Πώς να διατηρήσεις φρούτα στην κατάψυξη όλον τον χρόνο!



Απόλαυσε κάθε φρούτο που λατρεύεις μέχρι και όλον τον χρόνο σε τιμές της εποχής του, απλά ακολουθώντας μερικά απλά μυστικά κατάψυξης!

Διατροφή, Κατάψυξη, Νοικοκυριό, Οικονομία, κουζίνα, Φρούτα, Πρακτικά,


Έχε πάντοτε μερίδες φρούτων στην κατάψυξή σου για κατανάλωση ή και για τα γλυκά, τις μαρμελάδες και τις πίτες σου! Απλά διάβασε τα γενικά μυστικά και τους χρόνους κατάψυξης τροφίμων και στη συνέχεια, ακολούθησε τις παρακάτω προτεινόμενες διαδικασίες προετοιμασίας. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει η κατάψυξή σου!

Τα βήματα
  • Φρόντισε να επιλέγεις πάντοτε φρούτα ώριμα και όχι άγγουρα για την κατάψυξη
  • Πλύνε πολύ καλά όλα τα φρούτα πριν τα καταψύξεις
  • Στέγνωσέ τα ακόμη πιο καλά, διότι κάθε σταγόνα υγρασίας θα τα μαλακώσει και θα τα αλλοιώσει
  • Αφαίρεσε περίβλημα, κουκούτσια, κοτσάνια και γενικά όλα τα μέρη που δεν καταναλώνονται
  • Ετοίμασε τα φρούτα σου στην μορφή που θέλεις να τα καταναλώσεις. Για παράδειγμα, κόψε τα ροδάκινα σε μικρές μπουκιές, αφαίρεσε τα κουκούτσια από τα κεράσια εάν θέλεις να τα κάνεις μαρμελάδα ή λιώσε τις φράουλες εάν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για σορμπέ.
  • Εάν τα φρούτα σου μαυρίζουν, όπως π.χ. τα μήλα, τότε ρίξε τους λίγο χυμό λεμόνι πριν τα τοποθετήσεις στο δοχείο αποθήκευσης
  • Προτίμησε σακούλες τροφίμων για την αποθήκευσή τους και φρόντισε να ρουφήξεις όλον τον κενό αέρα (με ηλεκτρική σκούπα ή ρουφώντας με ένα απλό καλαμάκι)
  • Βάλε τα πλυμένα, στεγνά, καθαρισμένα και κομμένα κομμάτια φρούτων σε ένα ταψάκι (αραιά και σε μία στρώση) για όσο χρειάζεται στην κατάψυξη μέχρι να κοκκαλώσουν. Έπειτα, τοποθέτησέ τα στις σακούλες τροφίμων και γράψε σε ετικέτα την ημερομηνία κατάψυξής τους


Για την απόψυξή τους, βγάλε τα από την κατάψυξη και το τοποθέτησέ τα στην ψύξη του ψυγείου από το βράδυ. Εάν θέλεις να τα καταναλώσεις ωμά και όχι για τις μαρμελάδες ή τα γλυκά σου, καλό είναι να τα ελέγχεις στο ψυγείο σου ώστε να μην τα αφήσεις να ξεπαγώσουν εντελώς και να μην μαλακώσουν πολύ αλλά να τα σερβίρεις όσο είναι ακόμη κρύα και τραγανά.


Προσοχή: δεν καταψύχονται το ίδιο καλά όλα τα φρούτα και όλες οι ποικιλίες τους. Για να σιγουρευτείς για το αποτέλεσμα και προτού αποπειραθείς να καταψύξεις μεγάλες ποσότητες από το αγαπημένο σου φρούτο, δοκίμασε με μια μικρή ποσότητα και εάν ικανοποιηθείς από το αποτέλεσμα, προχώρησε άφοβα!






Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»