Θέλεις να φτιάξεις παστό γαύρο ή αντζούγιες σε μισή μέρα; Η πιο έξυπνη συνταγή για παστά!



Ο γαύρος γίνεται τώρα ένα από τα νοστιμότερα και οικονομικότερα παστά, ή κοινώς αντζούγιες, σε μόλις λίγες ώρες. Δοκίμασέ το!



Διατροφή, Ελληνική κουζίνα, Εποχικά, Παστά, Σπιτικές Συνταγές, Φυσικές Συνταγές, DIY, ψάρι,



Θα χρειαστείς:


  • 1 κιλό γαύρο φρέσκο
  • Αλάτι (της αρεσκείας σου)
  • Ένα ρηχό σκεύος
  • 1 μπουκάλι ξύδι
  • 2 λεμόνια

Αν πάρεις το κολάι στο φιλετάρισμα, είναι πανεύκολη η εκτέλεση:

  • Καθάρισε από τα ψάρια τα κεφάλια και τα εντόσθια
  • Κάνε μια τομή σε όλο το μήκος τους και βγάλε το μεσαίο κόκκαλο
  • Άπλωσέ τα στο ρηχό σκεύος πάνω σε μια καλή στρώση αλάτι
  • Σκέπασέ τα σε αλάτι και βάλτα στο ψυγείο για τέσσερις ώρες
  • Στράγγισέ τα (το αλάτι θα έχει γίνει ζουμιά),
  • Πάρε ένα βαθύ μπολ και βύθισέ τα στο ξύδι
  • Βάλε το μπολ στο ψυγείο για άλλες τρεις ώρες
  • Βγάλε τα από το ψυγείο, στράγγιξε το ξύδι και άπλωσέ τα σε πιατέλα,
  • Πριν το σερβίρισμα, άπλωσέ τα σε πιατέλα, σκέπασέ τα με ροδέλες λεμόνι και γαρνίρισε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού!

!Αν δεν τα φας αυθημερόν, διατήρησέ τα στο ψυγείο για σιγουριά!

Ναι, αυτό ήταν! 


Θέλεις κι άλλα παστά ψάρια;


2. Γενική συνταγή παστώματος για να διατηρείς ψάρια! και να τα μαγειρεύεις όπως τα φρέσκα!



Για περισσότερο SUXUMUXU πατήστε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter! :)



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου