Η γρηγορότερη συνταγή για τα πιο εύκολα, μαλακά και μελωμένα μελομακάρονα!



Φτιάξε ένα από τα ‘’δύσκολα’’ γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με μια έξυπνη δοκιμασμένη συνταγή που εγγυάται την επιτυχία τους κάθε φορά!

Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικες-Συνταγές,


Υλικά για τη Ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1½ κούπα κονιάκ (αν σ’αρέσει, βάλε και δύο, τις σηκώνει!)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
  • 2 κουταλάκια γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • Ο χυμός και το ξύσμα 3 μέτριων πορτοκαλιών
  • 250γρ. ελαιόλαδο
  • 250γρ. ηλιέλαιο

Υλικά Σιροπιού

  • 500γρ. νερό
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 500γρ. μέλι
  • Ο χυμός ενός λεμονιού

Υλικά Γαρνιρίσματος

  • 2 κούπες τριμμένο καρύδι (ή και περισσότερο, τέλειο είναι!)
Γλυκά, Ζαχαροπλαστική, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικες-Συνταγές,


Εκτέλεση
  • Ανακάτεψε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά σε στερεά μορφή και σε ένα άλλο βαθύ μπολ, όλα τα υλικά σε μορφή υγρών.

  • Άρχισε να ρίχνεις τα στερεά στα υγρά και συγχρόνως ανακάτευε (στην αρχή με κουτάλα ξύλινη και μετά με το χέρι).

  • Μην ζυμώσεις καθόλου, μόνο ίσα να μη φαίνεται τ’ αλεύρι και ξεκίνα αμέσως το πλάσιμο.

  • Επειδή θα φουσκώσουν αρκετά, φτιάξε τα μελομακάρονά σου μικρά (όσο ο μικρός δείχτης του χεριού σου σε μήκος και πάχος) και κυρίως μην τα πατήσεις, απλώνουν πολύ.

  • Πάρε το πιρούνι και σύρε το πάνω τους να κάνουν γραμμούλες ή κάνε διαδοχικές τρυπίτσες για να ρουφήξουν καλύτερα μετά το σιρόπι.

  • Προθέρμανε τον φούρνο και ψήσε τα για 20 περίπου λεπτά στους 150 βαθμούς αερόθερμο μέχρι να ροδίσουν (εάν ροδίσουν νωρίτερα, βγάλε τα).

  • Άφησέ τα να κρυώσουν καλά και ετοίμασε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του να βράσουν για 2-3 λεπτάκια (επειδή αφρίζει, ανακάτεψε καλά ή κλείσε τη φωτιά για να μην ξεχειλίσει).

  • Πάρε μια κουτάλα κι ένα πιρούνι και άρχισε να βουτάς τα κρύα μελομακάρονα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα, γύρνα τα κι από την ανάποδη και μετά στρώσε τα σε ρηχές πιατέλες σε ΜΙΑ στρώση.

  • Πασπάλισέ τα με το καρύδι και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξουν κι άλλο. Μπορείς μετά από ένα βράδυ (αν έχουν μείνει καθόλου) να τα βάλεις σε πολλές στρώσεις σε μία πιατέλα.


Θες μια ακόμη τέλεια ιδέα για τα μελομακάρονά σου; Στόλισέ τα με ίνες ζάχαρης! ;)


Καλές γιορτές!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»