Λεμονάτοι γίγαντες με μάραθο και άνηθο!



Ένα σχεδόν εξωτικό, τελείως διαφορετικό αλλά μοναδικό ορεκτικό πιάτο για να ανανεώσεις τη σχέση σου με τα φασόλια γίγαντες!


Ελληνική κουζίνα, Κυρίως, Συνταγές, Χορτοφαγία, Φασόλια

Αυτή η διαφορετική αλλά πολύ ευέλικτη ιδέα για γίγαντες, θα σε ξετρελάνει καθώς αντί για μάραθο και άνηθο, μπορείς να αρωματίσεις το λεμονάτο πιάτο σου, με όποια γεύση μυρωδικών αγαπάς!

Επίσης, μπορείς να το εμπλουτίσεις προσθέτοντας φέτα, κρουτόν, μαρούλι ή εάν δεν το προορίζεις μόνο για χορτοφάγους, μπορείς ακόμη και να το μεταμορφώσεις σε κυρίως, με κρέας ή παστά όπως αντζούγιες, γαύρο ή λακέρδα που θα φτιάξεις με τις έξυπνες συνταγές μας μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες!


Υλικά

  • 1 κούπα μάραθο
  • ½ κούπα άνηθος
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κούπες βρασμένοι γίγαντες
  • ½ κούπα ζωμός από τους γίγαντες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Βάλε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, άναψε τη φωτιά και ρίξε μέσα το μάραθο.
  • Μετά από δύο λεπτά αφού καραμελώσει ρίξε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, τις ροδέλες λεμονιού, το κρασί, το μέλι και ανακάτεψε καλά.
  • Σε περίπου 1-2 λεπτά, αφού ζεσταθεί καλά το μίγμα, ρίξε τα φασόλια και τον ζωμό τους ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Άφησέ τα σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
  • Γαρνίρισέ τα με μπόλικο λεμόνι και φρεσκοκομμένο άνηθο και σέρβιρέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Εάν θέλεις μερικές ακόμη χορτοφαγικές ιδέες για να συμπληρώσεις ένα αξέχαστο τραπέζι, δοκίμασε αυθεντικά κουλούρια Θεσσαλονίκης, γεμιστά και σπανακόρυζο!


Και για γλυκό, σορμπέ φρούτων ή γρήγορα θεϊκά μπισκότα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο! ;)


Καλή όρεξη!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»