Γρήγορες και πανεύκολες ιδέες για να διασκεδάσεις τα παιδιά μέσα στο σπίτι!



Είτε βρέχει, είτε έχει καύσωνα ή ξέμεινες από λεφτά για βόλτες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασκεδάσεις τα  μικρά σου με γρήγορες, εύκολες ιδέες που σπάνια θυμάσαι ή δεν θα σου πέρναγαν ποτέ από το μυαλό!

Γλυκά, Διασκέδαση, Ιδέες, Παιδί, Παιχνίδι, Σπίτι, Χειροτεχνία,
Ιδού:
  • Φτιάξε pop corn και πριν προλάβουν να τα καταβροχθίσουν μοίρασέ τους κλωστές και (χοντρές) βελόνες (υπάρχουν και πλαστικές βελόνες για παιδιά!) για να τα περάσουν και να φτιάξουν φαγώσιμα κολιέ και βραχιόλια!
    Μπορούν επίσης να τα ζωγραφίσουν και να τα κολλήσουν σε χαρτόνια για να φτιάξουν υπέροχες ζωγραφιές!

  • Πάρε σχοινιά ή κορδόνια και μάθε τα να κάνουν φιόγκους και όσους κόμπους γνωρίζεις. Πού ξέρεις, μπορεί να σου βγει και σε πολύ καλό διότι αν τα καταφέρουν μπορεί να μάθουν να δένουν και τα κορδόνια των παπουτσιών τους!

  • Φτιάξτε παγωτάκια. Θέλεις γάλα ή γιαούρτι και ώριμα κομμάτια φρούτων, καθώς και μια εξάδα θήκες για μικρά παγωτά ή γρανίτες, με τα ξυλάκια τους.

    Αν δεν έχεις, πάρε ποτήρια μικρά που θα ρίξεις μέσα ένα κουτάλι και θα λειτουργήσει ως ξυλάκι αφού παγώσει το περιεχόμενο).

    Κι επειδή θα βιάζονται να τα φάνε αλλά θέλεις ένα πεντάωρο μέχρι να παγώσουν, βάλε τα να κόψουν περισσότερα φρούτα και πες τους ψέματα ότι περίσσεψαν για να αναγκαστούν να τα φάνε.  ;)

  • Κρύψε θησαυρούς και βάλε τα να τους βρουν!  Για να ενδιαφερθούν όμως, φρόντισε οι «θησαυροί» να αξίζουν!

    Από λιχουδιές μέχρι καινούργια παιχνίδια ή υποσχέσεις για βόλτες και δραστηριότητες θα τα κάνουν να ψάξουν με την καρδιά τους!

  • Άνοιξε διάπλατα τις ντουλάπες, ναι τις δικές σου ντουλάπες και άσε τα να φορέσουν ότι τους αρέσει. Ρούχα, παπούτσια, ζώνες καπέλα!

    Δεν φαντάζεσαι πόσες ώρες θα απασχοληθούν και πόσο θα ξετρελαθούν! Και τί χάος βέβαια θα αφήσουν!

  • Χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάκι κιμωλίες και έναν εξωτερικό τοίχο ή ένα πεζοδρόμιο.

    Δώσε στα παιδιά τις κιμωλίες και άστα να δημιουργήσουν ό,τι τους αρέσει.
    Χώρια που μπορείς να τα μάθεις να ζωγραφίζουν και να παίζουν κουτσό!

Και τα καλύτερα, φτιάξε σπιτικές δαχτυλομπογιές ή σπιτική πλαστελίνη με υλικά από την κουζίνα σου, όλα χωρίς συντηρητικά και χημικά για άφοβο και υπέροχο παιχνίδι!


Και μία ιδέα για να απασχοληθείς εσύ υπέροχα στο σπίτι! 


Καλή διασκέδαση!  :)

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»