Το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα, το βελούδινο σορμπέ φρούτων, τώρα φτιάχνεται πανεύκολα, υγιεινά, χωρίς χρώματα και συντηρητικά, με μηδέν λιπαρά, από τα φρούτα που αρέσουν σε εσένα ή όσα περισσεύουν από το ψυγείο σου!
Πρόκειται για δροσιστικό και φρουτένιο γλύκισμα με ελάχιστες θερμίδες (ανάλογα τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό που θα προσθέσεις) και καθόλου λιπαρά, γι’ αυτό αποτελεί όαση τα καλοκαίρια.
Ως τώρα η παρασκευή τους ήταν δύσκολη ή φαινόταν δύσκολη, εάν κάποιος δεν διέθετε παγωτομηχανή όμως, τελικά πρόκειται για πάρα πολύ εύκολη συνταγή, όποιο ή όποια φρούτα κι αν διαλέξεις να χρησιμοποιήσεις!
Ως τώρα η παρασκευή τους ήταν δύσκολη ή φαινόταν δύσκολη, εάν κάποιος δεν διέθετε παγωτομηχανή όμως, τελικά πρόκειται για πάρα πολύ εύκολη συνταγή, όποιο ή όποια φρούτα κι αν διαλέξεις να χρησιμοποιήσεις!
Ποια φρούτα είναι ιδανικά για σορμπέ; Ροδάκινα, κεράσια, καρπούζι, πεπόνι, βερίκοκα, μήλα, αχλάδια! Ή και όλα μαζί! Πειραματίσου! :)
Υλικά
- 500 γρ. καθαρισμένη και πολτοποιημένη σάρκα φρούτων (όσο πιο ώριμα, τόση λιγότερη ζάχαρη προσθέτεις)
- 1 κούπα ζάχαρη (προτίμησε καστανή)
- 1 ασπράδι αυγού (χτυπημένο)
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σου (προαιρετικά)
- 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- ½ ποτήρι νερό (όσα φρούτα κατά το λιώσιμο βγάλουν χυμό, χρησιμοποιείς το χυμό τους αντί για νερό)
Εκτέλεση
- Βάζεις σε κατσαρολάκι το νερό (ή το χυμό φρούτων) και τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, για τρία λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο το σιρόπι, το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βάζεις στο μπλέντερ τον πολτό φρούτων, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και το ασπράδι αυγού και τα χτυπάς καλά
- Τοποθετείς το μείγμα στην κατάψυξη σε ανοξείδωτο μπολ και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα για ένα λεπτό, κάθε μισή ώρα, 5-6 φορές, μέχρι το σορμπέ να πάρει την γνωστή βελούδινη υφή και να παγώσει καλά.
Καλή επιτυχία!
Φτιάξε ακόμη:
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |