Οδηγός για άνδρες - Πώς να αποτριχώσεις το στήθος σουΤο γυαλιστερό στέρνο είναι εύκολη υπόθεση και μπορείς να το επιτύχεις μόνος σου με πάνω από έναν τρόπους, αρκεί να γνωρίζεις τα βασικά.Εάν αποφάσισες να μην μοιάζεις με άνθρωπος των σπηλαίων αυτό το καλοκαίρι, καιρός να αποκτήσεις ένα καθαρό στέρνο. Είτε με ξυράφι, είτε με κερί, το αποτέλεσμα θα σου δώσει μια φοβερή αίσθηση καθαριότητας.


Όμως, ποιός τρόπος σου ταιριάζει;

Όλα εξαρτώνται από τον χρόνο που θέλεις να διαθέσεις και πόσο συχνή συντήρηση είσαι διατεθειμένος να κάνεις, από το πόσο σε ενοχλεί λίγος πόνος, πόσο μεγάλη είναι η έκταση της τριχοφυίας και πόσο πυκνό είναι το τρίχωμά σου. 

Το ξυράφι είναι η γρήγορη λύση αλλά τα καλά του εξαντλούνται εδώ καθώς η τρίχα αγριεύει, βγαίνει πολύ συχνά και γενικά η αίσθηση του αξύριστου στέρνου μέσα από τις μπλούζες ή τα πουκάμισα είναι ενοχλητική.


Τρόποι
  • Κόψιμο: Ξυράφι ή Ψαλίδι
  Εάν δεν αντέχεις καθόλου τον πόνο και έχεις λίγες και αδύναμες τρίχες, μπορείς απλά να πάρεις το ψαλίδι ή το ξυράφι και να τις απομακρύνεις. 

  Σημείωσε όμως, ότι περίπου μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, ενώ ενδέχεται οι τρίχες που κόβεις να δυναμώσουν ή και να πολλαπλασιαστούν.


  • Ξερίζωμα: Τσιμπιδάκι, Κερί ή Ηλεκτρικό μηχάνημα αποτρίχωσης
  Δεν πρόκειται για ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία εάν την κάνεις σωστά. Το ξερίζωμα είναι ο καλύτερος τρόπος αν θέλεις αποτέλεσμα που διαρκεί για να μην επαναλαμβάνεις συχνά τη διαδικασία. 

  Επίσης, ο όποιος πόνος, με τις επαναλήψεις, γίνεται λιγότερο αισθητός ενώ οι τρίχες εξασθενούν και κάποιες, εξαφανίζονται ή γίνονται χνούδι. 

  Υπόψη, εάν μιλάμε για ελάχιστες τρίχες επέλεξε το τσιμπιδάκι, εάν όχι, ξέχνα το εκτός κι αν σ’αρέσουν τα βασανιστήρια. :)


  Οδηγίες
  Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις, καθάρισε καλά την περιοχή με σαπούνι. Πάρε έπειτα ένα παγάκι και κράτησέ το όσο αντέχεις πάνω στην επιφάνεια που θα αποτριχώσεις. 
  Έτσι, το δέρμα θα παγώσει και ο πόνος θα ελαχιστοποιηθεί.

   • Κόψιμο: Ξυράφι ή Ψαλίδι
   Σοβαρά τώρα, πες μας ότι δεν ξέρεις να τα χειρίζεσαι! :P


   • Τσιμπιδάκι
   Με το ένα σου χέρι τσίτωσε καλά το δέρμα του σημείου που θες να αποτριχώσεις και πιάσε με το τσιμπιδάκι στο άλλο χέρι, όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείς, μία-μία την κάθε τρίχα που θέλεις να απομακρύνεις. 

   Τράβηξέ την με μία γρήγορη κίνηση και πίεσε το σημείο με το δάχτυλό σου δυνατά. Αυτό ήταν! Κάνε το ίδιο με όλες τις τρίχες που θέλεις να απομακρύνεις!


   • Κερί
     • Αγόρασε ταινίες αποτρίχωσης με κερί που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ. Εάν είσαι άσχετος δεν πειράζει, πάρε όποια μάρκα βρεις αρκεί να γράφει “Ταινίες αποτρίχωσης με κερί”. :P
      Επίσης, είτε η συσκευασία γράφει για πόδια, είτε για μπικίνι, το ίδιο είναι καθώς δεν μας πειράζει το μέγεθος.
     • Βάλε την ταινία μπροστά σε θερμαινόμενο αέρα (πιστολάκια για μαλλιά, αερόθερμο) και τρίψε την μέχρι να μαλακώσει καλά το κερί. Πιάσε την από την άκρη και ξεχώρισέ την διότι είναι δύο φύλλα.
     • Πάρε το ένα και κόλλησέ το προσεκτικά στο (στεγνό & καθαρό) σημείο που θέλεις να αποτριχώσεις.
      Πρόσεξε, διότι εάν το κολλήσεις λάθος πρέπει να το βγάλεις με πολύ αργές κινήσεις, για να μην αποτριχώσεις και περιοχές που δεν θες.
     • Όταν το κολλήσεις σωστά πίεσε την επιφάνειά του καλά με τα δάχτυλά σου για να κολλήσουν όλες οι τρίχες.

      Έπειτα πιάσε εκείνη την άκρη του φύλλου που βρίσκεται αντίθετα με τη φορά των τριχών και τσίτωσε με το άλλο σου χέρι καλά το δέρμα για αντίσταση.
     • Θυμήσου ότι πρόκειται να τραβήξεις το φύλλο αντίθετα από τη φορά της τρίχας.
      Πιάσε καλά την άκρη του φύλλου και με μια πολύ γρήγορη κίνηση τράβα το.

       Κάλυψε γρήγορα την περιοχή με τα δάχτυλά σου και πίεσε το σημείο. Τέλος!

      Επανέλαβε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όσα σημεία χρειαστεί.
     • Μπορείς προτού συνεχίσεις, να περάσεις ξανά το παγάκι για αναισθησία, αρκεί να σκουπίσεις καλά το δέρμα μετά, διότι σε βρεγμένη επιφάνεια δεν κολλάει το κερί.
     • Σημείωσε ακόμη, ότι ο πόνος της αποτρίχωσης γενικά, είναι στιγμιαίος και θα δεις ότι δε θα σε νοιάζει μετά τα πρώτα τραβήγματα.
     • Εάν οι τρίχες δεν βγήκαν όλες από ένα σημείο, επανέλαβε. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα και ερεθίζεται πολύ, επανέλαβε σε λίγες μέρες διότι την πρώτη φορά έχεις πολλές τρίχες και επίσης, δεν έχεις εξοικειωθεί με την τεχνική οπότε έτσι θα αποφύγεις να τραυματίσεις το δέρμα.


     • Ηλεκτρικό μηχάνημα αποτρίχωσης
     Πλένεις καλά και στεγνώσεις ακόμη πιο καλά την περιοχή, βάζεις την κανονική κεφαλή στο μηχάνημα και τσιτώνοντας με το ένα χέρι το δέρμα περνάς το μηχάνημα πάνω από την περιοχή που θες να αποτριχώσεις, πάντα αντίθετα από τη φορά της τρίχας.

     Σημαντικό: Έπειτα από κάθε αποτρίχωση με κερί, τσιμπιδάκι ή μηχάνημα, πέρασε γρήγορα ένα βαμβάκι με οινόπνευμα στην περιοχή και βάλε αμέσως μετά λίγη ενυδατική κρέμα (ή αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, βάλε βούτυρο) για να ηρεμήσει το δέρμα.


     Συντήρηση


     Η συντήρηση εξαρτάται καθαρά από το πόσο έντονη τριχοφυΐα έχεις. 

     Πάντως, εάν έκοψες τις τρίχες, τα νέα δεν είναι καλά, καθώς κάθε εβδομάδα τουλάχιστον, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. 

     Εάν όμως επέλεξες τσιμπιδάκι, μηχάνημα αποτρίχωσης ή κερί, μπορεί να χρειαστεί να το κάνεις μία ή δύο φορές τον μήνα ενώ σταδιακά θα αραιώσει η συχνότητα καθώς οι τρίχες θα εξασθενούν.

     Κάποιες μάλιστα, θα εξαφανιστούν!


     Tip

     Μπορείς τις παραπάνω μεθόδους να τις εφαρμόσεις και σε άλλα σημεία με τρίχες που σε ενοχλούν, όπως τα μπράτσα, κοιλιά και η πλάτη σου. 

     Οκ, με την πλάτη ίσως χρειαστείς βοήθεια από φίλο ή φίλη. Μην έχουμε σουξουμούξου μετά. :P

     Οδηγός για άνδρες: Πώς να βγάλεις τα φρύδια σου!
     Καλή επιτυχία!

     υ.γ. Και άσε τα σουξουμούξου. Άμα δεν κατάλαβες κάτι μη ντραπείς να ρωτήσεις, δε σε ξέρουμε δε μας ξέρεις!  :P


     Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)     Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

     3 σχόλια:

     1. Ηλιθιότητες αφού ποτέ δεν βγάζουν τις μπλούζες δεν χρειάζεται καθόλου

      ΑπάντησηΔιαγραφή
     2. Παιδια μια ερωτηση...τις τριχες που ειναι γυρω απο τις ρωγες πως τις αποτριχωνουμε;Αμα βαλουμε ταινιες με κερί πανω τους δεν υπαρχει κίνδυνος να τραυματισουμε τις ρωγες;

      ΑπάντησηΔιαγραφή