Τι θα ‘λεγες να φτιάξεις μοναδικά σουδάκια σε σχήμα κύκνου;




Ένα πανέμορφο γλύκισμα, τώρα οικονομικό και πανεύκολο να το φτιάξεις, για να τους κουφάνεις! Τα Σου είναι μοναδικά σε γεύση και τώρα, μαγικά και σε εμφάνιση!

Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, DIY, επιδόρπιο, Συνταγές, Πάρτι,


Υλικά για τη ζύμη

  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • Λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά


Υλικά για την κρέμα

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (και άλλες δύο για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Ανακάτεψε καλά το βούτυρο, το νερό το αλάτι και τα αυγά και στη συνέχεια ρίξε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη σου να γίνει ομοιόμορφη μάζα.
  • Κόψε μικρά κομμάτια τη ζύμη και πλάσε περίπου 30 οβάλ ψωμάκια (φαντάσου σαν μικρά σουτζουκάκια) που θα είναι τα σώματα των κύκνων. Η ζύμη που θα περισσέψει είναι για τα κεφάλια.
  • Από το τελευταίο κομμάτι ζύμης, πλάσε (ίσα σε αριθμό με τα σώματα των κύκνων ) μικρά μακρινάρια σε σχήμα 2 όσο το μικρό σου δάχτυλο που θα είναι τα κεφάλια των κύκνων.
  • Άπλωσέ τα σώματα των κύκνων και τα κεφάλια σε διαφορετικά ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και βάλε τα στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς. Σιγά-σιγά θα φουσκώσουν (μην ανοίξεις στην αρχή καθόλου τον φούρνο, κινδυνεύεις να ξεφουσκώσουν). Λογικά τα κεφάλια των κύκνων θα ροδίσουν πρώτα στα περίπου 15 λεπτά ενώ τα σώματα θέλουν 20-25 λεπτά.
  • Βγάλε τα ταψιά από τον φούρνο και άσε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσεις με κρέμα.
  • Αφού κρυώσουν κόψε το πάνω μέρος (καπάκι) από σώματα των κύκνων και μετά κόψε το κάθε καπάκι στη μέση (κατά μήκος) για να γίνουν δύο φτερά
  • Ετοίμασε την κρέμα, χτυπώντας γρήγορα την κρέμα γάλακτος με την άχνη για 10 λεπτά.
  • Πάρε ένα κουτάλι ή έναν κορνέ και γέμισε το κάτω μέρος του κάθε κύκνου με κρέμα, στην συνέχεια στήριξε το κεφάλι και βάλε αριστερά και δεξιά το κάθε φτερό του. Τώρα πασπάλισέ τα με άχνη.


Ναι, μην τα κοιτάς έτσι, εσύ τα έφτιαξες!!!  Δεν είναι τέλεια;  :)


Καλή επιτυχία!

Φτιάξε ακόμη:  





Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»