκησης, έστω 20 λεπτά 2 φορές την εβδομάδα, για να έχεις πάντα καλλίγραμμα και σφιχτά μπούτια.

Πόδια με τοπικό πάχος που οφείλεται στους μυς:


Τί να αποφύγεις:
Ασκήσεις με βάρη, step και γενικά οποιαδήποτε άσκηση αυξάνει όγκο στους μυς. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο φουσκωμένοι μυς που δεν μπορείς μετά να χάσεις με τίποτα.

Τί να κάνεις:
Τρέξιμο, αερόμπικ και γενικά αερόβια άσκηση ή αν προτιμάς χαλαρή, δοκίμασε γιόγκα και ασκήσεις εδάφους. Αυτό που θέλεις είναι γενικά ένα καλλίγραμμο πόδι με τόνωση των μυών αλλά όχι αύξηση σε όγκο.

Ειδικά το τρέξιμο, πραγματικά θα σου μεταμορφώσει τα πόδια σε ελάχιστο χρόνο! 2 φορές την εβδομάδα αρκούν!

Τα καλά νέα:
Αυτού του είδους το τοπικό, αφού βελτιωθεί ή φύγει, δεν κάνει σχεδόν ποτέ χαλάρωση. Άρα, μπορεί να παιδευτείς λίγο αλλά δεν θα χρειαστείς καθόλου ασκήσεις σύσφιξης μετά.

Η συντήρηση
Πρέπει να συντηρείς το βάρος σου και το αποτέλεσμα, με τουλάχιστον 1 μήνα τον χρόνο γυμναστικής για να μην επιστρέψει.

Γενική Συμβουλή:

Ο κανόνας του τοπικού πάχους στα μπούτια, είναι πως αν χάσεις βάρος, θα το χάσεις από τα μπούτια τελευταίο, ενώ αν πάρεις βάρος το παίρνεις πρώτα στα μπούτια. 

Άρα, μην επαναπαυτείς με το ωραίο αποτέλεσμα των ποδιών σου σε καμία περίπτωση και έλεγχε το βάρος σου διαρκώς, γιατί αν πάρεις έστω και ένα κιλό, λόγω σωματότυπου, ένα από τα πρώτα σημεία που θα γεμίσει και πάλι, είναι τα μπούτια σου.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το απαραίτητο όπλο σου και στην προσπάθεια αλλά και στη συντήρηση του αποτελέσματος!

Χρήσιμα άρθρα που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου:

Καλή επιτυχία!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»