Ξέρεις πώς να βράσεις πολλά αυγά και να μην σπάσεις ούτε ένα;



Μάθε όλα τα μυστικά για να βράζεις πολλά αυγά μαζί για το Πάσχα ή τις συνταγές σου και να μην σου καταστρέφεται ούτε ένα!


Αυγά, Διακόσμηση, Διατροφή, Εποχικά, Ιδέες, Ορεκτικά, Πάσχα, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Χειροτεχνία,




  • Όσο φρεσκότερα είναι τα αυγά, τόσο πιο χοντρό το κέλυφος. Οπότε αγόρασε αυγά με μακρινή ημερομηνία λήξεως.

  • Εξέτασε τα αυγά σου προτού τα βράσεις για να σιγουρευτείς ότι δεν έχουν ρωγμές.

  • Εάν είναι παγωμένα, περίμενε μέχρι να φτάσουν τη θερμοκρασία δωματίου γιατί θα σπάσουν.

  • Το νερό σου πρέπει επίσης να έχει θερμοκρασία δωματίου. Ούτε κρύο, ούτε ζεστό.

  • Εάν έχεις πολλά αυγά να βράσεις, βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα μόνο όσα καλύπτουν τον πάτο της. Ποτέ δύο στρώσεις.

  • Φρόντισε τα αυγά σου να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας και να μην είναι αραιά. Αν έχεις λίγα αυγά, χρησιμοποίησε μικρό κατσαρολάκι.

  • Γέμισε την κατσαρόλα με τόσο νερό ίσα να σκεπάζει εντελώς τα αυγά. Όχι περισσότερο, ούτε λιγότερο.

  • Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι για κάθε αυγό.

  • Άνοιξε τη φωτιά, σκέπασε, περίμενε να βράσει το νερό και μετά κλείσε την αμέσως και άστα σκεπασμένα να μείνουν στο καυτό νερό για 20-30 λεπτά.

Λογικά αν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα δεν θα σου σπάσει ούτε ένα!

Και τώρα μπορείς να τα βάψεις ό,τι χρώμα σου αρέσει με φυσικές βαφές από ζαρζαβατικά!  :)


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»