Μάθε όλα τα μυστικά για να βράζεις πολλά αυγά μαζί για το Πάσχα ή τις συνταγές σου και να μην σου καταστρέφεται ούτε ένα!
- Όσο φρεσκότερα είναι τα αυγά, τόσο πιο χοντρό το κέλυφος. Οπότε αγόρασε αυγά με μακρινή ημερομηνία λήξεως.
- Εξέτασε τα αυγά σου προτού τα βράσεις για να σιγουρευτείς ότι δεν έχουν ρωγμές.
- Εάν είναι παγωμένα, περίμενε μέχρι να φτάσουν τη θερμοκρασία δωματίου γιατί θα σπάσουν.
- Το νερό σου πρέπει επίσης να έχει θερμοκρασία δωματίου. Ούτε κρύο, ούτε ζεστό.
- Εάν έχεις πολλά αυγά να βράσεις, βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα μόνο όσα καλύπτουν τον πάτο της. Ποτέ δύο στρώσεις.
- Φρόντισε τα αυγά σου να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας και να μην είναι αραιά. Αν έχεις λίγα αυγά, χρησιμοποίησε μικρό κατσαρολάκι.
- Γέμισε την κατσαρόλα με τόσο νερό ίσα να σκεπάζει εντελώς τα αυγά. Όχι περισσότερο, ούτε λιγότερο.
- Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι για κάθε αυγό.
- Άνοιξε τη φωτιά, σκέπασε, περίμενε να βράσει το νερό και μετά κλείσε την αμέσως και άστα σκεπασμένα να μείνουν στο καυτό νερό για 20-30 λεπτά.
Λογικά αν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα δεν θα σου σπάσει ούτε ένα!
Και τώρα μπορείς να τα βάψεις ό,τι χρώμα σου αρέσει με φυσικές βαφές από ζαρζαβατικά! :)
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |