Κουλούρια Θεσσαλονίκης! Το πιο γρήγορο, πανεύκολο και νόστιμο σνακ που θα μοσχομυρίσει το σπίτι!



Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης ή αλλιώς σιμίτια είναι το ιδανικό υγιεινό σνακ για κάθε ώρα που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά με τα πιο απλά υλικά της κουζίνας σου. Υιοθέτησέ τα!

Ελληνική κουζίνα, Σνακ, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Πάρτι, Παιδί,




Υλικά για τη ζύμη
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1  κύβος νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά)
  • 1 κούπα χλιαρό νερό (ή όσο πάρει)


Υλικά για το γαρνίρισμα
  • 1 μπολ με 2 κούπες νερό και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • μπόλικο σουσάμι για το πασπάλισμα
Ελληνική κουζίνα, Σνακ, Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Πάρτι, Παιδί,

Εκτέλεση
  • Διαλύεις τη μαγιά σε μισό ποτήρι από το νερό σου μέχρι να γίνει χυλός.
  • Κάνεις μια τρύπα στο αλεύρι και ρίχνεις τη διαλυμένη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και ζυμώνεις.
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό ζυμώνοντας μέχρι το μείγμα σου να μην κολλάει (δες με το μάτι αν θέλει παραπάνω αλεύρι ή νερό).
  • Πλάθεις τα κουλούρια σου (ή αν δεν έχεις τουλάχιστον δύο μεγάλα ταψιά, τα πλάθεις σε ράβδους για να χωρέσουν περισσότερα σε ένα ταψί).
  • Βουτάς τα κουλούρια στο ζαχαρόνερο και στη συνέχεια στο μπολ με το σουσάμι, μέχρι να πάει παντού.
  • Απλώνεις στα ταψιά αντικολλητικό χαρτί ή λίγο βούτυρο και στρώνεις τα κουλούρια.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα πόσο ξεροψημένα σου αρέσουν.


! Η συνταγή αυτή θα σου βγάλει περίπου 15-17 κουλούρια



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»