Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια! Απίστευτα κόλπα για να πετύχεις φθηνά εισιτήρια για τις διακοπές σου!



Οικονομία, Εισιτήρια, Φθηνά Αεροπορικά, Καλοκαίρι, Διακοπές, Πτήσεις, Ταξίδι,

Δες εδώ όλα τα επαγγελματικά κόλπα  για να βρεις τις φθηνότερες πτήσεις για όποιον προορισμό θελήσεις!



Αν μέχρι σήμερα, απλά έμπαινες στο γνωστό σου ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό γραφείο και απλά έκλεινες τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές σου, μάθε ότι το έκανες λάθος!

Από εδώ και πέρα, ακολούθησε ευλαβικά τα παρακάτω κόλπα και δεν θα πιστεύεις πόσο πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια θα βρίσκεις για κάθε προορισμό σου, σε όλο τον κόσμο! Πάμε;

Μη δίνεις ποτέ συγκεκριμένη ημερομηνία ταξιδιού

Φρόντισε στην αναζήτηση εισιτηρίου, να έχεις ευελιξία στο ταξίδι σου +-3 ημέρες ώστε να βλέπεις όλες τις τιμές. Θα παρατηρήσεις πως τις καθημερινές, οι τιμές πέφτουν αρκετά σε σχέση με Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Μην περιμένεις ποτέ τελευταία στιγμή

Η τιμή ενός αεροπορικού εισιτηρίου μπορεί είναι μέχρι και τετραπλάσια αν το κλείσεις λίγες μέρες πριν σε σχέση με λίγους μήνες πριν. Φρόντισε να κάνεις τις κρατήσεις πτήσεων τουλάχιστον 3 μήνες πριν. Αν μπορείς και νωρίτερα, ακόμη καλύτερα όμως πρόσεξε: όχι πάρα πολύ νωρίς. Μπορεί οι θέσεις να ανοίγουν 6 μήνες πριν, όμως τότε επειδή μπαίνουν όλοι να τα προλάβουν, οι τιμές δεν είναι πολύ χαμηλές.

Μην μπαίνεις ποτέ επώνυμα

Καθάρισε το ιστορικό του browser σου και όλα τα cookies προτού ξεκινήσεις το ψάξιμο. Ακόμη, φρόντισε να έχεις αποσυνδεθεί από κάθε ηλεκτρονική σελίδα και να σερφάρεις εντελώς ανώνυμα στις σελίδες που πουλάνε αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι, θα αποφύγεις την παρακολούθηση των αναζητήσεών σου από τις αεροπορικές και τα ταξιδιωτικά γραφεία, που όπως υποστηρίζεται, αυξάνουν τεχνητά τις τιμές ή μειώνουν τις διαθέσιμες θέσεις για να σε πείσουν να αγοράσεις άμεσα τα αεροπορικά σου εισιτήρια.

Δοκίμασε τις φθηνότερες αερογραμμές

Μπορεί η μια, μικροσκοπική χειραποσκευή να μην σου φτάνει ή να θέλεις και καφέ και φαγητό να περιλαμβάνονται στο εισιτήριό σου, όμως αν το σκεφτείς, τα πληρώνεις πολύ ακριβά. Ειδικά, αν το ταξίδι σου είναι μόλις μιας - δύο ωρών απόσταση ή εάν έχει διάρκεια τρεις - τέσσερις μέρες.

Όχι πάντα με επιστροφή

Ακόμη κι αν χρειάζεσαι εισιτήριο μετ' επιστροφής, όταν κάνεις αναζήτηση φθηνών πτήσεων ψάξε και για εισιτήρια χωρίς επιστροφή. Σε αρκετές πτήσεις, θα σου έρθει φθηνότερα να κλείσεις δύο εισιτήρια χωρίς επιστροφή παρά ένα μετ' επιστροφής. Μην μας ρωτάς γιατί, ιδέα δεν έχουμε αλλά συμβαίνει!  :)

Αντάλλαξε πόντους ή μίλια των προγραμμάτων επιβράβευσης

Αν είσαι σε κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης, ρίξε μια ματιά στους πόντους ή τα μίλια που έχεις συγκεντρώσει με τις αγορές σου. Πολλές φορές αρκούν για ένα γερό εισιτήριο ή για μια πολύ μεγάλη έκπτωση στα αεροπορικά σου εισιτήρια. Μην το σνομπάρεις καθόλου!

Προσποιήσου την τουρίστρια/ τον τουρίστα!

Πολλές φορές, για έναν ντόπιο, οι τιμές των πτήσεων είναι πολύ υψηλότερες απ΄ότι για έναν τουρίστα. Ψάχνοντας για πτήσεις ανώνυμα από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού π.χ. Αγγλία, ίσως βρεις κάποιες ειδικές προσφορές για Άγγλους που δεν θα έβλεπες στα δικά μας ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά γραφεία! Κάποιος με τεχνικές γνώσεις που να σε βοηθήσει με το VPN ώστε να δείχνεις κάτοικος άλλης χώρας στα site αναζήτησης εισιτηρίων, θα σε γλίτωνε πολλά χρήματα!

Μπες στο Μάτριξ των Πτήσεων!

Μερικά εργαλεία, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα στο ψάξιμό σου. Κορυφαίο aggregator με χρήσιμα φίλτρα για σορτάρισμα, το IT Flight Matrix που θα σου δείχνει σε λίστα όλες τις αεροπορικές και τις τιμές τους, που πετούν από και προς το σημείο που θέλεις να ταξιδέψεις. Έτσι ώστε εάν κάποια φθηνή αεροπορική, σου ξέφυγε ή απλά δεν συνεργάζεται με τα ταξιδιωτικά γραφεία που έψαξες, να το γνωρίζεις. ;)

Καλό ταξίδι!

Διάβασε ακόμα:


Διακοπές & πότισμα! Ιδέες για να ξενοιάσεις ανέξοδα!

Φτιάξε μίνι κήπο αυτοποτιζόμενο!

Όλες οι top DIY καλοκαιρινές συνταγές ομορφιάς!

Φτιάξε τη δική σου καλοκαιρινή τσάντα χωρίς ράψιμο!

Οδηγός για άνδρες - Πώς να αποτριχώσεις το στήθος σου



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»