Φτιάξε ίνες ζάχαρης για να στολίσεις μοναδικά όλα τα γιορτινά γλυκά σου!



Εάν θέλεις να μετατρέψεις οποιοδήποτε γλυκό σε δημιουργία υψηλής… ζαχαροπλαστικής, φτιάξε πανεύκολες ίνες ζάχαρης στο λεπτό και στόλισέ το!

Γενέθλια, Γλυκά, Εποχικά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Τούρτες, Χριστούγεννα, DIY, επιδόρπιο,


Οι ίνες ζάχαρης μπορούν να σου φτιάξουν από φωλίτσες, καλάθια και γιρλάντες μέχρι και γράμματα για να γράψεις πάνω στις τούρτες γενεθλίων!
Χρειάζονται ελάχιστα λεπτά  και κόστος για να γίνουν και θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τη ζαχαροπλαστική σου!



Υλικά

Θα χρειαστείς μόνο 120 γρ. ζάχαρη άχνη και ένα βαθύ τηγάνι.


Εκτέλεση

  • Βάλε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά  μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να καραμελοποιείται. Θα καταλάβεις τη διαφορά στη μυρωδιά και στη συνέχεια στο χρώμα.
  • Μόλις έχει λιώσει όλη και έχει γίνει μια καστανή ομοιόμορφη πάστα, ανακάτεψε πολύ αργά μια-δυο φορές, σβήσε τη φωτιά και άσε την να κρυώσει λίγο.
  • Πάρε ένα πιρούνι και δοκίμασε να δεις αν είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που τρέχει σαν νερό, θέλει κι άλλο ζέσταμα. Για να είναι έτοιμη θα πρέπει να έχει πήξει τόσο ώστε να μην ρέει εύκολα από το πιρούνι σου.
  • Με τη βοήθεια ενός μεταλλικού σκεύους (ή σωλήνα ή μεταλλικού χερουλιού κουτάλας)  μπορείς να τραβάς ίνες με το πιρούνι σου από το μείγμα και να τις απλώνεις/τυλίγεις εκεί για να φτιάξεις φωλίτσες, καλάθια ή γιρλάντες για τα γλυκά σου!

    Βούτα δηλαδή το πηρούνι στην καραμέλα και κράτα το πάνω από το μεταλλικό σκεύος ή σωλήνα που θα βαστάς με το άλλο χέρι. Γύρνα και τράβα το για να σχηματίσεις τις ίνες σου.

Γενέθλια, Γλυκά, Εποχικά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Τούρτες, Χριστούγεννα, DIY, επιδόρπιο,

Να, δες εδώ, ένας ομορφούλης ζαχαροπλάστης που θα στο δείξει όοοολο σε μόλις 34 δευτερόλεπτα, σε video, πατώντας εδώ.


! Έχε υπόψη σου πως όσο δουλεύεις τις ίνες σου για να φτιάξεις ένα σχέδιο, μπορεί η καραμέλα σου να πήξει και να χρειαστεί ξανά ζέσταμα για 20-30 δευτερόλεπτα.


Γενέθλια, Γλυκά, Εποχικά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Τούρτες, Χριστούγεννα, DIY, επιδόρπιο,

Αν θες να στολίσεις κι άλλο τα γλυκά σου, δοκίμασε την εύκολη ζαχαρόπαστα! 


Καλή επιτυχία!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»