Χωριάτικη Ομελέτα!



Ελαφριά, χρωματιστή, με τρομερή γεύση και χορταστικότατη! Μην το σκέφτεσαι, μιλάμε για λίγα λεπτάκια! ;)



Όχι, δεν την λένε έτσι γιατί τη φτιάχνουν στα χωριά αλλά διότι φτιάχνεται από όλα σχεδόν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας. Και σκίζει το ίδιο! :P
Υλικά
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
    • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
    • 10 αυγά
    • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (ή εβαπορέ αραιωμένο)
    • 200γρ. φέτα τριμμένη
    • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
    • ½ κούπα ελαιόλαδο

    Εκτέλεση
      • Χτύπα όλα τα υλικά εκτός το λάδι, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, σε ένα βαθύ μπολ μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

      • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγάρισε στο λάδι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και αφού μαραθούν καλά, πρόσθεσε το μίγμα της ομελέτας και άσε την να ψηθεί. Γύρισε τη μια άκρη της με ένα πηρούνι για να δεις αν ψήθηκε και εάν έχει ροδίσει, τότε γύρισέ την όλη με τη βοήθεια μιας μεγάλης πλατειάς κουτάλας.


      Tιπ: Αν την θες πιο λεπτή χώρισε το μίγμα στα δύο και φτιάξε δύο μικρότερες ομελέτες. Πειραματίσου με τα υλικά όσο θες. Π.χ. η χωριάτικη σαλάτα έχει και ελιές! ;)


      Ένα πακέτο σφολιάτα και... στριφτά σφολιατίνια, γλυκά ή αλμυρά στο λεπτό!


      Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»