Ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ - Δες ποια είναι η καλύτερη



Δες τις αξιολογήσεις και διάλεξε την καλύτερη και οικονομικότερη ρομποτική σκούπα που θα σου κρατήσει για χρόνια!



Αν δεν ξέρεις καθόλου τις νέες αυτές συσκευές, τότε μάλλον ήρθε ο καιρός να μάθεις πως τέρμα το σκούπισμα αλλά  και το σφουγγάρισμα για όλους!

Με ένα λογικό ποσό, μπορείς πλέον να αποκτήσεις τη δική σου σκούπα ρομπότ που θα φροντίζει αυτόματα ώστε το πάτωμά σου να λάμπει πάντοτε!

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η ρομποτική σκούπα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα γερό καθάρισμα και γυάλισμα του πατώματος, όμως αντικειμενικά, εάν είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και δεν τρέχεις να σκουπίσεις με το που πέφτει μια τρίχα στο πάτωμα παρόλα αυτά, μπορείς να περιορίσεις τη δική σου παρέμβαση σε μια φορά τον μήνα, καθώς πλέον κατέκτησε πραγματικά την αγορά διότι:

  • Είναι οικονομικότερη μακροπρόθεσμα σε αναλώσιμα, εργαλεία αλλά σε γλιτώνει και από το κόστος της καθαρίστριας, ειδικά αν πρόκειται για το κατάστημα ή την επιχείρησή σου
  • Το πάτωμα είναι πάντοτε πεντακάθαρο και μάλιστα, σε κάθε δύσκολο ή κρυμμένο σημείο
  • Σε ξεκουράζει σωματικά ενώ είναι ιδανική για ηλικιωμένους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ 
  • Μπορεί να καθαρίσει όλο το πάτωμα σε χρόνο που θέλεις, όσο τα παιδιά είναι στο σχολείο κι εσύ στη δουλειά ή όσο το κατάστημά σου/επιχείρηση είναι κλειστά!


Όμως ποιά σκούπα ρομπότ σου ταιριάζει καλύτερα;

Ποιό είδος ρομποτικής σκούπας ταιριάζει στο σπίτι σου, στις ανάγκες και στο πορτοφόλι σου;
Αν σκεφτείς πως οι τιμές κυμαίνονται από 50 ευρώ μέχρι και πάνω από 2.000 ευρώ, τότε καταλαβαίνεις πως μπορείς να διαλέξεις μεταξύ πολλών χαρακτηριστικών, μαρκών και ποιοτήτων!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά για αρχή και έπειτα, τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες σκούπες ρομπότ της αγοράς;



Πόσος χρόνος αυτονομίας της μπαταρίας;

Μην απορρίψεις καμία σκούπα-ρομπότ λόγω μικρής αυτονομίας αν δεν λάβεις πρώτα υπόψη σου τα τετραγωνικά του σπιτιού σου. Ένα διαμέρισμα ή στούντιο 50-60 τετραγωνικών μέτρων, δεν θέλει πάρα πολύ χρόνο αυτονομίας, οπότε ένα φθηνότερο μοντέλο με μικρή αυτονομία που άλλοι απορρίπτουν, για σένα θα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα καθαριότητας.

Αυτό, διότι το μικρότερο σπίτι σου θα καλύπτεται μια χαρά από την αυτονομία της ρομποτικής σου σκούπας και δεν θα χρειάζεται τον υπερβολικό χρόνο που θα θέλει μια έπαυλη.

Από την άλλη, δες και τις ανάγκες σου. Μην ψάξεις μικρή αυτονομία μπαταρίας αν έχεις μικρά παιδιά και το πάτωμα χρειάζεται συχνό και βαθύ καθάρισμα συνέχεια. Ακόμη, μην επιλέγεις μόνο λόγω περιορισμένων τετραγωνικών αν έχεις κατάστημα ή γραφείο.

Ένα μικρό μαγαζάκι, ειδικά τον χειμώνα χρειάζεσαι συνεχές σκούπισμα και σφουγγάρισμα για να διατηρηθεί αξιοπρεπές, οπότε χρειάζεσαι ένα λίγο πιο αυτόνομο μοντέλο για τους έξτρα κύκλους καθαριότητας.

Αυτόματο φόρτισμα μπαταρίας;

Βέβαια, τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει σημασία εάν η σκούπα ρομπότ σου έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει στον σταθμό της και να επαναφορτίζει τη μπαταρία της. Τέλειο; Ναι, κάποια μοντέλα, μπορούν να το κάνουν αυτό και δεν είναι μόνο τα ακριβά!

Ψευτο-σκούπισμα ή αληθινό ρομποτικό σκούπισμα;

Η εκπληκτική διάδοση της σκούπας-ρομπότ στην αγορά, δυστυχώς συντέλεσε στη διάδοση και μερικών ψευτο ρομποτικών σκουπών που το μόνο που κάνουν είναι να φυσούν ή να ξεσκονίζουν απλά το πάτωμα, χωρίς πραγματικά να ρουφούν τη σκόνη.

Αυτά τα μοντέλα ψεύτικης σκούπας θα τα βρείς σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές που τώρα ξέρεις πως δεν είναι στ’ αλήθεια ρομποτικές σκούπες αλλά ξεσκονιστήρια.

Ρομποτικό σκούπισμα ή και σφουγγάρισμα;

Κάποια μοντέλα διαθέτουν μόνο λειτουργία σκουπίσματος μα κάποια λίγο ακριβότερα, σου επιτρέπουν να έχεις και σφουγγάρισμα με μεγάλη οικονομία νερού και καθαριστικών! Μη σκεφτείς το παραδοσιακό σφουγγάρισμα αλλά τη σύγχρονη εκδοχή του, που είναι πολύ πιο αποτελεσματική και αφαιρεί ακόμη και τους πιο σκληρούς λεκέδες.

Πρόκειται για ένα είδος μικροψεκασμού νερού αλλά και ειδικών καθαριστικών υγρών που προσθέτεις και ανεφοδιάζεις σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πάντως, αν μπορείς, διέθεσε τα επιπλέον χρήματα διότι πραγματικά θα ξεχάσεις το κουραστικό πάτωμα για πάντα, ενώ θα είναι πάντοτε αληθινά καθαρό.

Παρκέ, μάρμαρο, μωσαϊκό ή πλακάκι;

Διάλεξε μια ρομποτική σκούπα που να κάνει για κάθε είδος πατώματος, ή αν θέλεις, επέλεξε ένα μοντέλο πιο εξειδικευμένο για το είδος πατώματος που διαθέτεις. Για παράδειγμα, αν έχεις μαρμάρινα πατώματα και θέλεις να τα φροντίσεις καλύτερα, τότε μια σκούπα εξειδικευμένη για μάρμαρα θα τα κάνει να λάμπουν και θα τα περιποιείται ταυτόχρονα.


Έχεις κατοικίδιο; Μακριά μαλλιά; Πολλές κόρες;

Αν ναι, έχεις πολλές τρίχες. Είτε λοιπόν σκύλος, είτε γάτα, ή γενικά τριχόπτωση, διάλεξε ένα μοντέλο που θα απομακρύνει και τις τρίχες των κατοικίδιων σου. Έτσι, θα έχεις πάντοτε ένα πεντακάθαρο λαμπερό πάτωμα, χωρίς καθόλου τρίχες!

Προγραμματισμός από το κινητό, το κοντρόλ ή καθόλου;

Θέλεις απλά να βάζεις τη ρομποτική σκούπα σου σε λειτουργία και να την κλείνεις ή να την προγραμματίζεις μέσω app στο smartphone κινητό σου;  Κάποιες ρομποτικές σκούπες, σου δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίζεις από μακριά τη λειτουργία τους ενώ τα πιο ακριβά μοντέλα, σου επιτρέπουν να ορίσεις ακόμη και τους χώρους που θέλεις να καθαρίσεις ή τους χώρους που θέλεις να ελέγχονται κάποιες φορές την ημέρα ώστε να είναι πάντοτε το πάτωμα καθαρό.

Ακόμη, η λειτουργία του προγραμματισμού, σου επιτρέπει να διατηρείς το σπίτι καθαρό όσο λείπεις χωρίς τον ενοχλητικό θόρυβο ή να σε ανησυχεί εάν τα παιδιά θα δυσκολεύουν το καθάρισμα.

Σκανάρισμα σπιτιού θέλεις;

Πολλά μοντέλα, πέρα από τους αισθητήρες που δεν αφήνουν τις ρομποτικές σκούπες να χτυπούν στα έπιπλα ή τα αντικείμενα, διαθέτουν και τη δυνατότητα σκαναρίσματος των χώρων σου. Έτσι, ειδικά με τα μοντέλα ρομποτικής σκούπας που διαθέτουν app, μπορείς να ορίσεις τα όρια των δωματίων που θέλεις να καθαριστούν και να “σηκώσεις” virtual walls δηλαδή εικονικούς τοίχους για να τις περιορίσεις σε συγκεκριμένα σημεία.

Μπορείς ακόμη να ορίσεις έναν φάρο ή “beacon” που θα δώσει προτεραιότητα στους χώρους που θέλεις να καθαρίζεις πιο συχνά ή να καθαρίζεις πρώτους.

Τώρα ήρθε η σειρά σου να ψάξεις τα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν! Κάνε δική σου μια μοναδική ρομποτική σκούπα και έχε πάντοτε καθαρό πάτωμα!



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»