Θέλεις να φτιάξεις παστό γαύρο ή αντζούγιες σε μισή μέρα; Η πιο έξυπνη συνταγή για παστά!



Ο γαύρος γίνεται τώρα ένα από τα νοστιμότερα και οικονομικότερα παστά, ή κοινώς αντζούγιες, σε μόλις λίγες ώρες. Δοκίμασέ το!



Διατροφή, Ελληνική κουζίνα, Εποχικά, Παστά, Σπιτικές Συνταγές, Φυσικές Συνταγές, DIY, ψάρι,



Θα χρειαστείς:


  • 1 κιλό γαύρο φρέσκο
  • Αλάτι (της αρεσκείας σου)*
  • Ένα ρηχό σκεύος
  • 1 μπουκάλι ξύδι
  • 2 λεμόνια

Αν πάρεις το κολάι στο φιλετάρισμα, είναι πανεύκολη η εκτέλεση:

  • Καθάρισε από τα ψάρια τα κεφάλια και τα εντόσθια
  • Κάνε μια τομή σε όλο το μήκος τους και βγάλε το μεσαίο κόκκαλο
  • Άπλωσέ τα στο ρηχό σκεύος πάνω σε μια καλή στρώση αλάτι
  • Σκέπασέ τα σε αλάτι και βάλτα στο ψυγείο για τέσσερις ώρες
  • Στράγγισέ τα (το αλάτι θα έχει γίνει ζουμιά),
  • Πάρε ένα βαθύ μπολ και βύθισέ τα στο ξύδι
  • Βάλε το μπολ στο ψυγείο για άλλες τρεις ώρες
  • Βγάλε τα από το ψυγείο, στράγγιξε το ξύδι και άπλωσέ τα σε πιατέλα,
  • Πριν το σερβίρισμα, άπλωσέ τα σε πιατέλα, σκέπασέ τα με ροδέλες λεμόνι και γαρνίρισε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού!


* Για αλάτι, προτίμησε καλύτερα χονδρό αλλά αν δεν έχεις, όλα κάνουν.
Σημείωσε πάντως πως το καλύτερο αλάτι για πάστωμα (ειδικά αν κι εσύ φοβάσαι τα μικροπλαστικά) και ψάχνεις κάτι 100% φυσικό και τέλειο για πάστωμα, είναι το σκούρο θαλασσινό χονδρό. Δοκίμασε το Le Guérandais Σκούρο (το 1kg κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ). Θα το βρεις εδώ.

!Αν δεν τα φας αυθημερόν, διατήρησέ τα στο ψυγείο για σιγουριά!

Ναι, αυτό ήταν! 


Θέλεις κι άλλα παστά ψάρια;


2. Γενική συνταγή παστώματος για να διατηρείς ψάρια! και να τα μαγειρεύεις όπως τα φρέσκα!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»