Εάν σου άρεσε η ιδέα με τα κριτσίνια σφολιάτας, τότε θα ξετρελαθείς με αυτή τη νέα συνταγή για κάτι ακόμη πιο ευπαρουσίαστο! Ρολάκια σφολιάτας, πανεύκολα, γλυκά ή αλμυρά σε 12 μόλις λεπτά!
Ο τρόπος
- Άπλωσε ένα φύλλο σφολιάτας και άλειψε τη γέμιση της αρεσκείας σου
- Τύλιξε το φύλο σε ρολό
- Κόψε το με ένα μαχαίρι σε ισόποσα ρολάκια
- Βάλτα ξαπλωτά σε λαμαρίνα (με αντικολλητικό χαρτί) και πατίκωσέ τα λίγο με το χέρι να είναι στρογγυλά
- Ψήσε για περίπου 12-15 λεπτά
Ιδέες για γλυκιά γέμιση:
Ξηροί καρποί κοπανισμένοι με ζάχαρη και κανέλα, μερέντα, μαρμελάδα με κομμάτια φρούτων, μέλι με καρύδια.Ιδέες για αλμυρή γέμιση:
(ρίχνουμε λίγο αλατάκι αν τα υλικά μας δεν είναι αρκετά αλμυρά)
Πάστα ελιάς και κομμένες πιπεριές, Φέτα και πιπέρι, πατάτα και άνηθος με κρεμμύδι, σάλτσα ντομάτας και βασιλικόςΤιψ
- Μην τα παραψήσεις μέχρι να ξεραθούν. Εάν τα βλέπεις μαλακά μετά το ψήσιμο μην φοβάσαι. Άστα λίγο να κάτσουν και θα είναι τέλεια.- Μην τα βάλεις πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν αρκετά.
- Στο σερβίρισμα μπορείς να γαρνίρεις με σαντιγύ ή σιρόπι για τα γλυκά ρολάκια ή αλμυρές σάλτσες λεμονιού ή κρέμας γάλακτος για τα αλμυρά.
Ζεστά ή κρύα, είναι πολύ ευπαρουσίαστα και πολύ πολύ νόστιμα.
Εμείς δοκιμάσαμε την γέμιση με μερέντα και δεν έμεινε λέπι! :)
Τί θα 'λεγες και για μερικές καραμελίτσες Τσάρλεστον;
Καλή επιτυχία!
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |