Σπιτική λεμονάδα πανεύκολη!



Αν η ζωή σου δώσει λεμόνια, φτιάξε σπιτική παγωμένη λεμονάδα που θα κρατήσει για μήνες!



Η κλασική παραδοσιακή συνταγή σπιτικής λεμονάδας που θα διατηρήσεις στο ψυγείο για μήνες και θα σερβίρεις με πάγο, φρέσκο δυόσμο ή τζίντζερ!

Υλικά
  • ½ λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιών (καλά σουρωμένος)
  • ½ λίτρο νερό
  • 200γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση
  • Ανακατεύεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνεις να πάρουν μια - δυο βράσεις
  • Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μία βράση ακόμη
  • Κατεβάζεις από τη φωτιά, αφήνεις να κρυώσει λίγο η λεμονάδα και στη συνέχεια την μοιράζεις σε γυάλινα μπουκάλια
  • Μόλις κρυώσουν εντελώς, τα βάζεις στο ψυγείο και μόλις παγώσει... έτοιμη η λεμονάδα!





Για το σερβίρισμα

Σε κάθε ποτήρι, βάζεις ένα μέρος λεμονάδα και δύο μέρη νερό (ή ανθρακούχο νερό) με μπόλικο πάγο. 

Εάν θέλεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε να προσθέσεις δύο φύλλα φρέσκο δυόσμο ή λίγο τζίντζερ! ;)




τιπ: Διατηρείται στο ψυγείο για μήνες αλλά μη χαίρεσαι ότι θα μείνει τόσο πολύ!  :P

Στην υγειά σου!


Τί θα 'λεγες να συνοδέψεις τη λεμονάδα σου με πατατάκια φρέσκα, σπιτικά χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι και τηγάνισμα;




Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»