Σπιτικός χαλβάς - Η αυθεντική συνταγή για το πιο εύκολο γλύκισμα!



Ένα πεντανόστιμο “χειμωνιάτικο” γλυκό που μπορείς να το κάνεις έξτρα αρωματικό και πικάντικο!




Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές,




Υλικά για τον χαλβά

  • ½ κούπα ελαιόλαδο (αν δεν έχεις, κάνει και ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι (προαιρετικά, 1 κούπα χοντρό και 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι)
  • 2 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές σούπας φυστίκια Αιγίνης σπασμένα
  • 10-15 αμύγδαλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 3.5 κούπες νερό
  • 2.5 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 4 γαρύφαλλα
Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές,

Εκτέλεση

  • Βάζεις τα υλικά του σιροπιού να πάρουν μια βράση μόνο και αμέσως μετά το βγάζεις από τη φωτιά να κρυώσει.
  • Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα προσθέτεις όλα τα υλικά του χαλβά και ξεκινάς το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Λογικά ο χαλβάς θα αρχίσει να βγάζει υπέροχα αρώματα και να σκουραίνει. Όσο πιο καβουρδισμένος γίνεται, τόσο πιο έντονη η γεύση και τα αρώματά του. Εγώ τον προτιμώ σκούρο κατράμι, εσύ πειραματίσου.
  • Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, αφαίρεσέ το από τη φωτιά και με πολύ μεγάλη προσοχή (γιατί πετάει και ζεματάει) ρίξε λίγο-λίγο το σιρόπι.
  • Όταν σταματήσει να τσιρίζει :) βάλε το πάλι σε σιγανή φωτιά. Όταν δεις και κάνει μεγάλες τρύπες, τότε απορρόφησε το σιρόπι και είναι έτοιμος.
  • Βάλε τον χαλβά σου σε φόρμα ή σε ατομικά δοχεία και άσε τον να κρυώσει καλά, γιατί εσωτερικά ζεματάει και δεν μπορεί να καταναλωθεί.

Αν σου αρέσουν οι πολίτικες συνταγές δοκίμασε να φτιάξεις πανεύκολο σάμαλι!


Καλή επιτυχία!



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»