Σπανακόρυζο, το λεμονάτο. Το ιδανικότερο πιάτο του καλοκαιριού!



Κρύο ή ζεστό, με μπόλικο λεμόνι, το σπανακόρυζο είναι ίσως το πιο αρωματικό, ελαφρύ, εύκολο και υγιεινό πιάτο για να συμπεριλάβεις άφοβα στα καθημερινά σου!


Διατροφή, Ελληνική κουζίνα, Καλοκαίρι, Κυρίως, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές,

Ενώ θα μπορούσες να πάρεις τα υλικά έτοιμα κατεψυγμένα κι απλά να τα ψήσεις, σημείωσε ότι επειδή το σπανακόρυζο είναι σχετικά γρήγορο και εύκολο, δεν θα είναι καθόλου κόπος να το προετοιμάσεις όλο εσύ, χώρια που είναι πολύ πιο οικονομικό.



Δοκίμασε τη συνταγή και θα καταλάβεις:


Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι (που θα έχεις πλύνει καλά και θα έχεις χοντροκόψει)
  • 1 μάτσο άνηθος
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • Ο χυμός από δύο λεμόνια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
  • Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού κάψει, σοτάρεις το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Αφού σοταριστούν λιγάκι, ρίχνεις (εκτός του ρυζιού) όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις λιγάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να συρρικνωθεί σε όγκο- 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνεις και το ρύζι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το σπανακόρυζο να σιγοβράζει για 20-30 λεπτά περίπου.
  • Εάν το θέλεις πολύ ξινό, μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις κι άλλο λεμόνι. Αυτό ήταν!

Διατροφή, Ελληνική κουζίνα, Καλοκαίρι, Κυρίως, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές,


Εάν επιμένεις να μαγειρέψεις με το κατεψυγμένο σπανάκι αντί φρέσκο, κάνε όλα τα παραπάνω, απλά γλιτώνεις να πλύνεις και να κόψεις το σπανάκι, τα κρεμμύδια και το άνηθο. 

Ρίξε τη σακούλα στο καυτό ελαιόλαδο, μετά πρόσθεσε νερό, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και θα είναι μια χαρά. :)


Εάν σου αρέσει το κόκκινο σπανακόρυζο, απλά πρόσθεσε μια ψιλοκομμένη ντομάτα στην κατσαρόλα σου. :)

Συνόδεψέ το με πανεύκολο τυλιχτό ελιόψωμο!  ;)


Καλή όρεξη!




Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου