Στριφτά σφολιατίνια, γλυκά ή αλμυρά στο λεπτό!



Το μόνο που χρειάζεσαι για ζεστά λαχταριστά κριτσίνια σφολιάτας είναι 1 πακέτο σφολιάτα, 12' ψήσιμο και τη γεύση που θα τους προσθέσεις!


Γλυκά, Ελληνική κουζίνα, Ζαχαροπλαστική, κουζίνα, Ορεκτικά, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές,



Τα υλικά


  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 μαχαίρι ή ροδέλα για πίτσα
  • Η γέμιση


Ο τρόπος

  • Άπλωσε το φύλλο και πασπάλισέ το/άλειψέ το με τη γεύση που επέλεξες
  • Με τη ροδέλα πίτσας ή το μαχαίρι χαράκωσέ το σε λωρίδες σε ό,τι μέγεθος προτιμάς
  • Στη συνέχεια στρίψε τις μία - μία και τοποθέτησέ τις σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί
  • Ψήσε 12-15 λεπτά (ανάλογα το φάρδος τους - αλλά μην τις παραψήσεις και καούν)

Ιδέες για γεύση

Γλυκά σφολιατίνια: 

πρόσθεσε μερέντα, μαρμελάδα, μέλι, ή ζάχαρη και σουσάμι ή αρωματικά όπως κανέλα, γαρύφαλο ή βανίλια.

Αλμυρά σφολιατίνια:

πρόσθεσε λουκάνικα ή το τυρί που θες (τριμμένο ή σε αλοιφή), πάστα ελιάς ή ψαριών ή αλάτι και σουσάμι ή διάφορα αρωματικά όπως ρίγανη, δυόσμος ή πιπέρι.

Εμείς τα φτιάξαμε με κανέλα & ζάχαρη και ήταν φοβερά!

Γενικά βάλε ό,τι σου 'ρθει. Θα πετύχει!

Κι αν γενικά σου αρέσουν τα κριτσίνια, δοκίμασε την εύκολη συνταγή, με σουσάμι! 



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»