Έχω ψείρες; Δες τα 5 κύρια συμπτώματα!



Εάν δεν είχες ποτέ ψείρες και δεν είσαι σίγουρη αν κόλλησες εσύ ή το παιδί σου, δες παρακάτω τα 5 κύρια συμπτώματα και εξολόθρευσέ τις όσο είναι νωρίς!

υγεία, παιδί, ψείρες, συμπτώματα, θεραπεία ψείρας, ψείρες κεφαλής


Πολλές φορές, όταν κολλάς πρώτη φορά ψείρες είναι δύσκολο να τις καταλάβεις, ειδικά τις πρώτες μέρες. Στη πορεία θα ξέρεις πολύ καλά από την πρώτη στιγμή να τις υποψιαστείς αλλά την πρώτη φορά, συνήθως φτάνεις στο αμήν μέχρι να το πάρεις απόφαση ότι εσύ ή το παιδί σου έχει κολλήσει ψείρες!

Και δεν είναι μόνο η άγνοια. Πολλοί ντρέπονται ή σιχαίνονται ή θεωρούν τις ψείρες βρομιά! Λοιπόν, τίποτα από αυτά δεν έχει βάση. Ειδικά το τελευταίο, δεν έχει καμία επιστημονική βάση! Οι ψείρες πηγαίνουν εξίσου σε καθαρά κεφάλια και δεν κάνουν καμία διάκριση! Επίσης στατιστικά, σίγουρα εσύ ή το παιδί σου, μία φορά στη ζωή σας είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε ψείρες. Οπότε καμία ντροπή, καμία σιχαμάρα, καμία ταμπέλα για βρομιά, μόνο γνώσεις και θεραπεία. :)

Υπάρχουν λοιπόν μερικά συμπτώματα που αν τα γνωρίζεις θα σε υποψιάσουν πιο γρήγορα ώστε έπειτα να ζητήσεις από τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή έστω, κάποια έμπειρη γυναίκα στο σπίτι να στο επιβεβαιώσει, για να ξεκινήσεις άμεσα θεραπεία για ψείρες. Ας τα δούμε:

Έχω ψείρες; Δες όλα τα συμπτώματα:

1. Φαγούρα

Είναι ίσως το πιο διαδεδομένο σύμπτωμα όταν έχεις ψείρες και το πιο βασανιστικό! Επειδή όμως η φαγούρα μπορεί να οφείλεται και σε δεκάδες άλλες αιτίες, καμιά φορά δεν πάει πρώτα το μυαλό μας στις ψείρες. Εάν έχεις αυτό το σύμπτωμα, και ειδικά αϋπνίες από τη φαγούρα, τότε δες παρακάτω μήπως έχεις και κάποιο ή όλα από τα υπόλοιπα συμπτώματα και έπειτα τρέχα για θεραπεία για τις ψείρες!

2. Γαργάλημα

Ναι, γαργάλημα. Όταν έχεις ψείρες στο κεφάλι, το σώμα ή το εφήβαιο, νιώθεις συχνά ένα μικρό γαργαλητό, σαν κάτι να περπατάει πάνω σου.

3. Φίλους με φαγούρα στο ίδιο σημείο

Για να κολλήσει κάποιος ψείρες, τότε το πιθανότερο, κάποιος κοντινός του άνθρωπος τις μετέδωσε. Εάν τα παιδιά σου έχουν φίλους που παίζοντας, ξύνουν διαρκώς το κεφάλι τους, αν η κολλητή σου ξύνεται σα δαιμονισμένη ή έχει μικρά παιδιά που πάνε σχολείο και τα αγκαλιάζεις συχνά τότε, έχεις πιθανότητες να κόλλησες ψείρες.

4. Αντίδραση στο οινόπνευμα ή το ξύδι

Ένα καλό τεστ για να σιγουρευτείς εάν έχεις ψείρες είναι να κάνεις το τεστ με οινόπνευμα ή το ξύδι που οι ψείρες μισούν. Ρίξε στην περιοχή που νομίζεις ότι έχεις ψείρες λίγο οινόπνευμα ή ξύδι και σκέπασέ το για λίγο με μια μεμβράνη ή μια πλαστική σακούλα. Εάν αρχίσει να σε φαγουρίζει δαιμονισμένα, τότε το πιθανότερο έχεις ψείρες.

5. Τα αυγά της ψείρας

Οι ψείρες, πάντοτε αφήνουν αυγά και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Άρα, εάν έχεις ψείρες, τότε λογικά οι ρίζες του κεφαλιού σου θα έχουν μικρά λευκά αυγά τους, οι λεγόμενες κόνιδες που μοιάζουν με πιτυρίδα αλλά αντίθετα με αυτήν, οι κόνιδες είναι καλά κολλημένες στην τρίχα. Το ίδιο και στο εφήβαιο, το ίδιο και με τις ψείρες του σώματος. Άρα, ψάξε για τα αυγά τους και εάν τα βρεις, τρέχα για θεραπεία άμεσα!

ΝΑΙ, ΕΧΩ ΨΕΙΡΕΣ! ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ;

Κατ' αρχήν, μην πανικοβάλλεσαι. Δεν είναι τίποτε φοβερό, ούτε ντροπή! Όλοι έχουμε έρθει στη θέση σου ή θα έρθουμε. Οι ψείρες είναι ενοχλητικές αλλά θεραπεύονται. Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να τις καταπολεμήσεις άμεσα και αποτελεσματικά:

Διώξε τις ψείρες χωρίς φάρμακα! Όλες οι φυσικές συνταγές!





Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»