Σάλτσα Αυγολέμονο. Για τις σούπες ή τα λεμονάτα σου!



Για τις σούπες ή τα φαγητά, η παραδοσιακή βελούδινη ξινή σάλτσα που τελικά είναι πολύ πολύ εύκολη!




Υλικά
    • 2 αυγά φρέσκα
    • 1 λεμόνι
    • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ (προαιρετικά)
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο


    Εκτέλεση
    • Χτυπάς στο μίξερ ή με το μαστίγιο τα αυγά με το λεμόνι και το ελαιόλαδο και όταν ασπρίσει το μίγμα, προσθέτεις εάν θέλεις πιο πηχτή σάλτσα, το κορν φλάουρ. Μπορείς να γαρνίρεις.



    Εάν πρόκειται να ρίξεις το αυγολέμονο σε καυτή σούπα, τότε το αναμιγνύεις με το ζεστό ζουμί της σούπας ως εξής: 
      • Ρίχνεις μία μία κουταλιά σούπας στη σάλτσα και ανακατεύεις έτσι ώστε να θερμανθεί σταδιακά και όχι απότομα για να μην κόψουν τα αυγά. 


      • Αφού έχεις προσθέσει περίπου 10-15 κουταλιές καυτή σούπα στη σάλτσα σου τότε την ρίχνεις πάλι σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. 

      Αυτό ήταν!

      Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»