Πατάτες τηγανητές... φούρνου!



Πάρε όλη τη γεύση της τηγανητής πατάτας και ακόμη περισσότερη και χάσε τελείως όλα τα περιττά λιπαρά, το τηγάνισμα και τις θερμίδες!





Υλικά
    • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες για τηγάνι
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση


    Εκτέλεση
      • Βράσε τις (καθαρισμένες και κομμένες) πατάτες σε νερό με αλάτι για 10 περίπου λεπτά.
      • Στράγγισέ τις καλά και βάλε στον φούρνο μια λαμαρίνα να κάψει καλά στους 250 βαθμούς
      • Ρίχνεις το λάδι πάνω στην καυτή λαμαρίνα να ζεσταθεί και από πάνω, τις καλά στραγγισμένες πατάτες. Πρόσεξε γιατί τσιρτσιράνε μόλις δουν καυτό λάδι!
      • Ρίξε αλάτι και ανακάτεψέ τις καλά να πασπαλιστούν με το λάδι και το αλάτι για να φτιάξουν νόστιμη κρούστα και ψήσε τις για 45 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.


      Ναι, ξέρω. Στις τσακίσανε και δεν έμεινε ούτε μία για δείγμα να δοκιμάσεις. :P



      • Τιπ: εκεί που βάζεις το αλάτι στον φούρνο, μπορείς να βάλεις και ρίγανη και πιπέρι και ό,τι άλλο τέλος πάντων σου γυαλίσει. ;)

      Πατατάκια, ξέρεις να φτιάχνεις; ;)


      Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»