Σπίτι… αυτοκαθαριζόμενο με κόλπα για λιγότερο καθάρισμα!



Αν ξοδεύεις πολύ χρόνο για την καθαριότητα του σπιτιού, απλά δοκίμασε μερικά απλά κόλπα για να μειώσεις κατά πολύ τις δουλειές του σπιτιού!


Σπίτι, καθαριότητα, νοικοκυριό,

Ακολούθησε τους παρακάτω πανεύκολους κανόνες για ένα σπίτι που θα θέλει πολύ λιγότερο καθάρισμα:

Βάλε πατάκια στις εξώπορτες και στις εισόδους

Ένα καλό τρίψιμο των παπουτσιών σε ένα ή ακόμη και δύο πατάκια σε γλιτώνει από πολλή σκόνη, χώμα και λάσπες ή ακόμη και μικρόβια!

Απορρυπαντικό στο καζανάκι

Ρίξε ένα καπάκι απορρυπαντικό / απολυμαντικό στο καζανάκι σου και απόλαυσε μια μόνιμα καθαρή, αρωματισμένη λεκάνη και χωρίς μικρόβια!

Στρώσε όλα τα πάνω ντουλάπια 

Κάλυψε τις πιο ψηλές επιφάνειες των επίπλων και των ντουλαπιών σου με χαρτί, εφημερίδα ή αλουμινόχαρτο ή ό,τι άλλο θέλεις. Αντί λοιπόν να τα καθαρίζεις συνέχεια και να έχουν τόνους σκόνη, απλά εσύ θα αλλάζεις χαρτί σε λίγα δευτερόλεπτα. Κανείς δεν θα τα δει ποτέ!

Φαγητό μόνο στο τραπέζι


Σπίτι, καθαριότητα, νοικοκυριό,

Εάν θέλεις ένα πεντακάθαρο σπίτι χωρίς ψίχουλα, μυρμήγκια ή έντομα, πιάτα στα δωμάτια και λερωμένα υφάσματα, ο μόνος κανόνας που θα σε γλιτώσει για πάντα είναι να τρως μόνο στο τραπέζι. Αν το σκεφτείς είναι και τέλειος κανόνας εάν θέλεις να τηρήσεις τη δίαιτα!

Μινιμαλισμός - η νέα σου αγάπη

Σπίτι, καθαριότητα, νοικοκυριό,

Υιοθέτησε τις αξίες του μινιμαλισμού και ξαλάφρωσε το μυαλό σου, το σώμα σου και το σπίτι σου από τα περιττά αντικείμενα. Θα γλιτώσεις πολύ περισσότερο κόπο απ΄ότι το καθάρισμα του σπιτιού. Δες από πού να ξεκινήσεις για τον μινιμαλισμό.

Παντόφλες-πατάκια αντί παπούτσια στο σπίτι


Μπορεί να κοροϊδεύεις εκείνους που βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο αλλά πρόκειται για ένα πολύ βολικό και υγιεινό trend. Όμως, πήγαινέ το ένα βήμα παραπέρα και φορέστε όλοι παντόφλες-πατάκια. Θα τις βρεις εδώ με μόλις 1 ευρώ με ειδικές σόλες που τραβούν τη σκόνη και καθαρίζουν τα πατώματα. Ορίστε, τέρμα το συνεχές σκούπισμα, μη σου πω και γυάλισμα των πατωμάτων!



Όλα στο πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να λέγεται έτσι μα δεν κάνει μόνο για πιάτα και ποτήρια. Για παράδειγμα, μπορείς να πλένεις εκεί όλα τα μικρά παιχνίδια, όλα τα μπιμπελό σου, τα μπουκαλάκια με τις κολώνιες και όλα τα αντικείμενα του μπάνιου καθώς και ό,τι άλλο διακοσμητικό χωράει. Τέλειο, ε;

Σπίτι, καθαριότητα, νοικοκυριό,

Στρώσε τα ράφια του ψυγείου

Για να γλιτώσεις το συνεχές λέρωμα και καθάρισμα των ραφιών στο ψυγείο σου, στρώσε πάνω τους λίγο χαρτί ή καλύτερα, λίγο διάφανο νάιλον μιας χρήσης (σαν αυτά που στρώνουμε πάνω από τα τραπεζομάντηλα που τα προστατεύουν). Έτσι, κάθε φορά που κάτι χύνεται ή λερώνει, απλά βγάζεις το χαρτί ή το νάιλον και βάζεις νέο. Τέρμα το πλύσιμο των ραφιών.

Βούρτσισε το κατοικίδιο έξω από το σπίτι

Εάν μία φορά τη μέρα βουρτσίζεις το σκυλάκι ή το γατάκι σου έξω από την πόρτα σου ή στη βεράντα, τότε ετοιμάσου να μην ξαναδείς τρίχες πεσμένες μέσα στο σπίτι!

Διάφανα πατάκια στα χαλιά

Βρες στο εμπόριο τα πολύ πρακτικά πλαστικά διάφανα πατάκια σε διάφορα μεγέθη και τοποθέτησε μερικά στα σημεία που πατιώνται πιο πολύ τα χαλιά σου. Έτσι, θα γλιτώσεις τα χνούδια, θα τα έχεις πάντα καθαρά ενώ μπορείς να αφαιρείς τα πατάκια όταν έρχονται καλεσμένοι!


Διάβασε ακόμα:


Πώς να συμμαζέψεις και να καθαρίσεις σε λίγα λεπτά ένα δωμάτιο!

Πώς θα καταφέρεις ένα τέλειο, καθαρό και οργανωμένο σπίτι!

Τι φταίει για την ακαταστασία στο σπίτι σου και πως να το κάνεις να λάμπει!

2 επαγγελματικά κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι στον μισό χρόνο!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»