Ελιόψωμο τυλιχτό,πεντανόστιμο, πανεύκολο και με φοβερή παρουσία στα τραπέζια καθώς σε κάθε ριγωτή φέτα του, θα βρεις χρώματα από πιπεριές, φέτα και πάστα ελιάς!
Διαφορετικό, οικονομικό και πανέμορφο. Θα μπει στα καθημερινά σου με άπειρες παραλλαγές.
Υλικά για τη ζύμη
Υλικά για τη γέμιση
Προσοχή, όχι αλάτι, η ελιά και η φέτα είναι ήδη τσιμπημένα στο αλάτι
Για το στόλισμα
Τιπ: Ελιά και φέτα για πολλούς είναι υπερβολή γιατί ενδέχεται να βγει λύσσα. Δοκίμασε το ένα από τα δύο ανάλατο ή ξεχωριστές συνταγές με το καθένα μόνο του και γενικώς κάνε πειράματα γιατί η ζύμη και η τεχνική είναι σούπερ και βγάζει θαυματάκια!
Διαφορετικό, οικονομικό και πανέμορφο. Θα μπει στα καθημερινά σου με άπειρες παραλλαγές.
Υλικά για τη ζύμη
Υλικά για τη γέμιση
Προσοχή, όχι αλάτι, η ελιά και η φέτα είναι ήδη τσιμπημένα στο αλάτι
Για το στόλισμα
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά της ζύμης καλά και όταν αυτή γίνει ελαστική και μαλακή, την αφήνεις για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.
- Εάν σου βγει πιο αλμυρή βάλε έξτρα πιπεριά να “σπάσει”. Εάν όχι, βάλε αλάτι. Πάντως γενικά, τη θες την έντονη γεύση. :)
- Κάνε μπόλικο χώρο στον πάγκο σου, ρίξε αλεύρι και άνοιξε τη ζύμη. Επειδή θα φουσκώσει και στο ψήσιμο μπορείς να φτιάξεις δύο ελιόψωμα αντί για ένα, ώστε να το μοιράσεις σε δύο ταψιά.
- Άνοιξε τη ζύμη σου με πλάστη (ή μπουκάλι γυάλινο, χεχε) σε οβάλ σχήμα και άλειψε όλο το μήκος της - ναι, είναι τεράστια, ξέρω - με τη γέμιση.
- Άρχισε να τυλίγεις τη μία άκρη της σιγά σιγά, μέχρι να τυλιχτεί όλη και με τη βοήθεια ενός δίσκου/πιατέλας/πεινασμένου βοηθού μετέφερέ την σε ένα λαδωμένο μεγάλο ταψί.
- Επειδή θα φουσκώσει φρόντισε να μην είναι πολύ ψηλά στο φούρνο γιατί θα σου φρακάρει. :) Ζεστό - κρύο, τρώγεται όπως θες. Εξαρτάται πόσο πεινασμένοι είναι οι βοηθοί σου.
Στριφτά σφολιατίνια, γλυκά ή αλμυρά στο λεπτό!
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |