Τενεκεδένιες Αντζούγιες! Πάστωσε φιλεταρισμένο γαύρο στον τενεκέ για τις πίτσες σου!



Θέλεις οικονομικότατες, νοστιμότατες και σπιτικές αντζούγιες που θα φτιάξεις πανεύκολα;

  
Διατροφή, Κυρίως, Ορεκτικά, Παστά, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, DIY, ψάρι, αντζούγιες, κουζίνα, Ελληνική κουζίνα,

Η αυθεντική συνταγή για πάστωμα αντζούγιας που μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις στις συνταγές σου ή ως μοναδικό συνοδευτικό μεζεδάκι για τσίπουρο ή το φαγητό σου!

Το τελευταίο νόστιμο τρεντ με τις αντζούγιες στις σπιτικές πίτσες γίνεται τώρα ακόμη πιο νόστιμο και υγιεινό  με τις δικές σου αντζούγιες!


Υλικά

  • Γαύρος φρέσκος (εάν δεν βρεις, γίνεται και με σαρδέλες) 1-2 κιλά ή όση ποσότητα θέλεις
  • Αλάτι
  • 1 τενεκές (κάνει και οποιοδήποτε αλουμινένιο δοχείο από κονσέρβα ή ακόμη και πλαστικό μπολ αν έχεις μικρή ποσότητα ψαριών)

Ξεκινάμε;

Προετοίμασε τον τενεκέ κάνοντας 5-6 τρυπούλες στο κάτω μέρος του που θα μαζεύεις σε ένα μπολ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποξήρανσης.

Διατροφή, Κυρίως, Ορεκτικά, Παστά, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, DIY, ψάρι, αντζούγιες, κουζίνα, Ελληνική κουζίνα,


Προετοίμασε τα ψαράκια, φιλετάροντάς τα.

Πάρε ένα ψάρι με το ένα χέρι και κόψε του το κεφάλι με το άλλο. Τραβώντας το θα αδειάσει και η κοιλιά. Αφαίρεσε με το χέρι ό,τι σωθικά παρέμειναν.

Στη συνέχεια, κάνε μια μικρή τομή με το νύχι ή με μικρό μαχαιράκι στο λαιμό και πιάσε το κεντρικό κόκκαλο. Τραβώντας το θα ξεκολλήσει όλο. Έτοιμο.

Ξέπλυνέ τα και βάλε τα στο τρυπητό να φύγει το πολύ νερό τους.

Έχε στο νου σου

Όσο πιο πολύ το αλάτι τόσο πιο γρήγορο το πάστωμα αλλά αν το παρακάνεις θα χάσεις σε γεύση, οπότε φρόντισε απλά να σκεπάζονται τα φιλετάκια σου.
Μαζί με το αλάτι μπορείς να βάζεις προαιρετικά ανάμεσα στις στρώσεις σου λίγο δεντρολίβανο.

Στρώσου

Ρίξε μια καλή στρώση αλάτι στο κάτω μέρος του τενεκέ και άπλωσε την πρώτη στρώση ψάρια. Φρόντισε πάντα το κρέας τους να κοιτάει κάτω και η πέτσα πάνω.

Ρίξε την επόμενη στρώση αλάτι και μετά πάλι ψάρια και συνέχισε μέχρι να ξεμείνεις από ψαράκια ή χώρο.  :)

Διατροφή, Κυρίως, Ορεκτικά, Παστά, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, DIY, ψάρι, αντζούγιες, κουζίνα, Ελληνική κουζίνα,

Αναμονή

Στήριξε τον τενεκέ πάνω σε ένα βαθύ δοχείο/μπολ για να πέφτουν τα υγρά των ψαριών (άδειαζέ το που και που ε; ).

Χρειάζεσαι περίπου δυο βδομάδες μέχρι να είναι έτοιμες οι αντζούγιες σου. 

Μην κολλάς, άνοιγε και δοκίμαζε.  ;)

H σπιτική λακέρδα σου αρέσει;  ;)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»