2 επαγγελματικά κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι στον μισό χρόνο!



Δες πόσο εύκολο είναι το μάζεμα και το καθάρισμα του σπιτιού, όταν ξέρεις τα δύο βασικά κόλπα και πώς να το κάνεις επαγγελματικά!

καθάρισμα, σπίτι, νοικοκυριό, οργάνωση, επαγγελματικά μυστικά, καθαριότητα

Αν κινηματογραφήσεις τον εαυτό σου ενώ μαζεύεις και καθαρίζεις το σπίτι θα διαπιστώσεις πως δύο πράγματα είναι αυτά που κάνεις κυρίως. Ατέλειωτο πήγαινε – έλα και πολύ κουβάλημα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Το πραγματικό καθάρισμα και μάζεμα αν το σκεφτείς, είναι ελάχιστα λεπτά. Πώς μπορείς να μειώσεις τον περιττό χρόνο; Κάνε το όπως οι επαγγελματίες καθαρίστριες.


Σταμάτα να πηγαινοέρχεσαι!

Πριν κάνεις οτιδήποτε σε ένα δωμάτιο, πάρε ένα μεγάλο καλάθι και βάλε μέσα ότι δεν έχει θέση στο δωμάτιο αυτό. Από παιχνίδια, χαρτιά, ρούχα μέχρι και παπούτσια.

Το καλάθι αυτό, θα το μεταφέρεις στο επόμενο δωμάτιο μόνο όταν τελειώσεις το πρώτο και θα αδειάσεις ότι έχει θέση στο δεύτερο δωμάτιο.

Αν για παράδειγμα, έβαλες μέσα στο καλάθι σου μια βρώμικη πετσέτα από την κουζίνα, τότε μόλις πας να καθαρίσεις το μπάνιο, θα τη βγάλεις από το καλάθι σου και θα την βάλεις στα άπλυτα. Έτσι, αδειάζοντας και γεμίζοντας το καλάθι σου, γλιτώνεις τον πολύτιμο χρόνο και τα πολλά πήγαινε-έλα.

Σταμάτα να κουβαλάς!

Μια η σκούπα, μια ο κουβάς, μια το ξεσκονόπανο, διαρκώς είσαι σε κίνηση για να καθαρίσεις έναν χώρο. Θυμάσαι πώς το κάνουν οι καθαρίστριες στα ξενοδοχεία;

Σε ένα τρέιλερ με ρόδες έχουν επάνω όλα τους τα καθαριστικά, τις σακούλες, τον κουβά με το νερό, τις σκούπες, τα φαράσια. Ακόμη κι αν δεν έχεις τρέιλερ ή δεν μπορείς να αγοράσεις ή να φτιάξεις ένα, τότε βάλε σε δοχεία όλα όσα χρειαστείς και μετάφερέ τα μεμιάς στο δωμάτιο που θέλεις να καθαρίσεις.

Ορίστε, μόλις γλίτωσες πολύ χρόνο!

Κι άλλα χρήσιμα:


Απίστευτα αυτοκόλλητα ψυγείου και ιδέες για να μεταμορφώσεις δημιουργικά τις λευκές συσκευές σου!

Φτιάξε πανέμορφα φυσικά αρωματικά χώρου σε σκόνη!

Παιδική πετσέτα μπάνιου που φοράς ως ποδιά!

Πώς να διατηρήσεις φρούτα στην κατάψυξη όλον τον χρόνο!

Φτιάξε οικολογικά χειροποίητα καθαριστικά για το σπίτι σου!




Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»