Πώς να συμμαζέψεις και να καθαρίσεις σε λίγα λεπτά ένα δωμάτιο!



Μάθε τα βήματα συμμαζέματος και καθαρίσματος που ακολουθούν οι επαγγελματίες όταν έχουν πολλά δωμάτια να τελειώσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο!

Σπίτι καθαριότητα νοικοκυριό,

Καθάρισε και συμμάζεψε τέλεια ένα δωμάτιο μέσα σε 10 λεπτά το πολύ, όπως κάνουν τα επαγγελματικά συνεργεία καθαρισμού, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες δωμάτια / διαμερίσματα σε ξενοδοχεία και συγκροτήματα διακοπών σε ελάχιστο χρόνο!

Φαντάσου λοιπόν, να εργάζεσαι σε ξενοδοχείο και να έχεις σε ελάχιστο χρόνο να καθαρίσεις και να συμμαζέψεις τέλεια 40 δωμάτια! Καλά κατάλαβες, χωρίς σύστημα και συγκεκριμένα βήματα δεν μπορείς να το κάνεις. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς το κάνουν οι επαγγελματίες;

Απλά μάθε τη σωστή σειρά των εργασιών και τήρησε αυτά τα απλά βήματα, κάθε φορά που έχεις ένα ολόκληρο σπίτι να φτιάξεις ή ξαφνικά, περιμένεις καλεσμένους χωρίς να έχεις προετοιμαστεί Θα σε σώσει!


Θα χρειαστείς:
- 2 καλάθια ή δύο μεγάλες λεκάνες
- Τα καθαριστικά σου (ιδανικά όλα μαζί σε ένα τρέιλερ, δες εδώ πώς το κάνουν οι επαγγελματίες)

Τα βήματα:

1. Πάρε ένα καλάθι και βάλε μέσα ότι δεν ανήκει στο δωμάτιο αυτό (ρούχα από άλλα δωμάτια, παιχνίδια, είδη καλλωπισμού, άπλυτα).

2. Πάρε ένα δεύτερο καλάθι και βάλε μέσα ότι ανήκει στο δωμάτιο μα θέλει τακτοποίηση σε ντουλάπες και συρτάρια.

3. Κάνε τα ξεσκονίσματα/καθαρίσματα σε όλες τις (άδειες πια) επιφάνειες.

4. Σκούπισε το πάτωμα.

5. Κάνε όλα τα στρωσίματα (κρεβάτια, πετσετάκια, υφάσματα σε καρέκλες, ριχτάρια και καλύμματα).

6. Σφουγγάρισε τα πατώματα.

7. Όταν τελειώσεις με όλους τους χώρους/δωμάτια (ή και την επόμενη ημέρα αν κουράστηκες ή περιμένεις καλεσμένους), τότε μπορείς να ασχοληθείς με τα δύο καλάθια σου και να τα τακτοποιήσεις ανά δωμάτιο, με την ησυχία σου.

Σπίτι καθαριότητα νοικοκυριό,

Θυμήσου να προσαρμόζεις την τεχνική σου σύμφωνα με:


α.  τις ανάγκες του δωματίου
Ανάλογα το δωμάτιο και ανάλογα τί χρειάζεται, μπορείς να προσθέσεις ή να αλλάξεις κάποια πράγματα στα βήματά σου για να καλύψεις τις ανάγκες του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα, όταν κάνεις το μπάνιο πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις το καθάρισμα των καθρεφτών, των τζαμιών της ντουζιέρας και το άλλαγμα των πετσετών. Ή στην κουζίνα, έχεις και το πλύσιμο των πιάτων και πολλές ακόμη εργασίες που διαφέρουν από τα υπνοδωμάτια.

β.  την εποχή/χρήση/ενοίκους κάθε χώρου
Μερικοί παράγοντες καθορίζουν εάν κάποιοι χώροι σου απαιτούν περισσότερη ή λιγότερη δουλειά. Για παράδειγμα, ένα παιδικό δωμάτιο με 3 παιδιά έχει σαφώς περισσότερες ανάγκες από ένα δωμάτιο με 1 μωράκι. Επίσης, τον χειμώνα χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο στην κρεβατοκάμαρα για να στρώσεις το κρεβάτι και να αλλάξεις παπλωματοθήκη απ΄ότι το καλοκαίρι που θέλεις μόνο ένα σεντόνι. Άρα, ο χρόνος και οι ανάγκες κυμαίνονται συχνά.

γ. τον χρόνο σου, κάθε φορά
Σύμφωνα με τον χρόνο που διαθέτεις, μπορείς να προσθέτεις μερικά ακόμη βήματα για βαθύτερο καθάρισμα, αν θες ή αν έχει περάσει τουλάχιστον δεκαπενθήμερο από το τελευταίο καλό καθάρισμα. Για παράδειγμα,αν έχεις χρόνο, μπορείς μαζί με τα ξεσκονίσματα να κάνει και καθάρισμα παραθύρων κάθε δωματίου ή καθάρισμα συρταριών.

Αυτό ήταν. Αν τηρείς αυτό το βασικό πρόγραμμα κάθε φορά που έχεις να καθαρίσεις στα γρήγορα ένα δωμάτιο, τότε θα είναι πάντοτε καθαρό.


Διάβασε ακόμα:


Πώς θα καταφέρεις ένα τέλειο, καθαρό και οργανωμένο σπίτι!

Τι φταίει για την ακαταστασία στο σπίτι σου και πως να το κάνεις να λάμπει!

Μινιμαλισμός. Μεταμόρφωσε το σπίτι σου και ξεκουράσου!

Φτιάξε μίνι κήπο αυτοποτιζόμενο!

Η πιο τρέντι ποδιά κουζίνας από ένα παλιό πουκάμισο

Πράσινοι τοίχοι! Φύτεψε στον τοίχο του μπαλκονιού ή της αυλής σου!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»