Αυτό το χειμώνα, φτιάξε τη μυστική συνταγή των ψαράδων για πεντανόστιμη, υγιεινή και οικονομική λακέρδα για να συνοδέψεις τα ζεστά πιάτα σου!
Η παστή παλαμίδα, ή αλλιώς λακέρδα είναι ένα πεντανόστιμο παστό που μπορείς να φτιάξεις σε λίγες ώρες, χωρίς να περιμένεις μέρες με αυτήν την πανέξυπνη συνταγή!
Θα χρειαστείς:
- 1 παλαμίδα
- 2 σακούλια αλάτι (της αρεσκείας σου)*
- 1 μπουκάλι ξύδι (της αρεσκείας σου)
- 1 βαθύ μπολ
- Ένα ρηχό σκεύος
Κοίτα πόσο εύκολο είναι:
- Κόψε την παλαμίδα σε ροδέλες
- Άπλωσέ τις στο ρηχό σκεύος πάνω σε μια καλή στρώση αλάτι
- Σκέπασέ τις σε αλάτι και βάλε τις στο ψυγείο για πέντε ώρες
- Στράγγισέ τις (το αλάτι θα έχει γίνει ζουμιά),
- Πάρε ένα βαθύ μπολ και βύθισέ τις στο ξύδι
- Βάλε το μπολ στο ψυγείο για άλλες τέσσερις ώρες
- Βγάλε τις από το ψυγείο, στράγγιξε το ξύδι και σέρβιρέ τις σε πιατέλα με ελαιόλαδο και λεμόνι
*Για το αλάτι, προτίμησε καλύτερα χονδρό αλλά αν δεν έχεις, όλα κάνουν.Σημείωσε πάντως πως το καλύτερο αλάτι για πάστωμα (ειδικά αν κι εσύ φοβάσαι τα μικροπλαστικά) και ψάχνεις κάτι 100% φυσικό και τέλειο για πάστωμα, είναι το σκούρο θαλασσινό χονδρό. Δοκίμασε το Le Guérandais Σκούρο (το 1kg κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ). Θα το βρεις εδώ.
Θα ξετρελαθείς ή μάλλον... θα λυσσάξεις! :)
Δες και την παρόμοια συνταγή για παστό γαύρο ή αντζούγιες σε μισή μέρα ή τη Γενική συνταγή παστώματος για να διατηρείς ψάρια! και να τα μαγειρεύεις όπως τα φρέσκα όλο το χειμώνα!
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |