Φτιάξε πατατάκια φρέσκα, σπιτικά χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι και τηγάνισμα



Ο νέος τρόπος για να φτιάχνεις τα πατατάκια σου, είναι πανεύκολος, γρήγορος και νοστιμότατος!


Αγορές, Ελληνική κουζίνα, κουζίνα, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, DIY,



Θα χρειαστείς μόνο μερικές πατάτες αν και εμείς προτείνουμε να φτιάξεις μια - δυο στην αρχή, για να πάρεις το κολάι και μετά το παρακάνεις όσο θες.


Παρένθεση:
Επίσης, σε περίπτωση που δεν το έχεις υπόψη σου, υπάρχει πολύ φτηνό (περίπου 15 ευρώ) ειδικό σετ κοψίματος και ψησίματος για υγιεινά πατατάκια, που περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστείς.

Ψάξε για αυτό που έχει και σταντ με όρθιες θέσεις για να χωρέσουν τα πατατάκια σου σε  μία φορά και να γλιτώσεις και το γύρισμά τους από την άλλη. Βρες το, αξίζει!

Λοιπόν, θα χρειαστείς ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που ξεφλουδίζεις λαχανικά και έναν φούρνο μικροκυμμάτων.


Οδηγίες

Όπως και στα τηγανητά, κόψε τις πατάτες σου φλούδες, βάλε τις πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν τελείως και στη συνέχεια άπλωσέ τις στον γυάλινο δίσκο του φούρνου σου. 

Πρόσεξε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και ψήσε στο max για 5 λεπτά. 

Στη συνέχεια, γύρισέ τα από την άλλη και ψήσε άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και ρόδινα.

Εάν δεν έχεις κόψει πολύ λεπτά τα πατατάκια σου, ενδέχεται να χρειαστείς περισσότερο χρόνο ψησίματος ενώ εάν θέλεις μεγάλη ποσότητα θα χρειαστεί να ψήσεις πάνω από μία φουρνιά.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα, με αλάτι, ξύδι, ό,τι σάλτσα σου αρέσει ή ακόμη και μετά από μία εβδομάδα και είναι νοστιμότατα!

Κι αν σου αρέσει να εντυπωσιάζεις, δες και τα μυστικά των σεφ που πολλοί λίγοι ξέρουν! ;)


Καλή όρεξη!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»