Φρέσκα, τραγανά, σπιτικά chips από πατάτες και λαδάκι, τα τέλεια και πανεύκολα πατατάκια για να κεράσεις φίλους, την οικογένεια και τα παιδιά σου!
2 πατάτες μεγάλες
1 ξύστρο (το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες)
Εκτέλεση
- Καθάρισε τις πατάτες, πλύνε τις και άρχισε να τις κόβεις φλούδες με το ξύστρο όπως ακριβώς σαν να τις καθάριζες.
- Γέμισε ένα μπολ νερό και ρίξε μέσα όλες τις φλούδες για να καθαρίσουν από το πολύ άμυλο και να μην κολλούν μεταξύ τους.
- Άλλαξε το νερό 2-3 φορές στο συνολικό διάστημα 1 ώρας και στη συνέχεια σούρωσέ τις καλά.
- Βάλε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, άστο να κάψει και ρίξε μέσα μια χούφτα chips.
- Άναψε τον απορροφητήρα στο δυνατό διότι οι τόσο λεπτές φλούδες πατάτας έχουν την ιδιότητα να βγάζουν πολύ καπνό.
Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμα όχι μόνο όταν ροδοκοκκινίσουν αλλά και επειδή σταματούν να κάνουν θόρυβο. ;)
Έτοιμα! Σερβίρονται με αλάτι, ρίγανη, ζεστά, κρύα, όπως σου αρέσουν!
τιπ: δοκίμασέ τα και την επόμενη και τη μεθεπόμενη, δεν θα πιστεύεις πόσο φρέσκα διατηρούνται για μέρες!
Καλή όρεξη!
Ακόμη: Γλυκές πολύχρωμες μπάλες ποπ κορν για κάθε περίσταση
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |