Φτιάξε σορμπέ φρούτων με όποιο φρούτο σου αρέσει!



Το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα, το βελούδινο σορμπέ φρούτων, τώρα φτιάχνεται πανεύκολα, υγιεινά, χωρίς χρώματα και συντηρητικά, με μηδέν λιπαρά, από τα φρούτα που αρέσουν σε εσένα ή όσα περισσεύουν από το ψυγείο σου!

Γλυκά, Καλοκαίρι, Σορμπέ, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Φρούτα, επιδόρπιο, κουζίνα,


Πρόκειται για δροσιστικό και φρουτένιο γλύκισμα με ελάχιστες θερμίδες (ανάλογα τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό που θα προσθέσεις) και καθόλου λιπαρά, γι’ αυτό αποτελεί όαση τα καλοκαίρια. 


Ως τώρα η παρασκευή τους ήταν δύσκολη ή φαινόταν δύσκολη, εάν κάποιος δεν διέθετε παγωτομηχανή όμως, τελικά πρόκειται για πάρα πολύ εύκολη συνταγή, όποιο ή όποια φρούτα κι αν διαλέξεις να χρησιμοποιήσεις!


Ποια φρούτα είναι ιδανικά για σορμπέ; Ροδάκινα, κεράσια, καρπούζι, πεπόνι, βερίκοκα, μήλα, αχλάδια! Ή και όλα μαζί! Πειραματίσου!  :)



Υλικά
  • 500 γρ. καθαρισμένη και πολτοποιημένη σάρκα φρούτων (όσο πιο ώριμα, τόση λιγότερη ζάχαρη προσθέτεις)
  • 1 κούπα ζάχαρη (προτίμησε καστανή)
  • 1 ασπράδι αυγού (χτυπημένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σου (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • ½ ποτήρι νερό (όσα φρούτα κατά το λιώσιμο βγάλουν χυμό, χρησιμοποιείς το χυμό τους αντί για νερό)


Εκτέλεση
  • Βάζεις σε κατσαρολάκι το νερό (ή το χυμό φρούτων) και τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, για τρία λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο το σιρόπι, το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βάζεις στο μπλέντερ τον πολτό φρούτων, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι και το ασπράδι αυγού και τα χτυπάς καλά
  • Τοποθετείς το μείγμα στην κατάψυξη σε ανοξείδωτο μπολ και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα  για ένα λεπτό, κάθε μισή ώρα, 5-6 φορές, μέχρι το σορμπέ να πάρει την γνωστή βελούδινη υφή και να παγώσει καλά.


Καλή επιτυχία!


Φτιάξε ακόμη:



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»