Θέλεις μερικά απίθανα κόλπα για εύκολη και γρήγορη μετακόμιση που δεν θα σκεφτόσουν ποτέ;



Η μετακόμιση του σπιτιού σου, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, τώρα γίνεται παιχνιδάκι! Ακολούθησε τις παρακάτω ιδέες και θα νιώσεις πως μετακομίζεις φοιτητικό σπίτι! ;)

Έξυπνα, Ιδέες, μετακόμιση, μεταφορά, Νοικοκυριό, Σπίτι, Συμβουλές, DIY, hacks,

Σπαγγοραμμένα!

Θέλεις να ξεκολλάς τις ταινίες από παντού σε δευτερόλεπτα; Χωρίς να ψάχνεις ψαλίδια και κόφτες;

Πάρε σπάγκο και κόλλα τον κάτω από την ταινία. Άφησε μια μυτούλα να εξέχει και απλά θα χρειάζεται να τραβάς την μύτη του σπάγκου για να ξεκολλήσει αμέσως η ταινία σου!

 

Φυλάξου!

Μπαίνοντας και βγαίνοντας από ένα σπίτι πάντοτε να τραβάς τα άδεια δωμάτια μια φωτογραφία.

Άμα πέσεις σε παράξενο ιδιοκτήτη μπορείς να του δείξεις την κατάσταση του σπιτιού που άφησες ή βρήκες!

 

Ετοίμασε τη φωτογραφική μηχανή!

Αν κι εσύ μπερδεύεσαι με τόσα καλώδια και ενώσεις των ηλεκτρονικών σου, πάρε τα από μια φωτογραφία και θα ξέρεις μετά ακριβώς πού πάει το κάθε καλώδιο! 

 

Το δισάκι σου;

Προτού πακετάρεις οτιδήποτε πάρε γρήγορα ένα σακίδιο και βάλε τα πρώτα απαραίτητα προσωπικά σου είδη, παντόφλες και μια αλλαξιά.

Στον χαμό που πρόκειται να γίνει στο νέο σου σπίτι θα είναι αδύνατον να βρεις το πρώτο βράδυ οδοντόβουρτσα, κάλτσες, φορτιστή για το κινητό, ακόμη και βρακί! :)

 

Πάτησε σαπούνι!

Όχι, χωρίς σχοινί αλλά για να κλείσεις τυχόν τρύπες  από καρφιά στους (άσπρους) τοίχους!

Γλίτωσε χρόνο και παρέδωσε άψογους τοίχους, πατώντας και τρίβοντας πάνω στις τρύπες τους λίγο σαπούνι. Με ένα πανί καθάρισε τα υπολείμματα και έτοιμο!

Κάνει φοβερή δουλειά!

 

Φτιάξε εργαλειοθήκη!

Σε ένα μικρό κουτί που θα πάρεις μαζί σου, βάλε μέσα ό,τι εργαλείο πιθανόν χρειαστείς όπως κατσαβίδια, ψαλίδι, κολλητική ταινία αλλά και λιγότερο συμβατικά, όπως τσιμπιδάκι φρυδιών για λεπτοδουλειές ή καρφάκια, χαρτομάντηλα, βελόνες και πινέζες.

 

Όχι άλλες εφημερίδες!

Το να τυλίγεις τα εύθραυστα με εφημερίδες και να πλένεις μετά τις μαυρίλες ή να σπαταλάς τόσο χαρτί κουζίνας ή νάιλον με φυσαλίδες για τον ίδιο λόγο, δεν έχει νόημα.

Άρχισε να τυλίγεις τα γυαλικά σου στα ρούχα σου και γλίτωσε χώρο και χρήματα και μάλιστα χωρίς σπασίματα!

 

Για κρέμασμα!

Όχι εσύ, τα ρούχα σου! Αντί να διπλώνεις ρούχα πάρε τα κρεμασμένα, γέμισε και τις υπόλοιπες κρεμάστρες σου άπλωσέ τα σε βαλίτσες και μόλις φτάσεις στο νέο σου απλά κρέμασέ τα σε λίγα λεπτά!

 

Σακουλομαχίες!

Αντί να ψάχνεις δεξιά αριστερά τις βίδες του κάθε επίπλου για να το συναρμολογήσεις, πάρε μικρά σακουλάκια βάλε μέσα το κάθε βιδάκι παραβιδάκι ανά έπιπλο και κόλλησέ τα πάνω τους με κολλητική ταινία.

Ούτε δευτερόλεπτο δεν θα χάσεις να τα ψάχνεις. Κάνε το ίδιο και για καλώδια, ροδάκια και ό,τι βγαίνει από τα έπιπλά σου.

 

Ταμπέλες και δωμάτια!

Ως τώρα ήξερες ότι πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στις κούτες μας για να ξέρουμε στο περίπου τί έχουν μέσα. Υπάρχει και καλύτερη ομαδοποίηση.

Πακετάρισε ανά δωμάτιο και γράψε το στην ταμπέλα. Έτσι, όταν θα σου αφήσουν τις κούτες, θα στις βάλουν στο σωστό μέρος και δεν θα τρέχεις από δωμάτιο σε δωμάτιο να τοποθετείς αντικείμενα στη θέση τους!

Μην ξεχάσεις να αριθμήσεις τις κούτες σου σε περίπτωση που σου λείψει κάποια!

 

Τσάμπα παίδεμα!

Τις συρταριέρες, τα γραφεία, τις παπουτσοθήκες και τις ντουλάπες καλό μου, δεν τις αδειάζουμε.

Μη σου πω και το ψυγείο αν μετακομίζεις κάπου κοντά. Βάλε ταινία στα συρτάρια και τα πορτάκια τους και δώσε τα στο συνεργείο να τα φορτώσει!

 

Σκράπας στην φυσική;

Αν κι εσύ δεν τα πήγαινες καλά μαζί της, θυμήσου: τα βαριά αντικείμενα πάνε κάτω και πάνω τα ελαφριά ενώ βάζουμε πάντα τα μικρά αντικείμενα σε μεγάλα κουτιά και τα μεγάλα σε μικρά.

Εκτός από τα βιβλία. Πολλά μικρά βιβλία σε μια μεγάλη κούτα θα τη βαρύνουν πολύ.

 

Όχι χάλι τα χαλιά!

Λίγο πριν τη μετακόμιση δώσε τα χαλιά σου για καθάρισμα και πες τους είτε να τα στείλουν στη νέα διεύθυνση αν είναι εντός χώρας είτε λίγο πριν μετακομίσεις για να τα έχεις τυλιγμένα, πακεταρισμένα και καθαρά!

 

Μην αγοράσεις άδειες κούτες!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στις χαρίσουν και μάλιστα μετά χαράς!

Κατ’ αρχήν ρώτα γνωστούς και φίλους μήπως τους περισσεύουν κούτες να δανειστείς κι αν όχι, άρχισε να ρωτάς στα μεγάλα καταστήματα και σουπερμάρκετ της περιοχής σου. Θα σε γεμίσουν!


...και μια που θα πας σε νέο σπίτι, φτιάξε τα δικά σου αρωματικά χώρου που θα δημιουργήσουν μοναδική ατμόσφαιρα!  ;)

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»