Εργασία από το σπίτι: Τα υπέρ και τα κατά



Πρόσεξε τι εύχεσαι λέει ένα σοφό ρητό και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι πιο σωστό. Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους η εργασία από το σπίτι, μάθε τα υπέρ και τα κατά και μετά αποφασίζεις.


Εργασία, Εργασία από το σπίτι, Συμβουλές, Αγγελίες,




Το ωράριό σου
  • Υπέρ: Εργάζεσαι σε δικούς σου χρόνους και όχι σε καθορισμένο ωράριο από τον εργοδότη σου, εσύ ορίζεις τις υπερωρίες και τα ρεπό σου ενώ επιλέγεις πότε αποδίδεις καλύτερα και όχι αναγκαστικά στις 9 το πρωί.
  • Κατά: Ο δικός σου χρόνος, εάν δεν είσαι τρομερά οργανωτικός άνθρωπος, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι απλώνεται και διευρύνεται.

    Αυτό, διότι καθώς είσαι στο σπίτι δεν βιάζεσαι να τελειώσεις, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, πηγαίνεις διαρκώς στην κουζίνα για σνακ ή αναβάλλεις τις δουλειές σου για άλλη στιγμή.


Η εμφάνιση και η υγεία σου
  • Υπέρ: Επιτέλους, γλιτώνεις τα ανθυγιεινά σνακ και τρως σπιτικό φαγητό που μαγειρεύεις εσύ, φοράς πιτζάμες όσο θες διότι δεν χρειάζεται να ντύνεσαι καλά και να στολίζεσαι από τα άγρια χαράματα κάθε μέρα και τέλος, μπορείς να καπνίσεις ή να πιεις μια μπυρίτσα εάν το θελήσεις.

     Α! Και κομμωτήρια, αισθητικοί και θεραπείες αδυνατίσματος, γίνονται όταν πραγματικά έχεις τη διάθεση κι όχι επειδή πρέπει με την ψυχή στο στόμα.
  • Κατά: Είσαι διαρκώς με πιτζάμες, τρως ακατάπαυστα από την κουζίνα σου που είναι μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, πίνεις και καπνίζεις όσο θες ενώ οι μικροατέλειες στην εμφάνισή σου ή τα παραπάνω κιλάκια μπορεί να περάσουν απαρατήρητα μέχρι να παραγίνουν.


Τα λειτουργικά σου έξοδα

Εργασία, Εργασία από το σπίτι, Συμβουλές, Αγγελίες,
  • Υπέρ: Τα λειτουργικά έξοδα για τη δουλειά σου σχεδόν μηδενίζονται. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για τις μετακινήσεις σου, για τη γκαρνταρόμπα σου ή για σνακ, καφέ, φαγητό όσο βρίσκεσαι στη δουλειά σου.
  • Κατά: Ναι, μεν ίσως ξοδεύεις λιγότερα, όμως τα έσοδά σου ενδέχεται να μην είναι ούτε σταθερά ούτε πάντα στα ίδια επίπεδα με τα έσοδα μιας “κανονικής” δουλειάς.

    Εάν ακόμη, έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τη νέα σου δουλειά, μάντεψε ποιος πρέπει να πληρώσει τα διαφημιστικά έξοδα! Επίσης, παρόλο που θα εργάζεσαι από το σπίτι, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα έχεις συναντήσεις με πιθανούς πελάτες, μετακινήσεις, ή ανάγκη για ρούχα εργασίας.

    Τέλος, ίντερνετ, μηχανήματα, τηλέφωνα, ρεύμα και γενικά ό,τι χρησιμοποιείς για τη δουλειά σου, πλέον πληρώνεται από εσένα.


Διάβασε ακόμη: 

Εργασία από το σπίτι. Οι παγίδες και οι εργασίες - απάτες!




Τα όρια δουλειά - σπίτι
  • Υπέρ: Είσαι διαρκώς στο σπίτι, άρα μπορείς όποτε θες να ασχοληθείς με το νοικοκυριό, με baby sitting, να σηκώσεις τα τηλέφωνα, να τρέξεις σε μια ανάγκη, να πληρώσεις έναν ξεχασμένο λογαριασμό, να δεχτείς τεχνικούς, να παραλάβεις δέματα, να κάνεις τα ψώνια σου, να πιεις καφέ με μια φίλη!

  • Κατά: Όταν είσαι στο σπίτι, είσαι για όλους πάντα διαθέσιμος/η και θα είναι δύσκολο να θέσεις όρια όταν στ’ αλήθεια πρέπει να δουλέψεις.

    Ένα τηλέφωνο, το γάλα που τελείωσε, το μωρό που κλαίει, τα κουδούνια που χτυπάνε και όσοι ξέρουν πως είσαι σπίτι για να πιουν τον καφέ τους, ενδέχεται να το κάνουν δύσκολο να εργάζεσαι κανονικά πριν τις 11 τη νύχτα. Οφείλεις να θέσεις όρια.


Κοινωνικότητα
  • Υπέρ: Δεν χρειάζεται να μιλάς με ανθρώπους που δεν συμπαθείς κάθε ημέρα, ούτε να τρέχεις σε πάρτι και κοινωνικές υποχρεώσεις, ούτε να ανέχεσαι ανυπόφορους προϊσταμένους.

    Πλέον, ειδικά τις μέρες που δεν έχεις όρεξη ή δεν νιώθεις καλά, μπορείς να μη μιλήσεις σε άνθρωπο, να μην υποστείς φωνές, επιπλήξεις ή ακατάπαυστο κουτσομπολιό και να κάνεις τη δουλίτσα σου ήσυχα και ήρεμα.
  • Κατά: Εάν είσαι ιδιαίτερα κοινωνικό ον, θα έχεις κόστος εάν εργαστείς από το σπίτι.

    Δύσκολα θα βρεις κάποιον να αλλάξεις μια κουβέντα, δύσκολα θα ακούσεις ένα κοπλιμέντο για τα ωραία σου μαλλιά ή το νέο πουκάμισο, ακόμη πιο δύσκολα θα λάβεις πρόσκληση για κάποιο πάρτι ενώ αν οι φιλίες σου είναι λιγοστές δύσκολα θα δημιουργήσεις νέες έχοντας διαρκώς γύρω σου, 4 τοίχους.


Ακόμη: Δουλειά και στήσιμο δουλειάς απ΄το σπίτι. Πώς θα τα κάνεις παράλληλα. 


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»