Φτιάξε εύκολη σπιτική μερέντα με λιγότερη ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, υγιεινή, οικονομική και κυρίως πεντανόστιμη!
Υλικά
- 1 ½ κουταλιά σούπας κακάο σκόνη
- 400γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη (στον φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπεν μαρί)
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα φουντούκια (περασμένα από το μπλέντερ στο πάχος που επιθυμείς από σκόνη μέχρι χοντρά κομμάτια)
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίτσα
Εκτέλεση
Απλά ανακάτεψε καλά τα υλικά σου μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη πάστα που θα κλείσεις σε γυάλινο βάζο και θα αποθηκεύσεις στο ψυγείο.Αν προλάβεις και δεν τη φας με το κουτάλι! :)
Επιπλέον μυστικά:
- Πρόσθεσε αν σου αρέσει, ένα βάζο ταχίνι για ακόμη πιο πλούσια γεύση και άρωμα!
- Αντικατέστησε τη ζάχαρη με υποκατάστατα ή μέλι και τη σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή με ταχίνι και μόλις η μερέντα σου είναι ό,τι πρέπει και για διαβητικούς!
- Αντικατέστησε το κακάο με ινδοκάρυδο και τη σοκολάτα γάλακτος με λευκή σοκολάτα και φτιάξε μοναδική αρωματική λευκή μερέντα!
Απλοποίησε κι άλλο τη ζαχαροπλαστική σου με τις ίνες ζάχαρης ή την εύκολη ζαχαρόπαστα που θα στολίσει μοναδικά τις τούρτες σου ή τρώγεται μόνη της σε γλυπτό!
Ζήλεψα. Πάω να τη φτιάξω κι εγώ τώρα! :)
Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»
|
|
Tweet |