Ο γαύρος γίνεται τώρα ένα από τα νοστιμότερα και οικονομικότερα παστά, ή κοινώς αντζούγιες, σε μόλις λίγες ώρες. Δοκίμασέ το!
Θα χρειαστείς:
- 1 κιλό γαύρο φρέσκο
- Αλάτι (της αρεσκείας σου)*
- Ένα ρηχό σκεύος
- 1 μπουκάλι ξύδι
- 2 λεμόνια
Αν πάρεις το κολάι στο φιλετάρισμα, είναι πανεύκολη η εκτέλεση:
- Καθάρισε από τα ψάρια τα κεφάλια και τα εντόσθια
- Κάνε μια τομή σε όλο το μήκος τους και βγάλε το μεσαίο κόκκαλο
- Άπλωσέ τα στο ρηχό σκεύος πάνω σε μια καλή στρώση αλάτι
- Σκέπασέ τα σε αλάτι και βάλτα στο ψυγείο για τέσσερις ώρες
- Στράγγισέ τα (το αλάτι θα έχει γίνει ζουμιά),
- Πάρε ένα βαθύ μπολ και βύθισέ τα στο ξύδι
- Βάλε το μπολ στο ψυγείο για άλλες τρεις ώρες
- Βγάλε τα από το ψυγείο, στράγγιξε το ξύδι και άπλωσέ τα σε πιατέλα,
- Πριν το σερβίρισμα, άπλωσέ τα σε πιατέλα, σκέπασέ τα με ροδέλες λεμόνι και γαρνίρισε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού!
* Για αλάτι, προτίμησε καλύτερα χονδρό αλλά αν δεν έχεις, όλα κάνουν.
Σημείωσε πάντως πως το καλύτερο αλάτι για πάστωμα (ειδικά αν κι εσύ φοβάσαι τα μικροπλαστικά) και ψάχνεις κάτι 100% φυσικό και τέλειο για πάστωμα, είναι το σκούρο θαλασσινό χονδρό. Δοκίμασε το Le Guérandais Σκούρο (το 1kg κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ). Θα το βρεις εδώ.
!Αν δεν τα φας αυθημερόν, διατήρησέ τα στο ψυγείο για σιγουριά!
Ναι, αυτό ήταν!
Θέλεις κι άλλα παστά ψάρια;
2. Γενική συνταγή παστώματος για να διατηρείς ψάρια! και να τα μαγειρεύεις όπως τα φρέσκα!
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |