Ένα τελικά πανεύκολο γλυκό, που θα ετοιμάσεις σε ελάχιστα λεπτά, θα μοσχομυρίσει το σπίτι μαστίχα και σιρόπι και θα απολαύσεις σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι! Κόλαση!
Υλικά για το σάμαλι
Μιαμ! Καλή όρεξη! :)
Ακόμη: Φτιάξε κριτσίνια με σουσάμι! Ένα τραγανό και υγιεινό σνακ για όλους!
Υλικά για το σάμαλι
1 ½ φλιτζάνι χονδρό σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας baking powder
1 φακελάκι μαστίχα σκόνη (περίπου 1 - 1½ κουτ.
γλυκού)
γλυκού)
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα βούτυρο λιωμένο (για ράντισμα)
Υλικά για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
Μισή φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Φτιάξε πρώτα το σιρόπι προτού πιάσεις το σάμαλι για να προλάβει να κρυώσει. Βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και άστο να πάρει μια- δυό βράσεις μέχρι να αφρίσει. Μετά βγάλτο από τη φωτιά και άστο να κρυώσει
- Βάλε όλα τα υλικά (εκτός το βούτυρο) σε μια βαθιά λεκάνη και ανακάτεψέ τα πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας ρευστός ομοιόμορφος πολτός
- Λάδωσε ένα ταψάκι (ή βάλε χαρτί ψησίματος) και ρίξε μέσα το μίγμα. Φρόντισε να μην είναι πολύ ρηχό γιατί θα φουσκώσει το σάμαλι.
- Ψήσε το στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσει
- Όταν το βγάλεις, πάρε το λιωμένο βούτυρο και άλειψε το σάμαλι με πινέλο. Χρησιμοποίησέ το όλο.
- Έπειτα, χάραξε το σάμαλι βαθιά με μαχαίρι σε μικρά διαγώνια ή τετράγωνα κομμάτια και ρίξε το (χλιαρό ή κρύο) σιρόπι. Κούνα το να πάει παντού. Μην ανησυχείς αν φαίνεται πολύ. Θα το πιει όλο.
Μιαμ! Καλή όρεξη! :)
Ακόμη: Φτιάξε κριτσίνια με σουσάμι! Ένα τραγανό και υγιεινό σνακ για όλους!
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |