Θέλεις να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό γιαούρτι με δύο υλικά μόνο;



Φτιάξε το δικό σου σπιτικό γιαούρτι, εύκολα, γρήγορα, οικονομικά με μόλις 2 υλικά!

Σπιτικές Συνταγές, Συνταγές, Φυσικές Συνταγές, κουζίνα, γιαούρτι, hacks, DIY,
Και κυρίως υγιεινά, διότι το δικό σου γιαούρτι δεν έχει ούτε συντηρητικά, αρώματα ή χημικά!

Για να φτιάξεις σπιτικό γιαούρτι θα χρειαστείς μόνο:

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα παστεριωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι παραδοσιακό όχι light
    (πρόβειο ή αγελαδινό / το πρόβειο ή το κατσικίσιο θα σου βγει λίγο πιο ξινό από το αγελαδινό)

Πώς να φτιάξεις το σπιτικό γιαούρτι:

  • Βάλε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά. Όταν το βγάλεις από τη φωτιά, λογικά θα έχει πιάσει πέτσα.
  • Άσε το στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει αρκετά (βύθισε το δάχτυλό σου και άμα αντέχεις τη θερμότητα μετρώντας μέχρι το δέκα, είναι έτοιμο).
  • Ρίξε μέσα στο γάλα τις τρεις κουταλιές γιαούρτι και ανακάτεψε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως και να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίξε το μίγμα σου τώρα σε ένα μεγάλο μπολ, σκέπασέ το με ένα πιάτο και από πάνω, σκέπασέ το καλά με μια πετσέτα και έπειτα με μία κουβέρτα.
  • Άφησε έτσι το γιαούρτι σου μέχρι την επόμενη ημέρα διότι χρειάζεται τουλάχιστον 15 ώρες να πήξει.
  • Αμέσως μετά, βγάλε την κουβέρτα και την πετσέτα και βάλε το γιαούρτι σου για 5 ώρες στο ψυγείο. 
Αυτό ήταν! Έτοιμο το σπιτικό σου, αγνό γιαουρτάκι!

Αν τώρα θέλεις να φτιάξεις και στραγγιστό σπιτικό γιαούρτι, τότε:

  • Ακολούθησε κατά γράμμα την παραπάνω συνταγή, μόνο που όταν πήξει, θα πρέπει να βάλεις το γιαούρτι σε τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα. 
  • Xωρίς να το ζουλήξεις καθόλου, δέσε το κόμπο και κρέμασέ το στη μέση μίας κουτάλας. 
  • Έπειτα, θα στηρίξεις τις δύο άκρες της κουτάλας σε μια κατσαρόλα (για να το κρέμεται) και θα το αφήσεις έτσι στο ψυγείο για λίγες ακόμη ώρες μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.
    Έτοιμο και το δικό σου στραγγιστό γιαούρτι!

Δες μερικές ακόμη από πιο δημοφιλείς συνταγές μας:


Πώς να φτιάξεις σπιτικό τυρί κρέμα με δύο μόνο υλικά!

Σπιτικός χαλβάς - Η αυθεντική συνταγή για το πιο εύκολο γλύκισμα!

Παστό σκουμπρί ή κολιός - η παραδοσιακή συνταγή!

Πάστωμα ψαριών! Η οικονομική τέχνη για να έχεις πάντα ψάρι στο σπίτι!

Κατάψυξη, ο καλύτερος φίλος σου! Εξοικονόμησε χρόνο, κόπο και χρήματα!

Πώς να διατηρήσεις φρούτα στην κατάψυξη όλον τον χρόνο!

10 ιδέες για μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»