Ρολάκια Σφολιάτας Γλυκά ή Αλμυρά Για Κάθε Γούστο!



Εάν σου άρεσε η ιδέα με τα κριτσίνια σφολιάτας, τότε θα ξετρελαθείς με αυτή τη νέα συνταγή για κάτι ακόμη πιο ευπαρουσίαστο! Ρολάκια σφολιάτας, πανεύκολα, γλυκά ή αλμυρά σε 12 μόλις λεπτά!

Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Ορεκτικά, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές,


Ο τρόπος

  • Άπλωσε ένα φύλλο σφολιάτας και άλειψε τη γέμιση της αρεσκείας σου
  • Τύλιξε το φύλο σε ρολό
  • Κόψε το με ένα μαχαίρι σε ισόποσα ρολάκια
  • Βάλτα ξαπλωτά σε λαμαρίνα (με αντικολλητικό χαρτί) και πατίκωσέ τα λίγο με το χέρι να είναι στρογγυλά
  • Ψήσε για περίπου 12-15 λεπτά

Ιδέες για γλυκιά γέμιση:

Ξηροί καρποί κοπανισμένοι με ζάχαρη και κανέλα, μερέντα, μαρμελάδα με κομμάτια φρούτων, μέλι με καρύδια.

Ιδέες για αλμυρή γέμιση:

(ρίχνουμε λίγο αλατάκι αν τα υλικά μας δεν είναι αρκετά αλμυρά)
Πάστα ελιάς και κομμένες πιπεριές, Φέτα και πιπέρι, πατάτα και άνηθος με κρεμμύδι, σάλτσα ντομάτας και βασιλικός

Τιψ

- Μην τα παραψήσεις μέχρι να ξεραθούν. Εάν τα βλέπεις μαλακά μετά το ψήσιμο μην φοβάσαι. Άστα λίγο να κάτσουν και θα είναι τέλεια.
- Μην τα βάλεις πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν αρκετά.
- Στο σερβίρισμα μπορείς να γαρνίρεις με σαντιγύ ή σιρόπι για τα γλυκά ρολάκια ή αλμυρές σάλτσες λεμονιού ή κρέμας γάλακτος για τα αλμυρά.

Ζεστά ή κρύα, είναι πολύ ευπαρουσίαστα και πολύ πολύ νόστιμα.

Εμείς δοκιμάσαμε την γέμιση με μερέντα και δεν έμεινε λέπι!  :)

Τί θα 'λεγες και για μερικές καραμελίτσες Τσάρλεστον;


Καλή επιτυχία!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»