Ήδη  σε πολλές περιοχές της Μεσογείου, η φρουταλιά αποτελεί ένα από τα  αγαπημένα καθημερινά φαγητά διότι είναι γρήγορο, πεντανόστιμο και  εξαιρετικά θρεπτικό, ειδικά για τα παιδιά!
Υλικά
- 4 μέτρια κολοκύθια σε πολύ ψιλές ροδέλες
 
- 1 κούπα φρέσκα (ή ξερά) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 
- ½ κούπα γάλα φρέσκο ή νουνού αραιωμένο
 
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κατά προτίμηση
 
Εκτέλεση
- Βράζεις και κόβεις τις πατάτες σε μικρούς κύβους
 
- Χτυπάς τα αυγά σε μπολ μαζί με τον άνηθο, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το γάλα
 
- Βάζεις σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρεις κρεμμύδια και κολοκύθια μέχρι να μαραθούν
 
- Περιχύνεις στο τηγάνι το μείγμα αυγών και ανακινείς όλο το περιεχόμενο κουνώντας το χερούλι του τηγανιού
 
- Χαμηλώνεις  τη φωτιά και αφήνεις τη φρουταλιά να σιγοψηθεί καλά από τη μία πλευρά,  την κόβεις στη μέση και γυρίζεις ένα-ένα τα δύο κομμάτια ανάποδα να  ψηθούν και από την άλλη. Είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινίσει.
 
 
 
 
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»