Φρουταλιά, ένα γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό καθημερινό πιάτο!



Ήδη σε πολλές περιοχές της Μεσογείου, η φρουταλιά αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καθημερινά φαγητά διότι είναι γρήγορο, πεντανόστιμο και εξαιρετικά θρεπτικό, ειδικά για τα παιδιά!



Υλικά
  • 6 αυγά
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 μέτρια κολοκύθια σε πολύ ψιλές ροδέλες
  • 1 κούπα φρέσκα (ή ξερά) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα γάλα φρέσκο ή νουνού αραιωμένο
  • ½ κούπα φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Βράζεις και κόβεις τις πατάτες σε μικρούς κύβους
  • Χτυπάς τα αυγά σε μπολ μαζί με τον άνηθο, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το γάλα
  • Βάζεις σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρεις κρεμμύδια και κολοκύθια μέχρι να μαραθούν
  • Περιχύνεις στο τηγάνι το μείγμα αυγών και ανακινείς όλο το περιεχόμενο κουνώντας το χερούλι του τηγανιού
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη φρουταλιά να σιγοψηθεί καλά από τη μία πλευρά, την κόβεις στη μέση και γυρίζεις ένα-ένα τα δύο κομμάτια ανάποδα να ψηθούν και από την άλλη. Είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινίσει.


Καλή όρεξη!  :)


Ακόμη: Φτιάξε Ψωμί - Λουλούδι στο λεπτό!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»