Φτιάξε πανεύκολη λακέρδα σε λιγότερο από μέρα! Η πιο γρήγορη συνταγή για παστό!



Αυτό το χειμώνα, φτιάξε τη μυστική συνταγή των ψαράδων για πεντανόστιμη, υγιεινή και οικονομική λακέρδα για να συνοδέψεις τα ζεστά πιάτα σου!


Διατροφή, Κυρίως, Ορεκτικά, Παστά, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, DIY, ψάρι,

Η παστή παλαμίδα, ή αλλιώς λακέρδα είναι ένα πεντανόστιμο παστό που μπορείς να φτιάξεις σε λίγες ώρες, χωρίς να περιμένεις μέρες με αυτήν την πανέξυπνη συνταγή!

Θα χρειαστείς:

  • 1 παλαμίδα
  • 2 σακούλια αλάτι (της αρεσκείας σου)*
  • 1 μπουκάλι ξύδι (της αρεσκείας σου)
  • 1 βαθύ μπολ
  • Ένα ρηχό σκεύος

Κοίτα πόσο εύκολο είναι:

  • Κόψε την παλαμίδα σε ροδέλες
  • Άπλωσέ τις στο ρηχό σκεύος πάνω σε μια καλή στρώση αλάτι
  • Σκέπασέ τις σε αλάτι και βάλε τις στο ψυγείο για πέντε ώρες
  • Στράγγισέ τις (το αλάτι θα έχει γίνει ζουμιά),
  • Πάρε ένα βαθύ μπολ και βύθισέ τις στο ξύδι
  • Βάλε το μπολ στο ψυγείο για άλλες τέσσερις ώρες
  • Βγάλε τις από το ψυγείο, στράγγιξε το ξύδι και σέρβιρέ τις σε πιατέλα με ελαιόλαδο και λεμόνι

*Για το αλάτι, προτίμησε καλύτερα χονδρό αλλά αν δεν έχεις, όλα κάνουν.Σημείωσε πάντως πως το καλύτερο αλάτι για πάστωμα (ειδικά αν κι εσύ φοβάσαι τα μικροπλαστικά) και ψάχνεις κάτι 100% φυσικό και τέλειο για πάστωμα, είναι το σκούρο θαλασσινό χονδρό. Δοκίμασε το Le Guérandais Σκούρο (το 1kg κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ). Θα το βρεις εδώ.

Θα ξετρελαθείς ή μάλλον... θα λυσσάξεις!  :)


Δες και την παρόμοια συνταγή για παστό γαύρο ή αντζούγιες σε μισή μέρα ή τη Γενική συνταγή παστώματος για να διατηρείς ψάρια! και να τα μαγειρεύεις όπως τα φρέσκα όλο το χειμώνα!



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»